2022. november 27.
A második félidő már rendben volt a NEKA ellen
Hárman is pályára léptek a sérülésből visszatérő játékosaink közül, de újoncot is avattunk Balatonbogláron.

Ha valamiért örülhettünk annak, hogy a megszokotthoz képest egy hónappal korábban rendezték az aktuális női kézilabda világversenyt, akkor az az, hogy így a sérülés miatt hiányzó játékosaink jelentős mennyiségű időt nyertek. Ki is használták a lehetőséget, és ennek köszönhetően szurkolóink sok arcnak különösen örülhettek a bemutatásnál – újra keretben lehetett Alicia Stolle, Szöllősi-Zácsik Szandra, illetve a legnagyobb tapsot besöprő, mintegy tíz hónap után újra pályára lépő Bíró Blanka. Volt még egy új név a keretben, Papp Dorkáé: a mindössze tizenhat éves jobbszélső Kovács Anettet helyettesítette, és nem is akárhogyan, hiszen a tizenkilencedik percben élete első NB I-es gólját is megszerezte.

Ugorjunk azonban a bajnoki elejére! A kezdés után gyorsan megmutatkozott, hogy nagyon hasznos számunkra ez a meccs, jó, hogy nem a jövő héttől ránk váró iszonyatosan nehéz feladatokkal kell nyitni az Európa-bajnokság utáni időszakot. Rengeteg volt a hiba a támadásainkban, pedig gyorsan jelentős előnyre tehettünk volna szert. Még a kihagyott ziccerek ellenére is 5-1-gyel indítottunk, de aztán az igencsak lelkesen kézilabdázó NEKA felvette a ritmust, és tartotta magát becsülettel. Akár egyenlíthetett is volna, de ez többszöri próbálkozásra se sikerült, és a szünetre végül négygólos előnnyel mehettünk (9-13).

Nem volt elégedett a látottakkal Elek Gábor, és vélhetően az öltözőben hangot is adott mindennek, legalábbis a fordulás után jelentősen feljavult a játékunk. 9-0-val indítottunk, Janurik Kinga ragyogóan védett, elöl pedig sokkal jobban koncentráltunk a befejezésekre. Ezzel gyakorlatilag eldöntöttük a főbb kérdéseket, és talán ennek is köszönhető, hogy az utolsó tíz percre vissza is esett a ritmus. Noha a tizenhetedik percben egy hetesre már kapuba állt Bíró Blanka, az igazi visszatérés szűk fél órával később jött el, a negyvenhatodik perctől védte a kapunkat. A támadásainkat ebben az időszakban Kukely Anna szervezte, és fiatal irányítónk pedig meg is szórta magát a végére.

Gyengébb első félidőt tehát jóval erősebb második követte, magabiztosan győztünk, a sérülésből visszatérő játékosok közül hárman is pályára léptek, illetve újoncot is avattunk – ezek után folytathatjuk a munkát az előttünk álló rangadókra.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
6. forduló

NEKA – FTC-Rail Cargo Hungaria 16-31 (9-13)
Helyszín: NEKA Csarnok, Balatonboglár
Időpont: november 27., 18:00
Játékvezetők: Őri Erika, Pozdena Erika
Gólszerzők: Kellermann 6, Horváth P. 3, Varga E. 2 (1), Szabó L. 1, Ferenczy 1, Gém 1, Szabó A., 1, Csata 1, ill. Malestein 6 (1), Kukely 5 (2), Cvijics 3, Klujber 2 (1), Szöllősi-Zácsik 2, Szucsánszki 2, Kisfaludy 2, Hársfalvi 2, Márton 2, Papp 2, Bölk 2, Stolle 1.

Cikkajánló

A győzelem biztos továbbjutást érhet

Nemcsak a fájó pofon miatt kell visszavágni a német bajnoknak, ennél is fontosabb a biztos továbbjutás.

EXKLUZÍV! Kovacsics Anikó először a visszatérésről

Női kézicsapatunk játékosa a nagy pillanatról és a csodálatos anyai örömökről mesélt - VIDEÓ!

Felszabadult játékkal, fölényesen győztük le az Albát

15 gólos sikerrel hangoltak a jövő heti BL-csatára női kéziseink; Cirjenics-Kovacsics visszatért a pályára.

„Kaptunk egy kis pofont, hogy ébredjünk fel”

Bíró Blanka az Alba elleni bajnokin sokkal jobb teljesítményt vár a csapattól a szerdainál.

A sírból hoztuk vissza az MTK elleni meccset

Tizenöt perccel a vége előtt ötgólos hátrányban voltunk, de végül egyetlen góllal megnyertük a bajnokit.

Az öt meccse veretlen MTK vendégei leszünk szerdán

Az edzőváltás után sokkal stabilabbá vált a kék-fehérek játéka, vagyis oda kell figyelnünk a szerdai bajnokin.

Pont nélkül maradtunk Brestben

Túl sok volt a hiba a Klujber Katrint és Kisfaludy Anettet is nélkülöző csapatunktól, így kikaptunk.

A helyzetkihasználás dönthet Franciaországban

Több mint másfél éves hazai veretlenségünket vette el a Brest, már csak ezért is jó lenne visszavágni neki.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin