2021. március 31.
A második félidőben lett fölényes a győzelem
Végig vezetve, felszabadult játékkal vertük meg hazai pályán az Alba Fehérvárt.

Abszolút nem volt elégedett Elek Gábor a szombati, DKKA elleni mérkőzés után, még a magabiztos, kilencgólos győzelem ellenére sem, ebből kiindulva pedig azt reméltük, a csapat valóban jobb teljesítményre képes, mint amit a Dunaújváros ellen mutatott. Vezetőedzőnk a következő, szerda délutáni bajnoki előtt arra hívta fel játékosai figyelmét, hogy nem szeretné hullámvasúton érezni magát, hogy ha már szinte teljes a csapat, akkor használjuk ki, és aki épp pályán van, az maximális fordulatszámon pörögjön.

Ha már a csaknem teljes keretről esett szó – Pásztor Noémi és Szucsánszki Zita hiányzott sérülés miatt, a meccs huszadik percében pedig Kovacsics Anikó hagyta el könnyek között a játékteret.

Ezzel együtt az első félidőben, főleg a csapatkapitányunk kiválásáig megközelítőleg az történt a pályán, amit elképzeltünk, pedig az utóbbi időben megszokotthoz képest felforgatott hetessel kezdtünk. Bíró Blanka védett, Kovács Anett, Alicia Stolle, Kovacsics Anikó, Julia Behnke, Háfra Noémi és Márton Gréta támadott, a csapat pedig rögtön előnybe került. 4-1-nél, a hetedik percben máris időt kért Józsa Krisztián, majd negyed órával később is a zsűriasztalra tette a T-betűvel ellátott táblát, amikor már 15-8 állt az eredményjelzőn. A hétgólos különbség először 12-5-nél, a tizenhetedik percben alakult ki, köszönhetően Bíró Blanka védéseinek, az egyébként is jól működő védekezésnek és annak, hogy a könnyedén játszottuk át a fehérváriak falát. Az első félidő utolsó hat percében ugyanakkor nem tudtunk gólt lőni, s ezt kihasználva ötre közeledtek a vendégek.

Ettől függetlenül magabiztosan kezdhettük a második játékrészt. A játékosok testbeszéde önbizalomról, jó erőállapotról tanúskodott, és reméltük, a játék is ennek megfelelő lesz. Kovacsics Anikó felkötött karral ült már csak a kispadon, rá további vizsgálatok várnak, a többiek pedig fokozatosan növelték a különbséget. A szünetbeli plusz ötről gyorsan plusz nyolc lett, s bár hatig felzárkózott a Fehérvár, 23-17 után zsinórban lőttük a gólokat. Bíró továbbra is kiválóan védett (igencsak jó látni, hogy ő és Janurik Kinga is fantasztikus formában van!), s szerencsére elöl is csak periódusokban hibáztunk a ziccereknél. Márpedig ziccerből akadt bőven…

A negyven-negyvenötödik perc környékén elfogyott a vendégek hite, a mieink viszont látszólag élvezték a játékot, egyre-másra lőttük a gyors indítások után a gólokat, és mire a Fehérvár elmozdult a tizenhét gólról, mi már harmincnégynél jártunk. Kis híján meglőttük a végén a negyvenedik gólunkat is, de ennek már nem volt jelentősége - magabiztosan, jó kézilabdát bemutatva nyertünk tizenhét góllal.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
12. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Alba Fehérvár KC 39-22 (17-12)

Budapest, Elek Gyula Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Sándor L., Szikszay

FTC: Bíró B. – Kovács Anett 3, Stolle 3, Kovacsics, Behnke 3, Háfra N. 8, Márton G. 1. Csere: Klujber 3 (3), Kisfaludy 1, Bölk 9, Tóth Nikolett, Csiszár-Szekeres, Malestein 6, Schatzl Nadine 1, Ballai B. 1 (1). Edző: Elek Gábor
FEHÉRVÁR: Pijevic – Töpfner 1, Afentaler 1, Boldizsár 2, Varga E., Triscsuk 3 (2), Háfra L. 2. Csere: Tóth N., Gajdóczi (kapusok), Temes 2 (1), Bardi 4, Gerháth K. 3, Szarka A. 1, Rózsás, Gyöpös 2, Sulyok 1. Edző: Józsa Krisztián
Az eredmény alakulása. 8. perc: 5–1. 16. p.: 11–4. 25. p.: 17–9. 40. p.: 23–17. 50. p.: 34–18
Kiállítások: 2, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 5/3
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: – Keserédes a győzelem Kovacsics Anikó sérülése miatt. Egyelőre nem tudjuk, mennyire súlyos, de személy szerint nagyon megrázott az eset, hiszen a Fradi és a válogatott szempontjából is jókora veszteség lenne a kiesése.
Józsa Krisztián: – Igyekeztünk megnehezíteni az FTC dolgát, ami az első félidőben sikerült, de a másodikban gyermeteg hibákat követtünk el, amit az ellenfél kihasznált. Viszont tudtunk olyan elemeket gyakorolni, amelyeket azokon a meccseinken kell használnunk, amikor mi leszünk az esélyesek.

Cikkajánló

A sírból hoztuk vissza az MTK elleni meccset

Tizenöt perccel a vége előtt ötgólos hátrányban voltunk, de végül egyetlen góllal megnyertük a bajnokit.

Az öt meccse veretlen MTK vendégei leszünk szerdán

Az edzőváltás után sokkal stabilabbá vált a kék-fehérek játéka, vagyis oda kell figyelnünk a szerdai bajnokin.

Pont nélkül maradtunk Brestben

Túl sok volt a hiba a Klujber Katrint és Kisfaludy Anettet is nélkülöző csapatunktól, így kikaptunk.

A helyzetkihasználás dönthet Franciaországban

Több mint másfél éves hazai veretlenségünket vette el a Brest, már csak ezért is jó lenne visszavágni neki.

Nehezen állt össze a védekezés, de legyőztük a DKKA-t

Kovacsics Anikóval a keretben vettük el a Dunaújváros hazai veretlenségét a bajnokság 11. fordulójában.

Elvennénk a Dunaújváros hazai veretlenségét

Női kézilabdacsapatunk szerdán 17 órától a DKKA vendégeként folytatja a bajnokságot.

Bíró Blanka „Az ember mindig ilyen meccseket kíván!”

Női kézicsapatunk kiütéses BL-sikeréhez nagy szükség volt a csütörtöki edzésen elhangzottakra - VIDEÓ

Ez igen! Fölényes győzelem a Krim ellen!

Női kézilabdacsapatunk már az első félidőben eldöntötte a Ljubljana elleni nagyon fontos mérkőzést.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin