2021. május 15.
A kupában nem sikerült, a bronzért játszhatunk vasárnap
A Győr sokkal jobban játszott, mint a bajnokin, mi pedig elmaradtunk az akkori extrától, így kikaptunk.

Nagyon gyorsan, pontosan tíz nappal az édes emlékű Fradi-Győr mérkőzést követően jött az újabb csúcsrangadó – ezúttal a Magyar Kupa elődöntőjében. Az előzmények – a kilencgólos győzelem, illetve a győri edzőváltás – ismeretében a szokásosnál is különlegesebb mérkőzésre számíthattunk. Biztosra vehettük, hogy az ETO alaposan felszívja magát, illetve, talán remélhettük, hogy a túlzott akarás görcsössé válik, abban pedig bízhattunk, hogy a mieink megismétlik azt a káprázatos teljesítményt, amellyel bő egy hete jókora meglepetést okoztak. Mindenesetre érdeklődve várhattuk, hogy mindezek egyvelegéből milyen mérkőzést látunk majd.

Az alaphangot a körítés, a Veszprém Aréna hangulata, a szurkolók jelenléte, na, meg a csapatbusz megérkezésekor a parkolóban üzenő és lelkesítő szurkolói csoport mindenesetre megadta, úgyhogy felfokozott körülmények között kezdődött a csata. Annak örülhettünk, hogy az előző hétvégi, NEKA elleni bajnokin megsérülő Csiszár-Szekeres Klára, valamint a még a váci kupa-elődöntőről lesántikáló, s utána műtéten áteső Janurik Kinga is vállalta a játékot.

A meccs hasonlóan kezdődött, mint az emlegetett bajnoki, az első percek győri fölényt, majd szerencsére ferencvárosi felzárkózást hoztak. Pokolian kemény védelemmel találtuk magunkat szembe, az ETO megpróbálta a távoli zónákból érkező átlövésekre korlátozni a játékunkat, és sajnos Emily Bölk, illetve Klujber Katrin kísérletei jobbára nem jártak sikerrel. Egyértelműen érződött, hogy ez meghatározza a játékosok lelki állapotát, a győrieket felemelte, a mieinket lenyomta, s ebből következően a játékrész középső harmadában sorra jöttek a technikai hibák.

Ezt az időszakot kihasználva öt gólra (7-12) távolodott ellenfelünk, és a játék képe se tűnt épp ránk nézve kedvezőnek, de a csapatunk erejét mutatja, hogy talpra állt, és a játékrész hajrájában visszajött a meccsbe. Alicia Stolle átlövései, Háfra Noémi betörései és Bíró Blanka védései is kellettek hozzá, hogy nagy nehezen kettőre zárkózzunk, s bár a szünetre háromgólos hátránnyal mentünk, az összkép határozottan jobb volt.

A fordulás után a Győr megint beleerősített, brutális ütközésekkel tartotta távol a kapujától a játékosainkat, de szerencsére a mieinket se kellett félteni, és az első percek átvészelése után felvettük a tempót. Így a nagy rohanás ellenére a negyvenedik percben a közte egyért támadhattunk, s bár ekkor még nem jött össze, a negyvennyolcadikban igen (21-22). Nagyon nem jött jól Kisfaludy Anett kiállítása, mert amúgy is fogyott az erő, főleg az irányító poszton az elemekkel egyedül küzdő Szucsánszki Zita pótlása volt nehezen megoldható. Küzdöttünk, harcoltunk, tartottuk a két-háromgólos különbséget, de az újabb lépés, az egyenlítés nem akart összejönni. Pedig Klujber Katrin támadásban sokat vállalt magára, sült is a keze, mellette még Kovács Anett is dicsérhető volt, de a kis plusz ezúttal hiányzott. A Győr sokkal jobban játszott, mint a tíz nappal ezelőtti bajnokin, mi pedig elmaradtunk az akkori extrától.

A különbséget ez jelentette, de hogy ennek, illetve az első félidőben elkövetett rengeteg hiba ellenére is volt esélyünk a döntőbe jutásra, az kifejezetten pozitív. Hittük, reméltük, hogy tíz nap alatt másodszor is legyőzhetjük a Győrt, de minden szomorúságunk ellenére sem kell szégyenkeznünk amiatt, hogy ez most nem sikerült.

Javítani talán nem is vasárnap, a Kisvárda elleni bronzmeccsen lehet, hanem a következő két hétben, a bajnokságban.

TIPPMIX TÖRÖK BÓDOG NŐI KÉZILABDA MAGYAR KUPA
Négyes döntő

Elődöntő
GYŐRI AUDI ETO KC–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 29–25 (16–13)
Veszprém, 1000 néző V: Bíró Á., Kiss O.
GYŐR: Silje Solberg – Faluvégi D. 2, V. Kristiansen 3 (3), BRATTSET 6, E. Amorim 2, S. OFTEDAL 7, Fodor Cs. 2
Csere: Leynaud (kapus), Nze Minko 2, Anne M. Hansen 4, Lukács V., Görbicz 1, Edwige
Edző: Ambros Martín
FTC: Bíró B. – Malestein, Klujber 7 (2), Szucsánszki 2, Behnke, E. Bölk 2, Márton G. 1
Csere: Janurik (kapus), Csiszár-Szekeres, Háfra N. 4, Kisfaludy 2, Kovács Anett 4, Stolle 3, Schatzl Nadine, Tóth Nikolett
Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 3. perc: 2–0. 6. p.: 4–4. 15. p.: 8–4. 19. p.: 10–5. 28. p.: 14–12. 40. p.: 19–17. 48. p.: 21–22. 55. p.: 26–23
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 2/2
MESTERMÉRLEG
Ambros Martín: – A játékosaim remek munkát végeztek. A múlt szerdai bajnoki mérkőzés után óriási önbizalommal jöhetett ide az FTC, amelyet mindig nehéz legyőzni, de most sikerült, és ez még inkább boldoggá tesz. Az első perctől kezdve vezettünk és irányítottuk a mérkőzést, úgy érzem, megérdemelt a győzelmünk.
Elek Gábor: – Megérdemelten nyert az ETO. Tudtuk, hogy ezúttal más mérkőzés vár ránk. Sokat hibáztunk, főleg a védekezésünk agresszivitása, pontossága maradt el a várttól, sok területet engedtünk a Győrnek, és sok ziccergólt kaptunk. Tettük a dolgunkat, csináltuk, amit kell, de kevés volt a kiemelkedő teljesítmény.

Cikkajánló

Újra kölcsönbe megy Bánfai Kíra

A huszonegy éves jobbszélső a legutóbbi idényt a Debrecennél töltötte kölcsönben.

Megvolt a varázs, ami végig vitt minket az idényben

Csiszár-Szekeres Klára legkedvesebb fotóján egyik kezében kisfia, másikban pedig a bajnoki trófea látható.

Klujber: „Sosem készült rólam lövés közben jó fotó”

Jobbátlövőnk a gólörömmel is szeret erőt mutatni – vele folytatjuk a TOP 10-sorozatot.

Márton Gréti ágya fölé került a bajnoki arany

Márton Gréta TOP 10 – közönségkedvenc balszélsőnk nagy becsben tartja a 21 évesen megszerzett bajnoki aranyat.

Beállónk nem bánja, hogy csípte a pezsgő a szemét

Kisfaludy Anett idénybeli kedvenc képei között található a pezsgőfürdő is – folytatjuk a TOP10-sorozatot!

Kovács Anett: "sokat kellett bizonyítanom"

Válogatott jobbszélsőnkkel folytatjuk a TOP 10 sorozatot – megmutatjuk Kovács Anett tíz kedvenc fotóját.

Kovacsics különleges képei

Küzdelem, mosoly, boldogság – csapatkapitányunk szezonbeli tíz kedvenc fényképe és a történetük.

Bíró Blankával indul a „TOP 10” sorozatunk

A bajnokcsapatunk válogatott kapusa kiválasztotta az idény során róla készült fényképek közül a kedvenceit.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most