2021. szeptember 23.
A legnehezebb BL-csoportmeccs jön
Szombaton idegenben lépünk pályára az idei szezonra több világklasszissal is erősítő Rosztov-Don ellen.

Csapatunk az első hazai BL-mérkőzésén az első félidő izgalmai után végül magabiztosan győzött a Podravka Vegeta ellen (33-27), így némileg feledtetni tudta az első fordulóban történt váratlan pontvesztést. A második félidőben látottakra építkezve az Érd elleni hétközi bajnokin is szép győzelemmel hagyhatta el a pályát, így az örömöt csak az újabb kieső játékosok ténye tompította. Kovacsics Anikó, Szucsánszki Zita és Tóth Nikolett után a hétvégén már Hársfalvi Júliára és Szöllősi-Zácsik Szandrára sem számíthatunk.

Pedig következő ellenfelünk jóval komolyabb játékerőt képvisel, mint az idény eddigi részében bármelyik másik. Ez még akkor is igaz, ha a tavalyi idényt négy egymást követő bajnoki cím után csak a második helyen zárta, illetve, hogy a legutóbbi FINAL4-ba a 2016/17-es szezon után először nem jutott be. Emlékezetes, a végső győztes Vipers Kristiansand bizonyult túl nagy falatnak számára a legjobb tizenhat között.

Mindezek tudatában az orosz sztárcsapat két klasszis igazolással erősített: a rivális Győrtől tizenkét rendkívül sikeres év után távozó Eduarda Amorim, valamint a szintén az ETO-tól érkező friss olimpiai bajnok Béatrice Edwige is döntő szerepet tölthet be a mérkőzéseken. Második szezonját kezdte meg az együttessel a házi gólfelelős, Grace Zaadi, akire idén még több felelősség hárulhat, hiszen az olimpia legértékesebb játékosának megválasztott Anna Vyakhireva ideiglenesen felfüggesztette pályafutását fizikai és mentális okokra hivatkozva. A nyári átigazolási időszak során négy játékos távozott, akiket létszámban sikerült pótolni, minőségben pedig látszólag még erősebb keret jött össze a tavalyinál.

A Rosztov-Donnal 2018 óta minden évben megmérkőztünk, hol csoportellenfélként, hol az egyenes kieséses szakaszban. Az ez idő alatt lejátszott nyolc találkozóból sajnos egyszer sem a Fradi jött ki győztesen, de néhányszor sikerült már igazán megnehezítenünk riválisunk dolgát. Ebből és a korábban leírtakból is következik, hogy a mostani szezon során eddig lejátszott mérkőzéseinkkel ellentétben ezúttal nem mi számítunk a párharc esélyeseinek, de ettől felszabadultan, teher nélkül játszhatunk, s ez még sokat érhet.

Illetve, a Rosztov-Don a múlt héten váratlanul botlott a bajnokságban, a Toljatti vendégeként szenvedett egygólos vereséget (31-30), s ezzel még akkor is a sebezhetőségére hívta fel a figyelmet, ha tudjuk, az oroszok egészen más lelkülettel készülnek egy-egy BL-meccsre, mint a bajnokikra. Főleg annak ismeretében, hogy az érmes helyekről play-off meccsek döntenek majd, illetve, hogy a Rosztov-Don a legnagyobb honi riválisát, a CSZKA Moszkvát tükörsimán győzte le (31-22) szeptember elején. A toljatti vereség után egyébként Per Johansson vezetőedző kiemelte, hogy csapata különösen nehéz időszakon megy keresztül, főleg az utazások miatt – egy hét leforgása alatt Toljattiban, Bukarestben és Asztrakhányban is jelenése volt. A három út oda-vissza összesen légvonalban is 5400 kilométer, vagyis tényleg nem leányálom, de a rosztov-doni utazások az ellenfeleknek is meglehetősen nehézkesek. Ezt, például, pénteken a mieink újra megtapasztalják…

DELO NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-csoport, 3. forduló

Rosztov-Don - FTC-Rail Cargo Hungaria
Helyszín: Rosztov na Donu, Palace of Sport
Időpont: 2021. szeptember 25., 16 óra (magyar idő szerint)
Játékvezetők: Pinar Ünlü Hatipoglu és Mehtap Simsek (törökök)
TV: Sport 1.

Cikkajánló

Ahogy vártuk, meg kellett küzdeni a két váci pontért

A második félidőben mindent megpróbált a Vác, de álltuk a sarat és újabb két ponttal gazdagodtunk.

Nehéz meccsre számíthatunk a Vác otthonában

Női kéziseink következő ellenfele az utolsó percekig kiélezett csatát vívott a Győr ellen a múlt hét végén.

Megvan az Esbjerg elleni negyeddöntő időpontja

Tavaly a BL-elődöntőben, ezúttal egy körrel korábban találkozik női kézilabdacsapatunk az Esbjerggel.

„Megmutattuk, mennyire akartuk ezt a negyeddöntőt!”

Vezetőedzőnk szerint Angela Malestein világklasszis produkciót nyújtott női kéziseink bresti visszavágóján.

Fordítottunk Franciaországban, továbbjutottunk a BL-ben

Valóban volt még tartalék a csapatban, fordítottunk a Brest ellen és bejutottunk a legjobb nyolc közé!

Nehezebb a helyzet, mint egy hete, de nem lehetetlen

Kétgólos hátrányt kellene ledolgoznia női kéziseinknek a legjobb nyolc közé jutáshoz.

Megvan a női válogatott kerete az olimpiai selejtezőre

A magyar női kézilabda-válogatott előbb EHF Euro Cup mérkőzéseken, majd olimpiai selejtezőn lép pályára.

Közte húsz az MTK ellen - látványos játékkal nyertünk

Női kézilabdacsapatunk már a mérkőzés elején eldöntötte a két pont sorsát, fiataljaink is jól teljesítettek.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin