2022. május 3.
Ahogyan vártuk, őrült izgalmak után nyertünk Vácott
Nagyon tartalékos kerettel, elképesztően nagyot küzdve nyertünk, és versenyben maradtunk a bajnoki címért.

Ha teljes kerettel készülhetünk, vélhetően akkor is a váci összecsapásunkat tartottuk volna a bajnokságból hátralévő legnehezebb hatvan percnek, de az erősen tartalékos csapatot látva még inkább kőkemény meccsre számíthattunk. Nem túlzás, a sérülések, valamint a halasztott meccs szabályai miatt ezúttal több játékosunk ült a pálya szélén a kordonokon kívül, mint a kispadon, ráadásul az olimpiai bajnok beállónk, Béatrice Edwige is csak a stáb tagjaként lehetett a csapat mellett közvetlenül.

Vagyis a többiektől minimum jó teljesítményre volt szükség ahhoz, hogy a negyedik helyért küzdő, és saját csarnokában egyébként is nagyon szívós Vácot felülmúljuk. A fő kérdés a védekezés volt, hiszen a hármas pozícióban kimagasló teljesítményre képes kézilabdázóink közül Edwige mellett Alicia Stolle és Julia Behnke se állt rendelkezésre. Az első percekben nem is igazán tudtuk megállítani a hazai próbálkozásokat, de tartottuk a lépést, és a kilencedik percben a vezetést is átvettük. Emily Bölk és Szucsánszki Zita vállalt sokat magára elöl, de ezen a meccsen tulajdonképpen mindenki „sorra került”, és szerencsére szépen meg is osztottuk a terheket. Klujber Katrin, Angela Malestein, Márton Gréta és Itana Grbics is megvillant, amikor kellett. Na, meg a kapuban Janurik Kinga is hozta a tőle megszokott bravúrokat. Megdolgoztunk érte, de el kell ismerni, hogy a támadásainknál szerencsénk is volt, hiszen az első félidőben négyszer is hozzánk pattant vissza a kapufáról vagy a kapusról a labda.

A váciaknál Kuczora Csenge, valamint a beállóban jól mozgó Helembai Fanny okozta a legtöbb gondot, de az első félidő hajrájában szerencsére sikerült ellépnünk ellenfelünktől, és Malestein góljával az addigi legnagyobb különbséggel mehettünk szünetre (13-17).

Az előny kiépítéséhez egyszerű volt a recept: hátul stabilabbá vált a védekezésünk, elöl pedig értékesítettük a helyzeteinket. A fordulás után viszont épp az volt a gond, hogy előbb a védekezésünk, majd a helyzetkihasználásunk esett vissza, így hiába vezettünk már öt góllal (14-19) is, a 39. percben egyenlített a Vác (21-21). Időkéréssel sikerült hátul megoldani a problémákat, de elöl egészen egyszerűen nem tudtunk gólt lőni Bukovszky Annának.

Így aztán óriási izgalmak voltak a pályán, és a komoly feszültség a sportcsarnokban – ez utóbbihoz, mondjuk, a játékvezetők munkássága is hozzátett.

Az utolsó tíz percre még így is háromgólos előnnyel fordulhattunk (23-26), de néhány perccel később ismét döntetlenről kellett játszanunk. Az ezúttal is kiválóan teljesítő Klujber, majd Bölk lőtt gólt, illetve Kisfaludy Anett kiállítását is átvészeltük, legalábbis az elsőt, mert alighogy visszatért, újra kiküldték… Ha nem lett volna elég gondunk, és nagyon szűk a keretünk, akkor még ezzel is küzdeni kellett, az utolsó öt és fél percből négyet emberhátrányban kellett lejátszani.

De valahonnan még sikerült előkaparni egy kis energiamorzsát, Klujber Katrin az utolsó percben előnybe lőtt minket, és maradék ötven másodpercet kivédekeztük. Ahogyan vártuk, óriási csatát kellett vívnunk, de megtettük, legyőztük a Vácot, és továbbra is harcban vagyunk a bajnoki címért.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
13. forduló (halasztott mérkőzés)

Vác - FTC-Rail Cargo Hungaria 29-30 (13-17)
Helyszín: Vác, Városi Sportcsarnok
Időpont: 2022. május 3., 18 óra
Játékvezetők: Bócz László és Wiedemann Viktor
Gólszerzők: Helembai 8, Kuczora 7 (4), Kácsor 6, Ballai 3, Hámori 2, Schatzl 2, Pálffy 1, ill. Klujber 7, Bölk 6, Malestein 5, Kisfaludy 3, Márton 3, Szucsánszki 2, Grbics 2, Szöllősi-Zácsik 1, Kovács Anett 1.

Cikkajánló

„Mindenkinek köszönöm ezt a hét évet!”

Az utolsó percben lőtt góllal búcsúzó Csiszár-Szekeres Klára értékelt a Vác elleni meccs után – VIDEÓ!

Nagy győzelemmel, de ezüstéremmel zártuk az idényt

Csapatunk megtett mindent, huszonkettővel verte a Vácot, de a Győr is győzni tudott Debrecenben.

A nyáron távozik klubunktól Csiszár-Szekeres Klára

Szeki hét évet töltött a Népligetben, a kézilabdacsapat kapitánya is volt, most pedig búcsúzik a Népligetből.

Hazai pályán zárjuk a bajnokságot

Pénteken este eldől, hogy megvédi-e címét női kézilabdacsapatunk a bajnokságban.

Négy játékosunk kerülhet be az All Star-csapatba

Az EHF összeállította azt a listát, amelyből a szurkolók és a szakértők választhatják ki az idény legjobbjait.

Elindult a jegyértékesítés a Magyar Kupa-döntőre

Debrecenben, május 28-án rendezik a Magyar Kupa elődöntőit, másnap pedig a helyosztókat.

Márton Gréta: „Egy percig sem adjuk fel”

Játékosunk a Budaörs elleni második félidőről már elégedetten nyilatkozott.

A fordulás után jött ismét a henger

A szünetben csak néggyel vezettünk, a második félidőben azonban Budaörsön is ragyogóan védekeztünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most