2022. február 24.
A rengeteg elrontott ziccer ellenére is könnyed siker
A második félidő a kapusokról szólt, alig-alig esett gól, de a két pont sorsa már az elsőben eldőlt.

Szokatlan időpontban, csütörtök este lépett pályára női kézilabdacsapatunk a K&H Liga 16. fordulójában, és mindez meg is látszott a lelátón. Álmos hangulatban kezdődött a meccs – a pályán és azon kívül is. Az első két gólt mi szereztük, illetve, három és fél perc alatt csupán egyet kapott Janurik Kinga, de a következő néhány percben gyengén védekeztünk, így 5-4-nél az Érd átvette a vezetést. Az első komolyabb hangoskodás a tizedik percben következett, amikor a héten kölcsönvett olimpiai bajnok beállónk, Béatrice Edwige először lendült akcióba a Ferencváros mezében.

5-6-ig, és a kilencedik percig tartott az érdi vezetés, ezt követően pedig nagyjából az történt a játéktéren, amit Elek Gábor szeretett volna látni. Csapata keményen, hatékonyan védekezett, a védések és a labdaszerzések után pedig óriási iramban tört előre. Kovács Anett élvezte leginkább a helyzetet, többször is csak a hátát nézték a vendégek, szélsőnk pedig ki is használta a lehetőségeit – az első kísérletét még a kapu mellé lőtte, de így is hat gólig jutott harminc perc alatt. Alicia Stolle is jól váltogatta a sarkokat, az érdi kapusok nem tudták követni őt, egészen pontosan a nem túl erős, de nagyon pontos és okos lövéseit, mind a négy kísérletét értékesítette valamivel több, mint tizenegy perc alatt.

A szünetig a kilencedik perc után már csak ötször járt túl a mieink eszén az Érd, miközben a mi oldalunkon kinyílt a gólzsák, s végül 20-11-nél mehettünk pihenőre.

A magabiztos előny megnyugtatta a csapatot – talán túlságosan is. A védekezésünk továbbra is magas szintű volt, a helyzeteket is könnyedén alakítottuk ki, csak aztán könnyelműen ki is hagytuk azokat. Tizenhárom perc alatt három gólt lőttünk az egyébként bravúrok sorát bemutató Hadfi Gréta kapujába, igaz, az előnyünk így is nőtt eggyel (23-13).

Az utolsó negyed órában Suba Sára, Ballai Anna és Tóth Nikolett is végig pályán volt, vagyis a fiatalok is lehetőséget kaptak. Előbbi rá is szolgált a szurkolók elismerésére, hiszen Hadfihoz és Janurik Kingához hasonlóan jó néhány védést bemutatott. Huszonhárom perc alatt mindössze tíz gól esett a második félidőben (hat itt, négy ott), és bár ehhez képest a véghajrá "gólzáporosra" sikeredett, a játékosok így se tették próbára igazán a hálókat... 10-7-re nyertük a második harminc percet, 30-18-ra a meccset, vagyis összességében könnyedén tartottuk itthon a két pontot, a helyzetkihasználás pedig a válogatott szünet utánra remélhetőleg jelentősen javul majd.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
16. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Érd 30-18 (20-11)
Helyszín: Elek Gyula Aréna
Időpont: 2022. február 24., 18 óra
Játékvezetők: Sándor László és Szikszay Csaba
Gólszerzők: Stolle 7, Kovács A. 6, Klujber 4 (3), Bölk 3, Hársfalvi 2, Szöllősi-Zácsik 2, Grbics 1, Márton 1, Kisfaludy 1, Ballai A. 1, Edwige 1, ill. Kopecz 8 (2), Vukaljovic 4, Sztankovics 2, Kóka 1, Mód 1, Fekete 1, Paróczy 1.

Cikkajánló

Ezúttal nem volt kérdéses a Budaörs elleni siker

Tanult őszi hibájából női kézilabdacsapatunk, koncentráltan játszott és otthon tartotta a két pontot.

Ősszel megtapasztaltuk: figyelni kell a Budaörsre

Már csak hat mérkőzés van hátra a női kézilabda NB I-ből – a 21. fordulóban a Budaörsöt fogadja női csapatunk.

Lekics: „Egy gól? Még teljesen nyitott a párharc”

Az FTC hét gólt szerző kézise szerint kiválóan játszottak, de a dánok kulcsjátékosát el kell kapni - VIDEÓ

Gigászi csata végén minimális hátrányba kerültünk

Óriásit küzdött női kézilabdacsapatunk az Esbjerg ellen, s bár egygólos hátrányba került, nem dőlt el semmi.

„Nincs nyári szabadságunk. És? Ezért dolgoztunk!”

Női kéziseink megszerezték az olimpiai kvótát, sőt, FTC-játékosok egymás ellen játszanak Párizsban – VIDEÓ

Telt ház előtt jöhet a BL-negyeddöntő

Kézilabdacsapatunk az idény során harmadszor találkozik az Esbjerggel, amely ellen tavaly elődöntőt vívott.

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin