2023. február 2.
A győzelem biztos továbbjutást érhet
Nemcsak a fájó pofon miatt kell visszavágni a német bajnoknak, ennél is fontosabb a biztos továbbjutás.

Nem lett sokkal kisebb a tolakodás a Bajnokok Ligája-csoportunkban az előző kör után. Az eldőlt, hogy a CSM Bucuresti és a Vipers Kristiansand végez az első két helyen, miként arra is bátran lehet fogadni, hogy az Odense fut be harmadikként (ehhez elég az eddig nulla pontos Banik Most vendégeként győznie), a maradék három továbbjutó pozícióért viszont a négy harcban lévő klub egyetlen ponton belül van. Noha jelenleg a boly élén állunk, jobb volna a saját kezünkben tartani a sorsunkat, nem pedig abban bízni, hogy a Krim és a Brest nem tud pontot rabolni a Viperstől és a Bucuresti-től, és ennek érdekében le kell győznünk szombaton a Bietigheimet.

Megvan erre minden esélyünk, hiszen hazai pályán játszhatunk, az óriási pluszt adó saját közönségünk előtt pedig rendre sokkal jobb teljesítmény nyújtunk, mint idegenben. Igaz, ezúttal nagyjából száznyolcvan fokos fordulatra van szükség a német bajnok elleni, szeptemberi összecsapáshoz képest.

„Szeretnénk visszavágni a náluk elszenvedett vereségért, mert az nem várt vereség volt, és még nagyon bennünk él. Úgyhogy bízom abban, hogy itt, hazai közönség előtt sokkal jobb mérkőzést tudunk majd játszani” – mondta válogatott balszélsőnk, Márton Gréta. Hozzátette még, hogy jól jött, hogy nem volt hétközi bajnokink (a németeknek sem), hiszen így egész hét állt rendelkezésre a felkészülésre, illetve, hogy nagyon motiválja a csapatot a visszavágás.

Az biztos, hogy ennek érdekében különösen jól jönne, ha hasonlóan magabiztosan kezdenénk a találkozót, mint a Krim ellen. A Bietigheimre jellemző, hogy ha beragad a rajtnál, onnan már nem is igazán tud váltani, míg ha előnyből játszhat, vagy legalább szorosan alakul az állás, akkor játékosai önbizalommal telve kézilabdáznak. Előbbi szituációt láthattuk a Krim elleni meccsükön (35-28-as vereség), utóbbit pedig a Vipers és a Bucuresti ellenin, amikor mindkét nagyágyú alaposan megszenvedett, s csak egyaránt két góllal nyert (34-32, illetve 25-27).

A németek messze legeredményesebb játékosa Julia Maidhof ötvenhat góllal, de negyven körül már többen is termeltek, és a lerohanásoknál különösen veszélyes szélsőkre is fokozottan kell ügyelni. Fontos lesz továbbá, hogy miként vívjuk meg korábbi kapusunk, Szikora Melinda elleni mini csatát, hiszen az ottani meccsen rendkívül gyenge volt a helyzetkihasználásunk.

Így vagy úgy, de győzni kell, hogy az utolsó csoportkörös játéknapon tényleg már csak a helyezés legyen a kérdés. Jegyek még elérhetőek, de jó ütemben fogynak, ezért javasoljuk mindenkinek, hogy vegye meg online a belépőjét! Felhívjuk továbbá szurkolóink figyelmét, hogy az Érd Aréna büféjében a meccs előtt akcióval készülnek: aki 14 és 15 óra között három sört vásárol, az egy további sört ajándékba kap.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-csoport, 13. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - SG BBM Bietigheim
Helyszín: Érd Aréna
Időpont: 2023. február 4., 16 óra
Játékvezetők: Eskil Braseth, Leif Andre Sundet (norvégok)
TV: Sport 1
Jegyár: 3500, 5000, 6500 forint.
Online jegyvásárlás ITT!

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin