2020. szeptember 9.
A hullámvölgy után nem volt kérdés
Ránk ijesztett a Mosonmagyaróvár, aztán rendeződött a helyzetkihasználás, és eldöntöttük a meccset.

Bár az előző szezonban nem játszottunk bajnokit Mosonmagyaróváron, 2018-ból is emlékezhettünk rá, hogy az UFM Arénában igen jó hangulat fogadja a vendégeket, s ez most sem volt másként. Csaknem megtelt a sportcsarnok szerdán este, és az MKC első fordulóban bemutatott debreceni bravúrja után az sem volt csoda, hogy a helyiek óriási elánnal buzdították övéiket. Ezzel együtt is mi kezdtünk jobban, a védekezésünk ragyogóan működött, csak a helyzetek értékesítésével, illetve Szemerey Zsófival akadt gondunk. Várható volt, hogy korábbi kapusunk egyrészt óriási becsvággyal száll majd harcba, másrészt az átlagosnál jobban ismeri a mieinket. Öt-hat góllal is elléphettünk volna villámgyorsan, ehelyett csak kettővel vezettünk – egészen a játékrész közepéig. Ekkor azonban már nem tudta ellensúlyozni a védekezésünk a rengeteg rontott lövést, és előbb egyenlítettek, majd a vezetést is átvették a hazaiak. 9-7-nél sikerült újból ritmust váltanunk, Háfra Noémi és Kovacsics Anikó ritmusváltásai hozták leginkább az előnyöket, és végre a befejezésekbe is kevesebb hiba csúszott. A játékrész utolsó kilenc percében egyetlen gólt kaptunk, miközben hatot lőttünk, és a szünetre háromgólos előnyt harcoltunk ki. Nálunk egyébként Janurik Kinga kezdett a kapuban, tehát tétmeccsen először öltötte magára a Ferencváros mezét, és fontos pillanatokban hozott bravúrokat, úgyhogy maradt a második félidőre is és öt (!) védéssel nyitott.

Végre éltek a stabil háttérrel a társak is, óriásit javult a helyzetkihasználás, és folyamatosan növeltük az előnyt, még emberhátrányban is. Csaknem tíz perc elteltével kaptunk újra gólt, de ekkor már kilenccel vezettünk.  Kiegyenesedett ugyanakkor az MKC, s egy kettős emberelőnyt kihasználva hat találatra zárkózott. Ennél közelebb viszont már nem engedtük ellenfelünket - okosan, taktikusan kézilabdáztunk, és a hajrához közeledve megint növeltük a különbséget. Kovacsics Anikó klasszis megoldásait látva akár már a szombati, Rosztov-Don elleni Bajnokok Ligája-összecsapásra is gondolhattunk - na, meg , hogy talán ezek a megmozdulások ott is sikeresek lehetnek.

Persze, az egy másik meccs lesz, de ha a mostanihoz hasonló hullámvölgyet elkerüljük, akkor lehet esélyünk a világ legjobbjai közé tartozó Rosztov-Don ellen is!

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
2. forduló

Motherson Mosonmagyaróvár - FTC-Rail Cargo Hungaria 19-29 (10-13)
A Ferencváros gólszerzői: 
Kovacsics Anikó 6, Angela Malestein 4, Szucsánszki Zita 4, Emily Bölk 3, Kovács Anett 3, Schatzl Nadine 2, Márton Gréta 2, Háfra Noémi 2, Julia Behnke 2, Kisfaludy Anett 1.

Cikkajánló

Válaszd Az Év Zöldség és Gyümölcs Kereskedőjét!

A Lidl kínálatában hetente átlagosan 130-féle zöldség és gyümölcs kerül a polcokra.

Már tíz pozitív eset női kézilabdacsapatunknál

Kedden ismét koronavírus-teszten vett részt csapatunk, és sajnos újabb négy személy tesztje lett pozitív.

Újabb négy pozitív teszt női kézilabdacsapatunknál

A Norvégiából hazatérő kézilabdázóink újabb négy tagjának lett pozitív a szombaton levett tesztje.

Két játékosa nélkül tért haza a csapatunk

Hosszas egyeztetéseket követően nyílt csak lehetőség rá, hogy női kézilabdacsapatunk haza utazhasson.

Közlemény: pozitív koronavírus teszt

Női kézilabdacsapatunk két játékosának koronavírus tesztje pozitív lett, elmarad a szombati mérkőzés.

Alkalmazkodni kell – korábban utaztunk Norvégiába

Szigorodtak a Norvégiába való beutazás szabályai – a tervezettnél egy nappal korábban indultunk a BL-meccsre.

Tíz fradista a női kézilabda-válogatott keretében

A 21 fős keret csaknem felét az FTC-Rail Cargo Hungaria játékosai adják.

Könnyed hangolódás a norvég túra előtt

Negyed óra játék után a gázra lépett női kézilabdacsapatunk, tizenhat gólt lőtt zsinórban és simán nyert.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most