2022. november 16.
A szép búcsú összejött, legyőztük Szlovéniát
A házigazda legyőzésével búcsúztunk el a kézilabda Európa-bajnokságtól, amelyet a 11. helyen zártunk.

A házigazda Szlovénia ellen vívta utolsó mérkőzését a 2022-es Európa-bajnokságon a magyar női kézilabda-válogatott. A mieinknek már csak a szép búcsú esélye maradt a szerda délutáni összecsapásra, a szlovénok azonban matematikailag még az elődöntőbe is bejuthattak. Ehhez győzniük kellett, és eleinte úgy is tűnt, hogy magasabb fordulatszámon pörögnek a magyar védelem nem találta a távolságokat, három perc alatt négy gólt kaptunk (2-4).

Feljavultunk azonban, és egyre több hibára késztettük ellenfelünket, Janurik Kinga pedig fontos védéseket mutatott be, átvettük a vezetést és kézben tartottuk a meccset. Nem volt tetten érhető, hogy melyik félnek fontosabb ez a találkozó, a tizennegyedik és a huszonnyolcadik perc között végig mi álltunk jobban, még akkor is, ha kettőnél többel nem tudtunk ellépni. Klujber Katrin hat gólig jutott harminc perc alatt, ezúttal is a csapat legjobbja volt, miközben a túloldalon Ana Grost fékezni tudtuk a szünetig. A játékrész végén egyenlített a házigazda, de a döntetlennel, valamint főleg a játék képével nem lehettünk elégedetlenek.

A fordulás után sajnos Gros nagyon feljavult, átlövésből és betörésből is eredményes volt, de az ő zsinórban, hét és fél perc alatt szerzett négy gólja ellenére is tartottuk a lépést, sőt, Márton Gréta találata után megint nálunk volt az előny. Janurik helyére Szikora Melinda jött, és ez láthatóan megzavarta a szlovén játékosokat, jöttek a védések, öt gólt lőttünk zsinórban, és a meccs során az addigi legnagyobb előnyt dolgoztuk ki (24-20). Szikorát aztán fejen találta a kapufáról visszapattanó labda, az ápolás miatt Janurik jött vissza, de ő is megtalálta a jó formát, közben pedig elöl szép megoldások után jártunk túl Amra Pandzic eszén.

Ötre növeltük az előnyt, közben pedig már csak tíz perc volt hátra, de a szlovénok mindent egy lapra feltéve próbálták ledolgozni a hátrányukat. Sajnos sikerült is fordítaniuk a játék képén, kettőre csökkend a differencia, vagyis izgalmas hajrá előtt álltunk. Golovin Vlagyimir időkérése után Vámos Petra fontos pillanatban lőtt gólt, csak épp rögtön jött rá a válasz (27-25). Passzívig támadtunk, s bár nem lőttünk gólt, legalább sok idő lepergett, és Janurik kivédte Lazovic lövését, vagyis egyre közelebb érezhettük a győzelmet. Amikor meg Győri-Lukács Viktória góljára nem tudtak válaszolni, gyakorlatilag el is könyvelhettük.

Szépen búcsúzott tehát az Európa-bajnokságtól a magyar női kézilabda-válogatott, legyőzte Szlovéniát, és a tizenegyedik helyen zárt.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
KÖZÉPDÖNTŐ, 3. FORDULÓ
I. CSOPORT (Ljubljana)

Magyarország - Szlovénia 29-25 (14-14)
Gólszerzők:
Klujber 9 (3), Vámos 4, Márton 4, Győri-Lukács 4, Kuczora 3, Debreczeni-Klivinyi 2, Füzi-Tóvizi 2, Albek 1, ill. Gros 6 (2), Ljepoja 5, Omoregie 3, Abina 3, Zuilic 2, Lazovic 2, Klemencic 2, Svetik 1, Mavsar 1.

Cikkajánló

Ötven percig meccsben voltunk, de pont nélkül maradtunk

Az első félidőben szinte végig mi vezettünk, és egészen a hajráig reális esélyünk volt a pontszerzésre.

A Fradi-CSM párharc első felvonása következik

Sosem szereztünk még pontot a CSM Bucuresti otthonában – erre a bravúrra törekszünk vasárnap.

Újabb jelentős érvágás, Edwige is megsérült

Női kézilabdacsapatunk olimpiai bajnok beállója súlyosan megsérült, véget ért számára az idény.

„Remélem, hogy ezt kipipáltam, és ilyen több nem lesz!”

A Fradi TV stábja ott volt a súlyos sérülésből felépülő Bíró Blanka visszatérésének pillanatainál – VIDEÓ!

Jegyek a bukaresti mérkőzésünkre

Női kézilabdacsapatunk CSM Bucuresti elleni idegenbeli BL-meccsére a helyszínen lehet belépőt váltani.

Műtéten esett át Kovács Anett

Válogatott jobbszélsőnk súlyos sérülést szenvedett, várhatóan az idény során már nem léphet pályára.

A második félidő már rendben volt a NEKA ellen

Hárman is pályára léptek a sérülésből visszatérő játékosaink közül, de újoncot is avattunk Balatonbogláron.

Balatonbogláron indul újra a klubidény

Az Európa-bajnoki szünet után az újonc NEKA vendégeként folytatja a K&H Ligában női kézilabdacsapatunk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin