2021. augusztus 28.
A Podravka ellen jobban ment
A tizedik perctől kezdve magabiztosan vezettünk, a hazaiak csak az utolsó percekben tudtak kozmetikázni.

A gyakorlás, a különböző formációk próbálgatása és a taktika finomítása a cél a felkészülési időszakban, és nem volt ez másképp a kaproncai tornán sem. Ebből a szempontból a pénteki, Krim Ljubljana ellen elveszített találkozó is abszolút hasznos volt, még ha a vereség ténye, illetve a játék összképe ezúttal nem volt szívderítő, és alighanem a feledés homályába merül, ha az idény során, a téttel bíró meccseken sikeres a csapat.

És hogy sikeres legyen, szombaton ismét edzőmeccset vívott, ezúttal az elődöntőben a Siófoktól egygólos vereséget szenvedő házigazda Podravka ellen. Az első tíz perc kiegyenlített játékot hozott, inkább a horvátok vezettek, de ellépni nem tudtak, 7-7 után aztán ritmust váltottunk. Négyet lőttünk zsinórban, és ha a játékvezetők nem engedik tovább ellenfelünk nyilvánvaló belemenését, a zsinórban lőtt ötödik gólunkért is támadhattunk volna. Volt idő reklamálni az esetet követően, mert a góltól a kapu bal alsó sarkánál a háló elengedte a kapufát, de a szerelés közben sem változott meg az ítélet. Szerencsére a meccs képe sem, és tovább növeltük az előnyt, a játékrész utolsó tíz percére már hétgólos vezetésünknél fordulhattunk rá. Janurik Kinga hozott néhány szép védést, támadásban pedig Szöllősi-Zácsik Szandra, Alicia Stolle és Klujber Katrin bombái, Itana Grbics közbelövései, illetve Angela Malestein precíz befejezései váltottak ki tapsot. Örömteli jelent volt továbbá, hogy fiatal szélsőnk, Ballai Anna is gólt szerzett.

A szünetre Grbics néhány elkapkodott döntését kihasználva ötre visszakapaszkodott a Podravka, de ezzel együtt is jelentős különbséget éreztünk a két csapat között.

A második játékrészt ennek megfelelően indítottuk, öt gólt szereztünk zsinórban, mire a hazai tréner időt kért. Néhány percre tudta csak ezzel megtörni a lendületünket, aztán újra tízre hizlaltuk a különbséget. Az átlövéseink jelentették a legnagyobb veszélyt ezen a napon, de szélsőink is szépen termeltek, miközben alig-alig vétettek lövést. Különösen jó látni, hogy Kovács Anett olykor már-már malesteini bátorsággal vállalja be a feles helyzeteket is, ráadásul eredményesen teszi mindezt. Ahogyan pénteken, úgy szombaton is folyamatosan forgatta a csapatot Elek Gábor, csak a kapusok védték végig a találkozókat – a Krim ellen Bíró Blanka, a Kaproncával szemben pedig Janurik Kinga.

Az utolsó negyed óra se hozott jelentős változást, magabiztosan vezettünk, a Kapronca csupán az utolsó percekben tudott kozmetikázni az eredményen. Hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk ezúttal is, s ez azért is fontos, mert szeptember közepén újra találkozik a két fél, de akkor már a Bajnokok Ligája csoportkörében. És akkor már a győzelem lesz a fontos, nem pedig a gyakorlás…

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Kapronca

Podravka Vegeta - FTC-Rail Cargo Hungaria 33-37 (16-21)
Gólszerzők: Bazaliu 7, Kalaus 6, Karlovcan 5, Stelnakh 4, Turk 3, Milic 2, Senvald 2, Mugosa 2, Ilyiana 1, Milosavljevic 1, ill. Malestein 6, Grbic 5, Szöllősi-Zácsik 5, Bölk 5, Stolle 5, Klujber 4, Márton 3, Kovács 2, Kisfaludy 1, Ballai 1.

Cikkajánló

Ötven percig meccsben voltunk, de pont nélkül maradtunk

Az első félidőben szinte végig mi vezettünk, és egészen a hajráig reális esélyünk volt a pontszerzésre.

A Fradi-CSM párharc első felvonása következik

Sosem szereztünk még pontot a CSM Bucuresti otthonában – erre a bravúrra törekszünk vasárnap.

Újabb jelentős érvágás, Edwige is megsérült

Női kézilabdacsapatunk olimpiai bajnok beállója súlyosan megsérült, véget ért számára az idény.

„Remélem, hogy ezt kipipáltam, és ilyen több nem lesz!”

A Fradi TV stábja ott volt a súlyos sérülésből felépülő Bíró Blanka visszatérésének pillanatainál – VIDEÓ!

Jegyek a bukaresti mérkőzésünkre

Női kézilabdacsapatunk CSM Bucuresti elleni idegenbeli BL-meccsére a helyszínen lehet belépőt váltani.

Műtéten esett át Kovács Anett

Válogatott jobbszélsőnk súlyos sérülést szenvedett, várhatóan az idény során már nem léphet pályára.

A második félidő már rendben volt a NEKA ellen

Hárman is pályára léptek a sérülésből visszatérő játékosaink közül, de újoncot is avattunk Balatonbogláron.

Balatonbogláron indul újra a klubidény

Az Európa-bajnoki szünet után az újonc NEKA vendégeként folytatja a K&H Ligában női kézilabdacsapatunk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin