2023. február 2.
A győzelem biztos továbbjutást érhet
Nemcsak a fájó pofon miatt kell visszavágni a német bajnoknak, ennél is fontosabb a biztos továbbjutás.

Nem lett sokkal kisebb a tolakodás a Bajnokok Ligája-csoportunkban az előző kör után. Az eldőlt, hogy a CSM Bucuresti és a Vipers Kristiansand végez az első két helyen, miként arra is bátran lehet fogadni, hogy az Odense fut be harmadikként (ehhez elég az eddig nulla pontos Banik Most vendégeként győznie), a maradék három továbbjutó pozícióért viszont a négy harcban lévő klub egyetlen ponton belül van. Noha jelenleg a boly élén állunk, jobb volna a saját kezünkben tartani a sorsunkat, nem pedig abban bízni, hogy a Krim és a Brest nem tud pontot rabolni a Viperstől és a Bucuresti-től, és ennek érdekében le kell győznünk szombaton a Bietigheimet.

Megvan erre minden esélyünk, hiszen hazai pályán játszhatunk, az óriási pluszt adó saját közönségünk előtt pedig rendre sokkal jobb teljesítmény nyújtunk, mint idegenben. Igaz, ezúttal nagyjából száznyolcvan fokos fordulatra van szükség a német bajnok elleni, szeptemberi összecsapáshoz képest.

„Szeretnénk visszavágni a náluk elszenvedett vereségért, mert az nem várt vereség volt, és még nagyon bennünk él. Úgyhogy bízom abban, hogy itt, hazai közönség előtt sokkal jobb mérkőzést tudunk majd játszani” – mondta válogatott balszélsőnk, Márton Gréta. Hozzátette még, hogy jól jött, hogy nem volt hétközi bajnokink (a németeknek sem), hiszen így egész hét állt rendelkezésre a felkészülésre, illetve, hogy nagyon motiválja a csapatot a visszavágás.

Az biztos, hogy ennek érdekében különösen jól jönne, ha hasonlóan magabiztosan kezdenénk a találkozót, mint a Krim ellen. A Bietigheimre jellemző, hogy ha beragad a rajtnál, onnan már nem is igazán tud váltani, míg ha előnyből játszhat, vagy legalább szorosan alakul az állás, akkor játékosai önbizalommal telve kézilabdáznak. Előbbi szituációt láthattuk a Krim elleni meccsükön (35-28-as vereség), utóbbit pedig a Vipers és a Bucuresti ellenin, amikor mindkét nagyágyú alaposan megszenvedett, s csak egyaránt két góllal nyert (34-32, illetve 25-27).

A németek messze legeredményesebb játékosa Julia Maidhof ötvenhat góllal, de negyven körül már többen is termeltek, és a lerohanásoknál különösen veszélyes szélsőkre is fokozottan kell ügyelni. Fontos lesz továbbá, hogy miként vívjuk meg korábbi kapusunk, Szikora Melinda elleni mini csatát, hiszen az ottani meccsen rendkívül gyenge volt a helyzetkihasználásunk.

Így vagy úgy, de győzni kell, hogy az utolsó csoportkörös játéknapon tényleg már csak a helyezés legyen a kérdés. Jegyek még elérhetőek, de jó ütemben fogynak, ezért javasoljuk mindenkinek, hogy vegye meg online a belépőjét! Felhívjuk továbbá szurkolóink figyelmét, hogy az Érd Aréna büféjében a meccs előtt akcióval készülnek: aki 14 és 15 óra között három sört vásárol, az egy további sört ajándékba kap.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-csoport, 13. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - SG BBM Bietigheim
Helyszín: Érd Aréna
Időpont: 2023. február 4., 16 óra
Játékvezetők: Eskil Braseth, Leif Andre Sundet (norvégok)
TV: Sport 1
Jegyár: 3500, 5000, 6500 forint.
Online jegyvásárlás ITT!

Cikkajánló

Telt ház előtt juthatunk a legjobb nyolc közé

Női kézilabdacsapatunk előnyből vághat neki a BL-visszavágónak, de nem lefutott még a párharc.

A bérletesek ingyen szurkolhatnak a Magyar Kupa-meccsen

Női kézilabdacsapatunk március 28-án a Vácot fogadja a Népligetben a Magyar Kupa-negyeddöntőben.

Három játékosunk is az év legjobbja lehet

Klujber, Malestein és Edwige is jelölt a Handball Planet év női kézilabdázója szavazásán.

Magabiztosan hoztuk a kötelezőt

Végig irányítva 20 gólos győzelemmel hangoltunk a hétvégi BL-visszavágóra.

A férfiak történelmi meccse előtt női bajnoki is lesz

Egy nap alatt két mérkőzésen szurkolhatnak kézilabdacsapatainknak – női együttesünk a NEKA-t fogadja.

Győztünk a Buducsnoszt otthonában!

Megnyugtató helyzetből várhatjuk a visszavágót, miután szinte végig vezetve nyertünk Podgoricában.

Sok múlhat az podgoricai odavágón

Női kézilabdacsapatunk elutazott a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőre, és edzett is a meccs helyszínén.

Győzelemmel hangoltunk a BL-nyolcaddöntőre

Sok helyzetet hibáztunk a Vác elleni bajnokin, de így is végig kézben tartottunk a mérkőzést.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin