2022. november 14.
A jobbik arcát mutatta a válogatott, de így is kikapott
Svédország ellen az első félidő közepén a vezetést is átvettük, és szinte végig meccsben voltunk.

Zsinórban harmadszor lépett pályára északi együttes ellen a magyar női kézilabda-válogatott az Európa-bajnokságon – Norvégia és Dánia után ezúttal Svédország következett. Ezt az összecsapást nagyjából az utolsó szalmaszálnak tekinthettük, hiszen a matek úgy szólt, hogy ha a középdöntő utolsó két fordulójában győzünk, akkor még beférhetünk a legjobb nyolc közé. A legutóbbi olimpián negyedikként, a világbajnokságon pedig ötödikként záró svédek ellen nem mi voltunk az esélyesek, és ez az első percekben meg is mutatkozott.

Alig telt el négy perc, amikor már rontott lövésünk és eladott labdánk is volt, s rémisztően hatott az eredményjelzőn látható 1-4. Gyorsan jött azonban a fordulat, négy gólt lőttünk zsinórban, átvettük a vezetést és meccsbe hoztuk magunkat. Látványos volt, hogy a szélső és a kettes védő közötti területeket támadtuk leginkább, és a torna eddigi meccseivel ellentétben ezúttal még jobbára értékesítettük is az ott kialakított helyzeteket.

A tizennyolcadik percben visszavették az előnyt a svédek, akik elsősorban Jamina Roberts és Linn Blohm játékából, valamint a lerohanásokból éltek, sőt, három gólra is eltávolodtak, de volt tartás a mieinkben. Klujber Katrinnak nem ez volt élete legjobb félidője (négy gólt és három gólpasszt így is összehozott azért…), de az is nagyon szembetűnő volt, hogy miként a horvátok, úgy a svédek is fokozottan ügyeltek rá. Jamina Roberts helyezkedett vele szemben, és amikor a figuráinknál jobbátlövőnk kezébe került volna a labda, a svéd klasszis már kilenc-tíz méteren fogadta a magyar csapat legjobbját, hogy ne jöhessen lendületbe. Látszólag frusztrálta is a helyzet, az első félidőben háromszor is előkészítés nélkül, talpról engedett el lövést „a világ végéről”, de kétszer gólt ért a bátorság.

A játékrész végén félő volt, hogy leszakadunk, mert megnőtt az eladott labdák száma, a statisztika szerint 10-3-ra „vezettünk” ebben, és ehhez képest még pozitív, hogy meccsben voltunk harminc perc után (15-18).

Győri-Lukács Viktória ziccerével indult a második félidő, de sajnos svéd gól lett belőle, vagyis az addigi legnagyobb különbségről kellett kapaszkodnunk. Szerencsére ellenfelünk játéka is nagyon hullámzó volt, nálunk pedig időszakonként egy-egy olyan játékos is tudott hozzátenni, aki eddig kevesebb szerepet vállalt. Debreczeni-Klivinyi Kinga az első félidőben szerzett két szép gólt, de Kuczora Csenge és Albek Anna is betalált fontos pillanatokban. A négygólos differenciát kétszer is kettőre csökkentettük, de ennél tovább nem tudtunk közeledni, és sajnos, amikor úgy érezhettük, hogy talán elbizonytalanodtak a svédek, Roberts vagy Blohm mindig megvillant.

A pluszt nem tudtuk hozzátenni, az a nagyobb lépést nem tudtuk megtenni, amely az egyenlítéshez, vagy esetleg a fordításhoz kellett volna, így bár becsülettel küzdöttünk, ez ma ennyire volt elég. A vereséggel az is eldőlt, hogy a csoportunk hatodik helyén zárjuk a középdöntőt, és összesítésben a tizenegyedik vagy a tizenkettedik pozícióban végzünk majd az Európa-bajnokságon.

NŐI KÉZILABDA, EURÓPA-BAJNOKSÁG
KÖZÉPDÖNTŐ, I. CSOPORT (Ljubljana)

Magyarország–Svédország 25-30 (15-18)
Ljubljana, Stozice Arena. V.: Kazanegra és Vujacsics (montenegróiak)
Gólszerzők: 
Klujber 6 (1), Kuczora 5, Debreczeni-Klivinyi 4, Márton 3, Vámos 2, Albek 2, Füzi-Tóvizi 2, Győri-Lukács 1, ill. Roberts 9, Blohm 6, Hagman 4, Lindquist 3, Lagerquist 2, Thorleifsdottir 2, Carlsson 1, L. Hansson 1, Koppang 1, E. Hansson 1.

Cikkajánló

Ötven percig meccsben voltunk, de pont nélkül maradtunk

Az első félidőben szinte végig mi vezettünk, és egészen a hajráig reális esélyünk volt a pontszerzésre.

A Fradi-CSM párharc első felvonása következik

Sosem szereztünk még pontot a CSM Bucuresti otthonában – erre a bravúrra törekszünk vasárnap.

Újabb jelentős érvágás, Edwige is megsérült

Női kézilabdacsapatunk olimpiai bajnok beállója súlyosan megsérült, véget ért számára az idény.

„Remélem, hogy ezt kipipáltam, és ilyen több nem lesz!”

A Fradi TV stábja ott volt a súlyos sérülésből felépülő Bíró Blanka visszatérésének pillanatainál – VIDEÓ!

Jegyek a bukaresti mérkőzésünkre

Női kézilabdacsapatunk CSM Bucuresti elleni idegenbeli BL-meccsére a helyszínen lehet belépőt váltani.

Műtéten esett át Kovács Anett

Válogatott jobbszélsőnk súlyos sérülést szenvedett, várhatóan az idény során már nem léphet pályára.

A második félidő már rendben volt a NEKA ellen

Hárman is pályára léptek a sérülésből visszatérő játékosaink közül, de újoncot is avattunk Balatonbogláron.

Balatonbogláron indul újra a klubidény

Az Európa-bajnoki szünet után az újonc NEKA vendégeként folytatja a K&H Ligában női kézilabdacsapatunk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin