2022. november 16.
A szép búcsú összejött, legyőztük Szlovéniát
A házigazda legyőzésével búcsúztunk el a kézilabda Európa-bajnokságtól, amelyet a 11. helyen zártunk.

A házigazda Szlovénia ellen vívta utolsó mérkőzését a 2022-es Európa-bajnokságon a magyar női kézilabda-válogatott. A mieinknek már csak a szép búcsú esélye maradt a szerda délutáni összecsapásra, a szlovénok azonban matematikailag még az elődöntőbe is bejuthattak. Ehhez győzniük kellett, és eleinte úgy is tűnt, hogy magasabb fordulatszámon pörögnek a magyar védelem nem találta a távolságokat, három perc alatt négy gólt kaptunk (2-4).

Feljavultunk azonban, és egyre több hibára késztettük ellenfelünket, Janurik Kinga pedig fontos védéseket mutatott be, átvettük a vezetést és kézben tartottuk a meccset. Nem volt tetten érhető, hogy melyik félnek fontosabb ez a találkozó, a tizennegyedik és a huszonnyolcadik perc között végig mi álltunk jobban, még akkor is, ha kettőnél többel nem tudtunk ellépni. Klujber Katrin hat gólig jutott harminc perc alatt, ezúttal is a csapat legjobbja volt, miközben a túloldalon Ana Grost fékezni tudtuk a szünetig. A játékrész végén egyenlített a házigazda, de a döntetlennel, valamint főleg a játék képével nem lehettünk elégedetlenek.

A fordulás után sajnos Gros nagyon feljavult, átlövésből és betörésből is eredményes volt, de az ő zsinórban, hét és fél perc alatt szerzett négy gólja ellenére is tartottuk a lépést, sőt, Márton Gréta találata után megint nálunk volt az előny. Janurik helyére Szikora Melinda jött, és ez láthatóan megzavarta a szlovén játékosokat, jöttek a védések, öt gólt lőttünk zsinórban, és a meccs során az addigi legnagyobb előnyt dolgoztuk ki (24-20). Szikorát aztán fejen találta a kapufáról visszapattanó labda, az ápolás miatt Janurik jött vissza, de ő is megtalálta a jó formát, közben pedig elöl szép megoldások után jártunk túl Amra Pandzic eszén.

Ötre növeltük az előnyt, közben pedig már csak tíz perc volt hátra, de a szlovénok mindent egy lapra feltéve próbálták ledolgozni a hátrányukat. Sajnos sikerült is fordítaniuk a játék képén, kettőre csökkend a differencia, vagyis izgalmas hajrá előtt álltunk. Golovin Vlagyimir időkérése után Vámos Petra fontos pillanatban lőtt gólt, csak épp rögtön jött rá a válasz (27-25). Passzívig támadtunk, s bár nem lőttünk gólt, legalább sok idő lepergett, és Janurik kivédte Lazovic lövését, vagyis egyre közelebb érezhettük a győzelmet. Amikor meg Győri-Lukács Viktória góljára nem tudtak válaszolni, gyakorlatilag el is könyvelhettük.

Szépen búcsúzott tehát az Európa-bajnokságtól a magyar női kézilabda-válogatott, legyőzte Szlovéniát, és a tizenegyedik helyen zárt.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
KÖZÉPDÖNTŐ, 3. FORDULÓ
I. CSOPORT (Ljubljana)

Magyarország - Szlovénia 29-25 (14-14)
Gólszerzők:
Klujber 9 (3), Vámos 4, Márton 4, Győri-Lukács 4, Kuczora 3, Debreczeni-Klivinyi 2, Füzi-Tóvizi 2, Albek 1, ill. Gros 6 (2), Ljepoja 5, Omoregie 3, Abina 3, Zuilic 2, Lazovic 2, Klemencic 2, Svetik 1, Mavsar 1.

Cikkajánló

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

Japánt is legyőzte, kijutott az olimpiára a válogatott

Esélyt sem adott ellenfelének válogatottunk, amely százszázalékos mérleggel nyerte meg a selejtezőtornát.

„A lányok csíptek, rúgtak, haraptak előttem!”

Női kézilabda-válogatottunk remek játékkal megverte a svédeket és egy lépésre került az olimpiától – VIDEÓ!

Hatalmas lépést tettünk Párizs felé!

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a svédeket a női kézilabda-válogatott az olimpiai selejtezőn!

Simon Petra: „Szokatlan volt, de jól sikerült”

Boldogan értékeltek játékosaink az olimpiai selejtező nyitónapján, de már a következő meccsre koncentrálnak.

A Főtaxi lett az FTC női kézilabdacsapata új szponzora

Az egyik legnagyobb magyar taxitársaság, a Főtaxi támogatja a tavalyi BL-döntős FTC-Rail Cargo Hungariát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin