2021. szeptember 23.
A legnehezebb BL-csoportmeccs jön
Szombaton idegenben lépünk pályára az idei szezonra több világklasszissal is erősítő Rosztov-Don ellen.

Csapatunk az első hazai BL-mérkőzésén az első félidő izgalmai után végül magabiztosan győzött a Podravka Vegeta ellen (33-27), így némileg feledtetni tudta az első fordulóban történt váratlan pontvesztést. A második félidőben látottakra építkezve az Érd elleni hétközi bajnokin is szép győzelemmel hagyhatta el a pályát, így az örömöt csak az újabb kieső játékosok ténye tompította. Kovacsics Anikó, Szucsánszki Zita és Tóth Nikolett után a hétvégén már Hársfalvi Júliára és Szöllősi-Zácsik Szandrára sem számíthatunk.

Pedig következő ellenfelünk jóval komolyabb játékerőt képvisel, mint az idény eddigi részében bármelyik másik. Ez még akkor is igaz, ha a tavalyi idényt négy egymást követő bajnoki cím után csak a második helyen zárta, illetve, hogy a legutóbbi FINAL4-ba a 2016/17-es szezon után először nem jutott be. Emlékezetes, a végső győztes Vipers Kristiansand bizonyult túl nagy falatnak számára a legjobb tizenhat között.

Mindezek tudatában az orosz sztárcsapat két klasszis igazolással erősített: a rivális Győrtől tizenkét rendkívül sikeres év után távozó Eduarda Amorim, valamint a szintén az ETO-tól érkező friss olimpiai bajnok Béatrice Edwige is döntő szerepet tölthet be a mérkőzéseken. Második szezonját kezdte meg az együttessel a házi gólfelelős, Grace Zaadi, akire idén még több felelősség hárulhat, hiszen az olimpia legértékesebb játékosának megválasztott Anna Vyakhireva ideiglenesen felfüggesztette pályafutását fizikai és mentális okokra hivatkozva. A nyári átigazolási időszak során négy játékos távozott, akiket létszámban sikerült pótolni, minőségben pedig látszólag még erősebb keret jött össze a tavalyinál.

A Rosztov-Donnal 2018 óta minden évben megmérkőztünk, hol csoportellenfélként, hol az egyenes kieséses szakaszban. Az ez idő alatt lejátszott nyolc találkozóból sajnos egyszer sem a Fradi jött ki győztesen, de néhányszor sikerült már igazán megnehezítenünk riválisunk dolgát. Ebből és a korábban leírtakból is következik, hogy a mostani szezon során eddig lejátszott mérkőzéseinkkel ellentétben ezúttal nem mi számítunk a párharc esélyeseinek, de ettől felszabadultan, teher nélkül játszhatunk, s ez még sokat érhet.

Illetve, a Rosztov-Don a múlt héten váratlanul botlott a bajnokságban, a Toljatti vendégeként szenvedett egygólos vereséget (31-30), s ezzel még akkor is a sebezhetőségére hívta fel a figyelmet, ha tudjuk, az oroszok egészen más lelkülettel készülnek egy-egy BL-meccsre, mint a bajnokikra. Főleg annak ismeretében, hogy az érmes helyekről play-off meccsek döntenek majd, illetve, hogy a Rosztov-Don a legnagyobb honi riválisát, a CSZKA Moszkvát tükörsimán győzte le (31-22) szeptember elején. A toljatti vereség után egyébként Per Johansson vezetőedző kiemelte, hogy csapata különösen nehéz időszakon megy keresztül, főleg az utazások miatt – egy hét leforgása alatt Toljattiban, Bukarestben és Asztrakhányban is jelenése volt. A három út oda-vissza összesen légvonalban is 5400 kilométer, vagyis tényleg nem leányálom, de a rosztov-doni utazások az ellenfeleknek is meglehetősen nehézkesek. Ezt, például, pénteken a mieink újra megtapasztalják…

DELO NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-csoport, 3. forduló

Rosztov-Don - FTC-Rail Cargo Hungaria
Helyszín: Rosztov na Donu, Palace of Sport
Időpont: 2021. szeptember 25., 16 óra (magyar idő szerint)
Játékvezetők: Pinar Ünlü Hatipoglu és Mehtap Simsek (törökök)
TV: Sport 1.

Cikkajánló

Jön a Debrecen, s vele az első igazi bajnoki rangadó

Már az előző idényben is feszült, szoros meccset játszottunk az azóta tovább erősödő Lokival.

Lehet még fokozni? Újra drámai meccs, de most győzelem!

Az utolsó támadást a Brest vezethette, de kivédekeztük, és megnyertük az őrülten izgalmas összecsapást.

EHF: Továbbra is a magyar női bajnokság a legerősebb

A férfi pontvadászat pedig egy helyet feljebb lépve, a negyedik helyen áll Európában.

Újra páros belépőket sorsolunk ki!

Töltsd ki kvízünket és nyerj páros belépőt az FTC-Rail Cargo Hungaria - Brest Bajnokok Ligája-meccsre.

A Brest ellen is apróságok dönthetnek a sikerről

Női kézilabdacsapatunk szombaton délután a francia bajnok, öt olimpiai aranyérmessel kiálló Brestet fogadja.

Eldőlt! Ő lövi a legnagyobb bombákat női kéziseinknél

Utánajártunk, kinek a legerősebb a lövése a Fradiban! Női kéziseinkkel kezdődik az új sorozat! - VIDEÓ

Váratlanul nehéz lett, de megszereztük a két pontot

Negyvenöt percen át szenvedtünk a Dunaújváros ellen, de a végén helyén volt a szívünk.

A „krimi” után jól jönne egy magabiztos siker

A Dunaújváros otthonában szerdán este a győzelem reményében lép pályára női kézilabdacsapatunk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most