2024. március 28.
Ahogy vártuk, meg kellett küzdeni a két váci pontért
A második félidőben mindent megpróbált a Vác, de álltuk a sarat és újabb két ponttal gazdagodtunk.

Nemcsak a mérkőzések, a rangadók is fogynak női kézilabdacsapatunk számára a bajnokságban, csütörtökön este pedig újabb ilyen találkozóhoz érkezett. A Vác elvégre rendre a „nagyok” mögött zár az utóbbi években, hazai pályán különösen veszélyes, az elmúlt hétvégén pedig a Győr otthonából is kis híján ponttal térhetett haza. Nem is csoda, hogy óriási érdeklődés kísérte a találkozót, a vendégszektorba már a kezdés előtt egy órával se lehetett belépőhöz jutni, a kezdésre pedig talpalatnyi hely se volt a lelátón.
Kellett néhány perc, hogy megtaláljuk a ritmust, pontosabba, hogy valamelyik játékosunk először túljárjon Bukovszky Anna eszén. Klujber Katrin, Angela Malestein és Dragana Cvijics is rontott, Emily Bölk aztán felavatta a hazai kapust, és bár a hetedik percig, 3-3-ig minimális hátránnyal követtük ellenfelünket, ezt követően fordítottunk. A játék képe sokat nem változott, kissé talán mindkét fél kereste a tempót, egy-két gólnál távolabb nem távolodtunk, sőt, 6-6-nál egyszer egyenlített is Ballai Borbála, de úgy tűnt, a védekezés jól áll a lábán, ez pedig bizakodásra adott okot.
A huszadik perchez közeledve sikerült is ritmust váltani, négy gólt lőttünk zsinórban, öttel léptünk el, és máris nyugodtabban kézilabdázhattunk (7-12). Emily Bölk vállalt magára vezér szerepet, cselei és lövései is ültek, harminc perc alatt hét gólt szerzett, vagyis oroszlánrészt vállalt magára abból, hogy a játékrész hajrájában hétre növeltük a fórt. A szünetre kettőt lecsípett ebből a Vác (12-17), de ennél rosszabb hír volt, hogy Béatrice Edwige bokája megsérült, és az ápolás után se tért már vissza.
Hiányában változtatni kellett a védekezési terveinken, gyakorlatilag csak Kisfaludy Anett és Dragana Cvijics maradt hármas pozícióban bevethető, ráadásul meglehetősen ritkán került elő ez a felállási forma az idény eddigi részében. Nem is találtuk a stabilitást, a csereként beszálló Janurik Kinga védései nagyon kellettek, a Vác azonban így is kettőre közeledett a negyvenötödik percre.
Vagyis újra élessé vált a meccs, a hazaiak érezték a lehetőséget, de küzdöttek a mieink is, még ha nem is volt olyan gördülékeny a játék, mint az első félidőben. Malestein fontos pillanatban talált be, nem hagytuk, hogy egyre olvadjon az előny, Lekics hetesével pedig nyolc és fél perccel a vége előtt újra néggyel álltunk jobban. Hét a hatra váltott a Vác, de Malestein rögtön üres kapus góllal büntette, s bár ezt követően két gólt kaptunk zsinórban, holland jobbszélsőnk hetesgólja lezárta a két pont kérdését (24-29).

Meg kellett küzdeni a váci sikerért úgy, ahogyan vártuk, de újabb két ponttal gazdagodtunk, s továbbra is hibátlan mérleggel menetelünk a bajnokságban.

KÉZILABDA
NŐI NB I, 18. FORDULÓ
PRAKTIKER-VÁC–FTC-Rail Cargo Hungaria 26–31 (12–17)
Vác, 660 néző. V: Kiu G., Kiu T.
VÁC: Bukovszky – Such 1, Ballai B. 5, Bordás, Kuczora 4 (1), Csíkos L. 7, Ballai A. 1. Csere: Csizmadia F., Győri A. (kapusok), Marincsák 4, Kovalcsik J. 1., Csire 1, Kurucz A. 1, Bánfai K. 1. Edző: Herbert Gábor
FTC: Böde-Bíró – Malestein 7 (1), Klujber 4, Cvijics 2, Lekics 3 (1), Bölk 10, Márton G. Csere: Janurik (kapus), Edwige, Simon Petra 2, Hársfalvi J. 2, Kisfaludy A. 1, Kovács Anett. Edző: Allan Heine
Az eredmény alakulása. 6. perc: 3–2. 11. p.: 4–6. 19. p.: 7–9. 23. p.: 7–12. 28. p.: 9–16. 33. p.: 15–18. 37. p.: 16–22. 46. p.: 22–24. 55. p.: 22–28. 59. p.: 26–30
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2
MESTERMÉRLEG
Herbert Gábor: –  Hatalmas büszkeség számunkra, hogy így felkészült a FTC ellenünk. Jól kezdtük a találkozót, szépen pörögtünk, azonban a félidő derekán fennakadtunk az ellenfél védelmén. A második játékrészben „mérkőzést csináltunk”, amely az 55. percig tartott. Keményen dolgoztak a lányok, bízom benne, hogy a válogatott szünet után innen tudjuk folytatni a munkát. 
Allan Heine: – Az ellenfelünk minőségi kézilabdát játszott, jól védekeztek. Nagyon egyben kellett lennünk, hogy meg tudjuk nyerni a mérkőzést. A hajrára izgalmassá vált a csata, büszke vagyok a játékosokra, hogy mindvégig kontrollálni tudták a mérkőzést.

 

Cikkajánló

Japánt is legyőzte, kijutott az olimpiára a válogatott

Esélyt sem adott ellenfelének válogatottunk, amely százszázalékos mérleggel nyerte meg a selejtezőtornát.

„A lányok csíptek, rúgtak, haraptak előttem!”

Női kézilabda-válogatottunk remek játékkal megverte a svédeket és egy lépésre került az olimpiától – VIDEÓ!

Hatalmas lépést tettünk Párizs felé!

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a svédeket a női kézilabda-válogatott az olimpiai selejtezőn!

Simon Petra: „Szokatlan volt, de jól sikerült”

Boldogan értékeltek játékosaink az olimpiai selejtező nyitónapján, de már a következő meccsre koncentrálnak.

A Főtaxi lett az FTC női kézilabdacsapata új szponzora

Az egyik legnagyobb magyar taxitársaság, a Főtaxi támogatja a tavalyi BL-döntős FTC-Rail Cargo Hungariát.

Könnyed kezdés, óriási különbséggel vertük a briteket

Fölényes győzelemmel kezdte az olimpiai selejtezőt a magyar női kézilabda-válogatott Debrecenben.

„Ha leszakadna a lábam, akkor is vállalnám a játékot”

Nem volt zavartalan Klujber Katrin felkészülése az olimpiai selejtezőre, de motiváltan várja a rajtot.

Célegyenesben a női válogatott felkészülése

Csütörtöktől vasárnapig Debrecenre és a női olimpiai selejtezőre figyel a honi kézilabda-társadalom

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin