2020. szeptember 9.
A hullámvölgy után nem volt kérdés
Ránk ijesztett a Mosonmagyaróvár, aztán rendeződött a helyzetkihasználás, és eldöntöttük a meccset.

Bár az előző szezonban nem játszottunk bajnokit Mosonmagyaróváron, 2018-ból is emlékezhettünk rá, hogy az UFM Arénában igen jó hangulat fogadja a vendégeket, s ez most sem volt másként. Csaknem megtelt a sportcsarnok szerdán este, és az MKC első fordulóban bemutatott debreceni bravúrja után az sem volt csoda, hogy a helyiek óriási elánnal buzdították övéiket. Ezzel együtt is mi kezdtünk jobban, a védekezésünk ragyogóan működött, csak a helyzetek értékesítésével, illetve Szemerey Zsófival akadt gondunk. Várható volt, hogy korábbi kapusunk egyrészt óriási becsvággyal száll majd harcba, másrészt az átlagosnál jobban ismeri a mieinket. Öt-hat góllal is elléphettünk volna villámgyorsan, ehelyett csak kettővel vezettünk – egészen a játékrész közepéig. Ekkor azonban már nem tudta ellensúlyozni a védekezésünk a rengeteg rontott lövést, és előbb egyenlítettek, majd a vezetést is átvették a hazaiak. 9-7-nél sikerült újból ritmust váltanunk, Háfra Noémi és Kovacsics Anikó ritmusváltásai hozták leginkább az előnyöket, és végre a befejezésekbe is kevesebb hiba csúszott. A játékrész utolsó kilenc percében egyetlen gólt kaptunk, miközben hatot lőttünk, és a szünetre háromgólos előnyt harcoltunk ki. Nálunk egyébként Janurik Kinga kezdett a kapuban, tehát tétmeccsen először öltötte magára a Ferencváros mezét, és fontos pillanatokban hozott bravúrokat, úgyhogy maradt a második félidőre is és öt (!) védéssel nyitott.

Végre éltek a stabil háttérrel a társak is, óriásit javult a helyzetkihasználás, és folyamatosan növeltük az előnyt, még emberhátrányban is. Csaknem tíz perc elteltével kaptunk újra gólt, de ekkor már kilenccel vezettünk.  Kiegyenesedett ugyanakkor az MKC, s egy kettős emberelőnyt kihasználva hat találatra zárkózott. Ennél közelebb viszont már nem engedtük ellenfelünket - okosan, taktikusan kézilabdáztunk, és a hajrához közeledve megint növeltük a különbséget. Kovacsics Anikó klasszis megoldásait látva akár már a szombati, Rosztov-Don elleni Bajnokok Ligája-összecsapásra is gondolhattunk - na, meg , hogy talán ezek a megmozdulások ott is sikeresek lehetnek.

Persze, az egy másik meccs lesz, de ha a mostanihoz hasonló hullámvölgyet elkerüljük, akkor lehet esélyünk a világ legjobbjai közé tartozó Rosztov-Don ellen is!

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
2. forduló

Motherson Mosonmagyaróvár - FTC-Rail Cargo Hungaria 19-29 (10-13)
A Ferencváros gólszerzői: 
Kovacsics Anikó 6, Angela Malestein 4, Szucsánszki Zita 4, Emily Bölk 3, Kovács Anett 3, Schatzl Nadine 2, Márton Gréta 2, Háfra Noémi 2, Julia Behnke 2, Kisfaludy Anett 1.

Cikkajánló

Szurkolóink előtt győzni szeretnénk a hazai BL-rajton

A dortmundi döntetlen után szombaton saját szurkolóink előtt lesz lehetőség a két pont megszerzésére.

Jó kezdéssel alapoztuk meg a sikert

A meccs elején szinte falat húztunk a kapunk elé, ezzel alapoztuk meg a magabiztos győzelmet.

Fehérvár a következő megálló

Székesfehérváron lép pályára szerdán este női kézilabdacsapatunk a bajnokság második fordulójában.

Drámai végjáték után veszítettünk pontot

Nem játszottunk jól a német bajnok otthonában, de így is győzhettünk volna, ha értékesítjük a helyzeteket.

Dortmundban, a két pont reményében indítjuk a BL-t

A Borussia otthonában lép pályára női kézilabdacsapatunk szombaton 16 órától a Bajnokok Ligájában.

Kamera előtt női kéziseink! Íme, az új szezon képei!

Ki az, aki otthon készül a hajával és a sminkkel? Melyik a kedvenc beállás? Most kiderül! - VIDEÓ!

BL-rajt előtt: „Ez a két pont nagyon-nagyon kell!”

Bíró Blanka és Elek Gábor nyilatkozott a győztes szezonrajt után, az idei első BL-meccs előtt – VIDEÓ!

Kiváló hangulat, magabiztos siker az első bajnokin

Egyszer tudott ránk ijeszteni a Mosonmagyaróvár, de végül biztosan győztük le a tavalyi bronzérmest.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most