2022. november 4.
A vártnál nehezebb siker az Eb-nyitányon
Döcögősen indult az Európa-bajnokság, de a fordulás után felőröltük, és öt góllal legyőztük a svájciakat.

Klujber Katrinnal és Márton Grétával a soraiban kezdett a Svájc elleni Európa-bajnoki nyitómérkőzésen a magyar női kézilabda-válogatott. Ellenfelünk Oroszország kizárása miatt került a kontinenstornára, de ha már adódott rá lehetőség, hogy története során először ott legyen az Eb-n, megpróbálta letenni a névjegyét. A svájciak dán szövetségi kapitánya, a 2014 és 2020 között Bietigheimben tevékenykedő Martin Albertsen a meccs előtt el is mondta, hogy leginkább az első, a mieink elleni találkozóra készültek, és néhány perc játék után látszott is a gyakorlás. Noha az első gólt mi szereztük, kis közjáték (rossznak vélt csere miatt videózott hosszan az ellenőr) következett, majd Svájc gyorsan fordított az álláson. Bántóan sokszor játszották meg Tabea Schmidet, és ha a beálló kezébe került a labda, szinte mindig valamilyen eredménnyel járt: gólt lőtt, vagy hetest harcolt ki (2-5).

Jókor jött Klujber két találata, hiszen ezzel nem hagytuk magunkat leszakítani, de a tizennegyedik percig kellett várni, hogy utolérjük ellenfelünket (7-7). A következő lépést azonban nem tudtuk megtenni, folyamatosan ott topogtunk a svájciak nyomában, az egyenlítésnél tovább ugyanakkor nem értünk. A 25. percben kért időt Golovin Vlagyimir, és felhívta rá a figyelmet, hogy nagyon kevés a mozgás elöl, hátul pedig sokszor csak asszisztálunk a svájci támadásokhoz. Számíthattunk rá, hogy görcsös lesz az első meccsen a számos problémával küszködő, és ezen a szinten rutintalan magyar válogatott, és az első félidő nem is tartogatott sok olyan mozzanatot, amely oldhatta volna a stresszt. Öt lövésünk is a kapufán halt el, a védekezésünk se szuperált, és nem igazán volt olyan játékosunk, aki átlag felettit nyújtott volna. A szünetre kétgólos hátránnyal mehettünk (12-14), és nagyon bíztunk benne, hogy ez a negyed óra elegendő lesz ahhoz, hogy a szövetségi kapitány megnyugtassa játékosait.

A fordulás utáni első szakasz végre jól sikerült, a 37. percben 1-0 után vettük át újra a vezetést (18-17), s bár nem volt hibátlan a teljesítményünk továbbra sem, jól mutatta a játékunkban történt előrelépést, hogy a második félidőben 21-20-as állásnál a svájciak kértek először időt. Leszakítani viszont továbbra sem sikerült a riválist, sőt volt, hogy újra előnybe került…

Az igazi fordulat 24-24 után jött el a mérkőzésbe, amikor Győri-Lukács Viktória, valamint Márton Gréta révén lőttünk egy-egy üres kapus gólt, majd Klujber Katrin szerzett roppant fontos gólt kiszorított helyzetből. Az 52. percre kialakult háromgólos előny nemcsak, hogy kitartott, ötre nőtt a végére, a magyar válogatott 33-28-as sikerrel kezdte a kontinenstornát, a meccs emberének választott Klujber kilenc, Márton pedig négy góllal vette ki a részét a győzelemből.

A vártnál talán nehezebb nyitány után Golovin Vlagyimir együttese vasárnap 18 órától Horvátország ellen folytatja az Eb-t.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG

Magyarország - Svájc 33-28 (12-14)
Gólszerzők:
Klujber 9 (3), Győri-Lukács 6, Vámos 6, Márton 4, Bordás 2, Kácsor 2, Kuczora 2, Albek 1, Pásztor 1, ill. Schmid 6, Bucher 5, Emmenegger 5, Gautschi 5, Riner 3, Altherr 2, Kahr 1, Kundig 1

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin