2020. szeptember 17.
Alkalmazkodni kell – korábban utaztunk Norvégiába
Szigorodtak a Norvégiába való beutazás szabályai – a tervezettnél egy nappal korábban indultunk a BL-meccsre.

Női kézilabdacsapatunk szerdán könnyedén hozta a kötelezőt a Békéscsaba elleni bajnokin, majd a tervek szerint csütörtökön már gőzerővel készült volna a Vipers Kristiansand elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre. Pénteken hajnalban utazott volna a csapat Norvégiába, csakhogy a norvég szabályok az elmúlt hétvégén jelentősen szigorodtak, így hétfőn újra kellett szervezni a programot. Azért, hogy az összecsapást egyáltalán le lehessen játszani.

A szervezés nehézségeiről és részleteiről Bognár László, a kézilabda szakosztály ügyvezető igazgatója beszélt.

„A sajnálatos vírushelyzet miatt igen speciális idény vár csapatunkra. A Norvégiába történő utazásunkat időben leszerveztük, de a norvég beutazási szabályok szeptember 12-én nagyon megszigorodtak, ezek értelmében a megérkezésünket követően tíz napot karanténban kellene töltenünk. Természetesen ez számunkra nem lehetséges, ezért hosszas egyeztetést követően külön engedélyt kapva úgy utazhattunk Norvégiába, hogy a szállodába érkezésünket követően a norvég egészségügy azonnal mintát vett a delegációtól, és az eredmények megérkezéséig senki nem hagyhatja el a szállodát, még edzés idejére sem. Az eredeti tervek szerint péntek hajnalban utaztunk volna Kristiansandba, de a péntek kora délutáni tesztelés esetén a norvég hatóságok nem tudták garantálni, hogy a mérkőzésre való bemelegítés kezdetéig megérkeznek az eredmények, márpedig ennek hiányában csapatunk nem léphet pályára, ezen felül sem pénteken sem pedig szombaton nem lett volna lehetőségünk edzést tartani. Így sajnos nem maradt más választásunk, egy nappal korábban, csütörtökön kora reggel repültünk Kristiansandba, és a tesztek eredményének kézhezvétele után pénteken lesz lehetőségünk a helyszínen edzeni. A változás miatt kezdeményeztük a Békéscsaba elleni bajnoki mérkőzés halasztását, hogy a pénteki edzés mellett már szerdán is két edzéssel készülhessünk a klasszisok sorát magáénak tudó norvég csapat ellen, ha már ezt követően másfél napig erre nem lesz lehetőségünk, de végül a halasztásra nem volt lehetőség. Szívből remélem, hogy ilyen körülményes és nehéz utazás után egészségben, illetve szép eredménnyel térhetünk majd haza.”

Csapatunk csütörtökön 4:45-kor indult, előbb Amsterdamba, majd onnan mintegy három órás várakozást követően Kristiansandba repült – mondhatjuk, hogy szerencsére különösebb esemény nélkül. A Norvégiába való megérkezést követően a küldöttség valamennyi tagját egyenesen a hotelbe szállították, s ott következett a beígért koronavírus-teszt. Ennek eredményéig, várhatóan pénteken délutánig a hotelből nem mozdulhat ki senki. Reményeink szerint pénteken este már lesz lehetőség edzést tartani, majd szombaton következhet a meccs – a csapat a norvégiai tartózkodása alatt egyébként a remélt negatív tesztek megérkezését követően sem mozdulhat ki a hotelből, illetve a vele egy épületben található sportcsarnokból.

Így utaztunk:

DELO NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-csoport, 2. forduló

Vipers Kristiansand (norvég) - FTC-Rail Cargo Hungaria
Helyszín: Aquarama Hall, Kristiansand
Időpont: 2020. szeptember 19., szombat, 18:00
Játékvezetők: Povilas Petrusis és Tomas Barysas
TV: Sport 1.

Cikkajánló

Nyerj páros belépőt a Fradi-Krim meccsre

Öt darab páros belépőt sorsolunk ki a kvízjátékban résztvevők között.

Szorongattuk a románokat, de végül elfogyott az erő

Őrületes elszántsággal küzdött a 7 játékosát nélkülöző női kézilabdacsapatunk, de ezúttal nem szerzett pontot.

Ha lehet, akkor még nehezebb lesz

A CSM Bucuresti legnagyobb sztárjai is visszatérnek a mieink elleni összecsapásra.

Ijedtség után felejthetetlen debütálás

Kiváló teljesítményt nyújtva mutatkozott be a Ferencváros felnőtt csapatában Ballai Borbála.

Elmarad a szerdai bajnoki

Női kézilabdacsapatunk eredetileg október 14-ére kijelölt bajnokiját későbbi időpontban rendezik meg.

„Lehetetlen küldetésnek tűnt, de megcsináltuk!”

Nem sok ilyen meccs van a sportoló pályafutásában – mondta Szucsánszki Zita az esbjergi győzelemről.

CSODA! Legyőztük az Esbjerget

Szinet hihetetlen! Nyolc játékosunkat nélkülözve, négy gólos hátrányból felállva győztünk Dániában!

Teher nélkül játszhatunk – Dániában a csapat

Megérkezett a vasárnapi Bajnokok Ligája-mérkőzés helyszínére, Esbjergbe női kézilabdacsapatunk.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most