2023. április 29.
A küzdelem nem hozott sikert, hátrányba kerültünk
Hatvan percen át harcolt a csapat, de a Metz higgadtabb volt, és jelentős előnyt szerzett a visszavágóra.

Legutóbb 2017-ben fordult elő, hogy a Ferencváros női kézilabdacsapata friss Magyar Kupa-győztesként készülhetett a Bajnokok Ligája-negyeddöntőre, s bár a CSM Bucuresti ellen végül kettős vereséggel búcsúzott, mostanáig akkor volt legközelebb ahhoz, hogy FINAL4-ba jusson. Reméltük, hogy szombaton este is csak úgy lesz helytálló a mondat, hogy mostanáig, s ehhez az kellett, hogy a Metz ellen győzelemmel zárjuk a hazai meccset.

A játékosok és a szurkolók is óriási elánnal készülődtek, a lányokon ugyanakkor a feszültség is nagyon látszott. A párharc esélyesének a B-csoportot megnyerő, a sorozatban a legtöbb pontot gyűjtő, s október óta veretlen francia bajnok számított, mégis azt érezhették a mieink, hogy az elmúlt években a top klubok közül a metziek ellen mutatkozott a legtöbb esély. Ha valóban volt idegesség, akkor a szurkolók mindent megtettek azért, hogy ez elillanjon, a vendégek bemutatását szinte hallani se lehetett, olyan erővel szólt a „Hajrá, Fradi!”, aztán Emily Bölk nyitó bombája is jó jelnek tűnt.

Az első tíz perc mégsem a miénk lett, 1-3 után még egyenlítettünk, ezt követően azonban háromgólosra nőtt a hátrányunk, és ezt jó ideig cipeltük magunkkal. Ebben a periódusban Klujber Katrin két kimaradt ziccerét, valamint Kisfaludy Anett nagyon könnyű síppal adott kiállítását bánhattuk leginkább, később pedig a kissé bizonytalanná váló támadójátékunkat okoltuk. Sok volt támadásban a pontatlanság, s talán a lendület se volt megfelelő, emiatt több labdánk is elment, vagy épp rizikós helyzeteket kellett bevállalni, azokból meg Hatadou Sako sajnos jó néhányat hatástalanított. Három-négy gólon ingadozott a hátrány, vagyis lőtávolon belül voltunk, de jobb védekezés, s egy kicsi szerencse kellett volna ahhoz, hogy a szünetig még közelebb osonjunk.

A bal oldalunk volt a hatékonyabb, Emily Bölk átlövésből, betörésből is lőtt gólt, máskor meg az előnyszerzés után gólpasszt osztott az ugyancsak nagyszerűen teljesítő Márton Grétának. A játékrész hajrájában aztán esély mutatkozott, de előbb Malestein találta el ziccerrben Sako lábát, majd Stollénak nem ítéltek hetest (12-14). A Bölk elleni szabálytalanságot már nem lehetett nem észrevenni, Malestein pedig büntetőből javította előző hibáját, s bár a pihenőre végül kettőre nőtt a különbség, a befejezés biztató volt (13-15).

Amiért megküzdöttünk, azt sajnos gyorsan visszaadtunk, két rontott helyzet és könnyű metzi gól miatt bosszankodhattunk a fordulás után, ez ráadásul ugyanúgy megfogta a csapatot, mint az első félidő elején vétett hibák, és a 37. percben mínusz hatnál kellett Elek Gábornak időt kérnie (14-20). Sajnos nagyon komoly szinten működött a francia gépezet, iszonyatos sebességen futottak a figuráik, az elmúlt hetekben sérülés miatt hiányzó, ezt a meccset azonban vállaló Bruna de Paula pedig megmutatta, hogy valóban csapata legjobbja.

Küzdöttünk, megfeszültünk, hogy visszakapaszkodjunk, egyedülálló atmoszféra uralkodott a csarnokban, háromig el is értünk (18-21), ott azonban borzasztó pillanatban jött érthetetlen ítélet a macedón játékvezetőktől, és újra ötre távolodtunk (20-25).

A második félidőben Sako még jobb teljesítményt nyújtott a kapuban, talán ez is döntő lehetett abban, hogy nem tudtunk fordítani, sőt, valójában a véghajrában azért küzdöttünk, hogy a párharc ne dőljön el már ezen a találkozón. Zsinórban lőtt három góllal jeleztük, hogy nem adtuk fel (25-28), erre a Metz időkéréssel reagált, és sajnos megállította a felzárkózásunkat (25-30). Rohantunk, ebből azonban sajnos csak kapkodás lett, és az utolsó egy-két perc tükrözte azt, amit egyébként is láthattuk: óriási akarás, görcsösség, döntő pillanatokban hibák. Hat góllal győzött a Metz, s ezzel nagyon közel került a továbbjutáshoz - de semmi kétség, hogy a csapatunk jövő vasárnap Franciaországban is megpróbál csodát tenni.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
Negyeddöntő, 1. mérkőzés

FTC-Rail Cargo Hungaria – Metz Handball 26-32 (13-15)
Helyszín: Érd Aréna
Időpont: 2023. április 29., 16 óra
Játékvezetők:  Ismailj Metalari, Nenad Nikolovszki (macedónok)
Gólszerzők:  Bölk 7, Malestein 7 (5), Márton 4, Lekics 2, Szöllősi-Zácsik 1, Szucsánszki 1, Kisfaludy 1, Stolle 1, Klujber 1, Cvijics 1, ill. Horacek 7 (2), De Paula 5, Valentini 5, Maslova 5, Bouktit 4, Jörgensen 4 (2), Burgaard 1, Bont 1.

Cikkajánló

Ősszel megtapasztaltuk: figyelni kell a Budaörsre

Már csak hat mérkőzés van hátra a női kézilabda NB I-ből – a 21. fordulóban a Budaörsöt fogadja női csapatunk.

Lekics: „Egy gól? Még teljesen nyitott a párharc”

Az FTC hét gólt szerző kézise szerint kiválóan játszottak, de a dánok kulcsjátékosát el kell kapni - VIDEÓ

Gigászi csata végén minimális hátrányba kerültünk

Óriásit küzdött női kézilabdacsapatunk az Esbjerg ellen, s bár egygólos hátrányba került, nem dőlt el semmi.

„Nincs nyári szabadságunk. És? Ezért dolgoztunk!”

Női kéziseink megszerezték az olimpiai kvótát, sőt, FTC-játékosok egymás ellen játszanak Párizsban – VIDEÓ

Telt ház előtt jöhet a BL-negyeddöntő

Kézilabdacsapatunk az idény során harmadszor találkozik az Esbjerggel, amely ellen tavaly elődöntőt vívott.

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin