2021. november 6.
A vártnál szorosabb, de magabiztos siker Siófokon
Elmaradt legjobbjától női kézilabdacsapatunk, az SKC becsülettel küzdött, így végül csak kettővel nyertünk.

Hosszú évek óta megszokott volt, hogy a Siófok-Fradi női kézilabda bajnokikon telt ház és kiváló -, a közelmúltban pedig parázs hangulat fogadja a csapatokat. A két fél szombati összecsapása azonban más volt, a Kiss Szilárd Sportcsarnok csupán félig telt meg, s bár a Fradi-szurkolók hangja egy-egy villanás után megtöltötte a teret, úgy tűnt, a hazaiak nem nagyon hisznek a feltámadásban. Hiába található számos válogatott kézilabdázó az SKC keretében, nagyon nem megy neki az idényben, legutóbb a Mosonmagyaróvár ellen szenvedett bántóan nagy különbségű vereséget (48-29), ráadásul Danyi Gábor vezetőedző sérülések és egyéb problémák miatt nem nevezte keretébe Simone Böhmét, Katarina Jezicet, Simona Szarkovát és Andjela Janjusevicet sem. Malin Holta, az eddigi legeredményesebb siófoki azonban ott volt a pályán, és nagyjából egymaga tartotta meccsben csapatát.

Érezhető volt a mieinken, hogy a korábban rangadónak várt, ám végül kötelezően megoldandó feladattá szelídült találkozót biztosan, de lehetőleg energiatakarékosan szeretnék lehozni. Elmaradtunk sebességben a legjobbunktól, igaz, így is könnyedén alakítottuk ki a helyzeteket, és még úgy is tizenhét lőtt góllal zártuk az első félidőt, hogy közben Csapó Kincső fogott jó néhány labdát. Csendesen csordogált egyébként a meccs, három-négy gól volt jobbra az előnyünk, és a szünetre is közte néggyel, 13-17-nél mehettünk.

Nem sok változást hozott a második félidő sem, egy-egy periódusban tágabbra nyílt az olló (18-26), a hajrához közeledve pedig, ahogy kissé túl korán eldőltnek hittük a két pont sorsát, visszazárkózott a Siófok (26-29). Nem csoda, hogy Elek Gábor nem volt elégedett a meccsbe kicsit belealvó játékosokkal, és alaposan leteremtette őket az időkérésnél. Örömteli volt ugyanakkor, hogy hosszú sérülése után újra pályán lehetett Tóth Nikolett is, valamint Hársfalvi Júlia cseréjeként a Ballai Anna is szóhoz jutott, míg Márton Gréta és Angela Malestein ezen a találkozón pihenhetett.

A vártnál szorosabb meccs lett belőle, de így is magabiztos, s energiatakarékos győzelmet aratott női kézilabdacsapatunk, amely továbbra is százszázalékos a bajnokságban.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
7. forduló

Siófok KC - FTC-Rail Cargo Hungaria 31-33 (13-17)
Helyszín: Kiss Szilárd Sportcsarnok, Siófok
Időpont: 2021. november 6., 14:30
Játékvezetők: Felhő Ferenc és Öcsi Tamás
Gólszerzők: Holta 10 (4), Debreczeni-Klivinyi 5, Schuch 4, Wald 3, Sirián 3, Lakatos 2, Kiss N. 2, Lapos 1, Herczeg 1, ill. Kovács A. 9, Klujber 6, Stolle 4, Hársfalvi 4, Kisfaludy 3, Bölk 3, Szöllősi-Zácsik 2, Behnke 1, Grbics 1.
Elek Gábor: Azon is kellett gondolkodnom a meccs előtt, hogy egy-két embert levegőhöz juttassak, a két szélsőre gondolok elsősorban, de nagyon csalódott vagyok a mérkőzés miatt, szégyellem magam, és remélem, vannak így ezzel néhányan az öltözőben is... Főként azok miatt, akik ilyen sokan eljöttek a meccsre, és nem hiszem, hogy jó szájízzel mennek haza. A Siófok mentálisan erőt mutatott, szerettem volna, ha mi is erőt mutatunk, de az az érzésem, hogy mi ezt a győzelmet patikamérlegen kiszámoltuk, és ez lett belőle. Azt szeretném hangsúlyozni, hogy a kritika, amit a csapatommal kapcsolatban megfogalmazok, semmit sem csorbít a Siófok teljesítményén, nagyon jól oldották meg a mai feladatot - sok sikert kívánok neki a továbbiakban.

Cikkajánló

Telt ház előtt jöhet a BL-negyeddöntő

Kézilabdacsapatunk az idény során harmadszor találkozik az Esbjerggel, amely ellen tavaly elődöntőt vívott.

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin