2021. május 4.
A világ legjobbját kellene megállítanunk
A bombaformában lévő Győr érkezik szerdán a Népligetbe – csak tökéletes teljesítménnyel lehet esély.

Ez az a mérkőzés, amelyre nemcsak a honi sportkedvelők kapják fel a fejüket, hanem Európa szerte figyeli a kézilabda sportágat szeretők jelentős tábora. Amely az utóbbi években a bajnoki címről dönt, s amely a világszínvonalú sportteljesítmény mellett gladiátori csatát is hoz. A Ferencváros és a Győr összecsapása igazi kuriózum, még akkor is, ha riválisunk kétségkívül nagyobb játékerőt képvisel – nemcsak nálunk, hanem a világ valamennyi klubjánál.

Most pedig látszólag bombaformában van. Az utóbbi hónapokban szorosnak tűnő meccsre a Bietigheim (32-28) és a Buducsnoszt (24-21) volt csak képes ellene, de az igazsághoz tartozik, hogy mindkét eset Bajnokok Ligája-visszavágón történt, miután az ETO az első hatvan percet tizenhét (20-37), illetve tizenegy (19-30) góllal nyerte idegenben… Februárban, Győrött a mieink negyvenöt percen át ragyogóan kézilabdáztak, gyakorlatilag megmutatták, hogyan lehet megbénítani a minden fronton címvédő győriek játékát, az utolsó negyed óra azonban nagyon rosszra sikeredett, s végül hatgólos vereséget szenvedtünk (33-27). A bajnoki végelszámolásnál egyenlő pontszám esetén az egymás elleni gólkülönbség rangsorol elsőként, majd az összes bajnokin elért gólkülönbség másodikként, s tekintve, hogy utóbbiban a Győrnek jelenleg száznégy gól a fórja, inkább hétgólos sikert tekinthetnénk elegendőnek a bajnoki címhez – ha számolgatni akarunk. Ez a szikár matematika, amely a valóságban azért a leírtnál jóval nehezebb; az adott formát, Janurik Kinga és Kovacsics Anikó hiányzását tekintve szinte lehetetlennek tűnő vállalkozás. Úgyhogy lényegében teher, nyomás nélkül játszhatunk, miközben hazai pályán, a Ferencváros mezében ennél sokkal nyomasztóbb helyzetben is maximális elszántsággal és töretlen hittel kellene pályára lépni. Az elvárható minimum, hogy az utolsó másodpercig küzdve harcoljon minden játékosunk, s ha ez kimagasló egyéni teljesítményekkel is párosul, sikeres lehet a csapatunk. Elvégre kézilabdázóink mindegyike megmutatta már, hogy a legmagasabb szinten is képes csúcsteljesítményre – csak épp most többekből egyszerre szükségeltetik ez a szint.

A szurkolók is segítségre lehetnek – s ez 2021-ben egyelőre messze nem átlagos –, hiszen, aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal, az ott lehet a lelátón! A mérkőzésre hétfőn este jó néhány belépő gazdára talált, a még elérhető jegyeket pedig mostantól online (a vendégszektorba is), valamint szerdán 14 órától az Elek Gyula Arénában személyesen is meg lehet váltani.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
23. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO KC
Helyszín: Elek Gyula Aréna
Időpont: 2021. május 5., 16:00
Játékvezetők: Andorka Miklós és Hucker Róbert
Jegyár: 1500-2500 Ft. Online jegyvásárlás itt.
TV: M4 Sport

Cikkajánló

Exkluzív: Kovacsics Anikó elárulta, mikor térhet vissza

Klasszis irányítónkat elkísértük a gyógytornákra, ahol különleges meglepetéssel is készültünk neki - VIDEÓ!

Bölk és Klujber kerülhet be az All-Star csapatba

Két átlövőnkre szavazhatunk május 27-ig a Bajnokok Ligája álomcsapatában.

Kihagyás vár Csiszár-Szekeres Klárára

Ijesztő sérülést szenvedett válogatott kézilabdázónk, négy öltéssel kellett összevarrni a szemhéját.

Fradi TV: A Győr elleni bravúr, és ami mögötte van

Kéziseink hatalmas sikere, Kovacsics Anikó rehabilitációja és női labdarúgónk érzelmes pillanatai.

Hoztuk a kötelezőt Balatonbogláron

Messze elmaradt a szerdai színvonaltól női kézilabdacsapatunk, de így is könnyen gyűjtötte be a két pontot.

Az ötből az első célpont: Boglári Akadémia-SZISE

A papírforma szerint hoznunk kell a csupa fiatal tehetségből álló együttes elleni meccset.

Senkit sem kell majd motiválni

A szerdai mérkőzés egyik hőse, Csiszár-Szekeres Klára örül, hogy tiszta a képlet.

Online válthatóak jegyek a Magyar Kupa-hétvégére

FRISSÍTÉS: elindult a jegyértékesítés a Magyar Kupa négyes döntőjére!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most