2022. május 3.
Ahogyan vártuk, őrült izgalmak után nyertünk Vácott
Nagyon tartalékos kerettel, elképesztően nagyot küzdve nyertünk, és versenyben maradtunk a bajnoki címért.

Ha teljes kerettel készülhetünk, vélhetően akkor is a váci összecsapásunkat tartottuk volna a bajnokságból hátralévő legnehezebb hatvan percnek, de az erősen tartalékos csapatot látva még inkább kőkemény meccsre számíthattunk. Nem túlzás, a sérülések, valamint a halasztott meccs szabályai miatt ezúttal több játékosunk ült a pálya szélén a kordonokon kívül, mint a kispadon, ráadásul az olimpiai bajnok beállónk, Béatrice Edwige is csak a stáb tagjaként lehetett a csapat mellett közvetlenül.

Vagyis a többiektől minimum jó teljesítményre volt szükség ahhoz, hogy a negyedik helyért küzdő, és saját csarnokában egyébként is nagyon szívós Vácot felülmúljuk. A fő kérdés a védekezés volt, hiszen a hármas pozícióban kimagasló teljesítményre képes kézilabdázóink közül Edwige mellett Alicia Stolle és Julia Behnke se állt rendelkezésre. Az első percekben nem is igazán tudtuk megállítani a hazai próbálkozásokat, de tartottuk a lépést, és a kilencedik percben a vezetést is átvettük. Emily Bölk és Szucsánszki Zita vállalt sokat magára elöl, de ezen a meccsen tulajdonképpen mindenki „sorra került”, és szerencsére szépen meg is osztottuk a terheket. Klujber Katrin, Angela Malestein, Márton Gréta és Itana Grbics is megvillant, amikor kellett. Na, meg a kapuban Janurik Kinga is hozta a tőle megszokott bravúrokat. Megdolgoztunk érte, de el kell ismerni, hogy a támadásainknál szerencsénk is volt, hiszen az első félidőben négyszer is hozzánk pattant vissza a kapufáról vagy a kapusról a labda.

A váciaknál Kuczora Csenge, valamint a beállóban jól mozgó Helembai Fanny okozta a legtöbb gondot, de az első félidő hajrájában szerencsére sikerült ellépnünk ellenfelünktől, és Malestein góljával az addigi legnagyobb különbséggel mehettünk szünetre (13-17).

Az előny kiépítéséhez egyszerű volt a recept: hátul stabilabbá vált a védekezésünk, elöl pedig értékesítettük a helyzeteinket. A fordulás után viszont épp az volt a gond, hogy előbb a védekezésünk, majd a helyzetkihasználásunk esett vissza, így hiába vezettünk már öt góllal (14-19) is, a 39. percben egyenlített a Vác (21-21). Időkéréssel sikerült hátul megoldani a problémákat, de elöl egészen egyszerűen nem tudtunk gólt lőni Bukovszky Annának.

Így aztán óriási izgalmak voltak a pályán, és a komoly feszültség a sportcsarnokban – ez utóbbihoz, mondjuk, a játékvezetők munkássága is hozzátett.

Az utolsó tíz percre még így is háromgólos előnnyel fordulhattunk (23-26), de néhány perccel később ismét döntetlenről kellett játszanunk. Az ezúttal is kiválóan teljesítő Klujber, majd Bölk lőtt gólt, illetve Kisfaludy Anett kiállítását is átvészeltük, legalábbis az elsőt, mert alighogy visszatért, újra kiküldték… Ha nem lett volna elég gondunk, és nagyon szűk a keretünk, akkor még ezzel is küzdeni kellett, az utolsó öt és fél percből négyet emberhátrányban kellett lejátszani.

De valahonnan még sikerült előkaparni egy kis energiamorzsát, Klujber Katrin az utolsó percben előnybe lőtt minket, és maradék ötven másodpercet kivédekeztük. Ahogyan vártuk, óriási csatát kellett vívnunk, de megtettük, legyőztük a Vácot, és továbbra is harcban vagyunk a bajnoki címért.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
13. forduló (halasztott mérkőzés)

Vác - FTC-Rail Cargo Hungaria 29-30 (13-17)
Helyszín: Vác, Városi Sportcsarnok
Időpont: 2022. május 3., 18 óra
Játékvezetők: Bócz László és Wiedemann Viktor
Gólszerzők: Helembai 8, Kuczora 7 (4), Kácsor 6, Ballai 3, Hámori 2, Schatzl 2, Pálffy 1, ill. Klujber 7, Bölk 6, Malestein 5, Kisfaludy 3, Márton 3, Szucsánszki 2, Grbics 2, Szöllősi-Zácsik 1, Kovács Anett 1.

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin