2021. június 28.
Alicia Stolle: „Sokkal jobb Fradi-mezben”
Átlövőnk TOP 10-es válogatásában jó néhány fotón mosolyog - pedig szerinte ez nem német jellegzetesség.

Mindenki számára nehéz és megterhelő idény volt az előző, de ha egy játékosunkat kell kiemelni, akinek a többiekhez képest is nagyobb volt a hullámzás, akkor az Alicia Stolle – vele folytatjuk a TOP 10 sorozatot.

Német válogatott átlövőnknek iszonyatosan hosszúra nyúló kihagyása miatt nagyon mélyről kellett visszajönnie. Amikor meg épp bevethető állapotba került, és arra lett volna szüksége, hogy előbb néhány percet, majd fokozatosan egyre több időt töltsön a pályán, akkor a rendkívüli helyzet miatt mintegy ötven percet kellett végig küzdenie. Az emlékezetes, esbjergi, csodaszámba menő győzelem alkalmával. Nem volt más választás, heteken át folyamatosan kulcsszerepet kellett vállalnia, de törvényszerű volt, hogy a rávezető időszak elmaradása miatt hamarosan törés következik a formájában. Alicia azonban ezen is túllendült, és tavasszal – elsősorban védekezésben – már nagyon komoly produkciót tett le az asztalra. Nem csoda tehát, hogy ilyen hullámok után még most is örömmel néz rá a bajnoki cím ünneplésénél készült fotókra.

„Bizony, elképesztően nehéz volt, hosszú sérülés az idény elején, új csapatban, új országban, távol az otthonomtól, de a vírushelyzet se könnyítette a helyzetet… De a vége boldog lett – megnyertük a magyar bajnokságot egy elképesztő csapattal és egy fantasztikus klubbal.”

Az idény utolsó bajnokija után számára még nem kezdődhetett el a pihenő, hiszen Emily Bölkkel együtt a német válogatott keretösszetartásán vett részt – de legalább az ottani csapattársak gratulációit is begyűjthette személyesen.

„Nagyon jó érzés volt! Úgy éreztem, hogy mindenki nagyon örült a sikerünknek, szurkoltak nekünk és rengeteg kedves üzenetet, gratulációt kaptunk. A válogatott program után otthon voltam a családommal és a párommal, illetve olyan ismerősöket, barátokat látogattunk meg, akiket már nagyon rég nem láttunk. Kihasználom az időt rá, hogy feltöltsem az elemeket, hogy amikor visszatérek a Fradihoz, tele legyek erővel.”

Alicia kedvenc fényképein sokszor széles mosollyal az arcán tűnik fel – német csapattársaihoz hasonlóan.

„Nem mondanám, hogy ez jellemző a németekre, de igen, mi valóban sokat mosolygunk. Szerintem inkább a személyisége ilyen mindhármunknak. Az biztos, hogy mindig próbálok a jó dolgokra koncentrálni, amik boldoggá tesznek, már csak azért is, mert mosolyogva sokkal könnyebb dolgozni is.”

Játékosunknak azért is különleges lehetett az utolsó hazai bajnoki mérkőzés, mert most először volt telt ház, illetve a Fradi-meccseken megszokott hangulat, mióta a Ferencváros sportolója. S bár ellenfélként többször is megtapasztalhatta szurkolóink fanatizmusát, ez így azért egészen más…

„Oh, az utolsó meccs a szurkolókkal… Fantasztikus volt! Lenyűgöző volt a hangulat, elképesztő érzés előttük játszani, az első perctől kezdve nyomtak minket előre és minden jó pillanatban ünnepeltek. Mondhatom, sokkal jobb Fradi-mezben játszani itt, mint amikor ellenfélként tapasztaltam meg a hangjukat. Alig várom már a következő szezont!”

Cikkajánló

A Fradi-CSM párharc első felvonása következik

Sosem szereztünk még pontot a CSM Bucuresti otthonában – erre a bravúrra törekszünk vasárnap.

Újabb jelentős érvágás, Edwige is megsérült

Női kézilabdacsapatunk olimpiai bajnok beállója súlyosan megsérült, véget ért számára az idény.

„Remélem, hogy ezt kipipáltam, és ilyen több nem lesz!”

A Fradi TV stábja ott volt a súlyos sérülésből felépülő Bíró Blanka visszatérésének pillanatainál – VIDEÓ!

Jegyek a bukaresti mérkőzésünkre

Női kézilabdacsapatunk CSM Bucuresti elleni idegenbeli BL-meccsére a helyszínen lehet belépőt váltani.

Műtéten esett át Kovács Anett

Válogatott jobbszélsőnk súlyos sérülést szenvedett, várhatóan az idény során már nem léphet pályára.

A második félidő már rendben volt a NEKA ellen

Hárman is pályára léptek a sérülésből visszatérő játékosaink közül, de újoncot is avattunk Balatonbogláron.

Balatonbogláron indul újra a klubidény

Az Európa-bajnoki szünet után az újonc NEKA vendégeként folytatja a K&H Ligában női kézilabdacsapatunk.

Újra munkában a csapat – szinte teljes kerettel

Az Európa-bajnokságon résztvevő játékosaink közül Malestein és Edwige csatlakozott legkésőbb a társakhoz.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin