2022. január 8.
Alkalmazkodtunk és győztünk a Buducsnoszt ellen
Öt játékosára nem számíthatott Elek Gábor, de a csapat így is magabiztosan tartotta itthon a két pontot.

Nincs mese, alkalmazkodni kell, igaz, jóval könnyebb mondani, mint megvalósítani...

Női kézilabdacsapatunk újra nehéz helyzetbe került, miután napról napra fogyott a kerete az elmúlt héten, s mire elértünk 2022 első mérkőzéséig, a Buducsnoszt Bemax elleni összecsapásig, betegsége miatt már Csiszár-Szekeres Klárára, Angela Malesteinre, Alicia Stolléra, Julia Behnkére, valamint a fiatal Ballai Annára se számíthattunk. A „bőséget” jól szemléltette, hogy a bemelegítés végéhez közeledve, az egykapus játéknál a kapusedzőnek, Duleba Norbertnek kellett beállót szimulálnia. Volt gondja az ellenfelünknek is, orosz jobbátlövője, Valeriia Maslova sérülés, a két beállója, Tatjana Bnovics és Nikolina Vukcsevics pedig betegség miatt nem utazott Butapestre – vagyis a kezdés előtt igazán azt érezhetük, hogy túl azon, hogy papíron még így is a Ferencváros kerete az erősebb, az jöhet ki győztesen a meccsből, aki jobban kezeli a kialakult szituációt.

A kezdőnkben az egyetlen megmaradó igazi hármas védőnek számító Kisfaludy Anett mellett a német válogatottban ezen a poszton is szereplő Emily Bölköt láthattuk, jobb oldalukon Klujber Katrin, balon pedig Szucsánszki Zita egészítette ki a belső négyest, amely az első percekben kissé bizonytalanul mozgott. Potyogtak a gólok, a negyedik percben már a kilencedik középkezdésen is túl voltak a felek (4-4), ezt követően azonban szerencsére feljavult a védekezésünk. Jól döntött Elek Gábor Szucsánszki kezdőbe nevezésével, hiszen az ő rutinja az ilyen helyzetekben rengeteget ér, s most is így volt. Jó ütemű kilépéseivel lassította a vendégek támadásait, később labdát is szerzett, sőt, az első harminc percben három gólt is lőtt, pedig jobbára csak a lerohanásokat kísérte a túlsó térfélre. 

Az első negyed órában tartotta a lépést a Buducsnoszt, Bölk, Szucsánszki és Hársfalvi Júlia jóvoltából azonban hármat lőttünk zsinórban, így 11-7-nél, közte négynél időt kellett kérnie Bojana Popovicsnak. Egy rövid periódusra tudott ezzel eredményt elérni, nem nőtt a különbség, a szünethez közeledve viszont közé tudtunk tenni még hármat, ezzel pedig megnyugtató előnynél mehettünk pihenni (18-11).

A második félidőt is góllal kezdtük, 19-11 után ugyanakkor jelentős problémánk adódott a helyzetek kihasználásával. A kapus, Armelle Attingre sajnos iszonyatosan elkapta a fonalat, majd minden játékosunkkal szemben bemutatott legalább egy védést tíz perc alatt, így szépen lassan zárkózott a Buducsnoszt. A nyolc gól ötre olvadt, nem csoda, hogy Elek Gábor időt kért, de látszólag próbálta higgadtan kezelni a szituációt. Négynél (20-16) állt meg végül a vendégek felzárkózása, még időben, gondolhattuk, hiszen a nagyobb idegeskedést elkerülhettük, és néhány perccel később ismét nyolccal vezettünk (25-17).

Kevesebb, mint negyed óra volt már csak hátra ekkor, és úgy tűnt, el is fogyott ellenfelünk lendülete, így már csak a legvégén tudott közeledni picit. A győzelem már nem forgott veszélyben, és ezúttal ez volt a legfontosabb amellett, hogy ne veszítsünk újabb játékosokat.

A nehézségeket látva előzetesen talán nehezebb hatvan percre számíthattunk, de együttesünk kiválóan alkalmazkodott, és a második félidő elején látott hullámvölgytől eltekintve magabiztosan tartotta itthon a két pontot. A csoportunk másik meccsén az Esbjerg 27-25-re legyőzte idegenben a Rosztov-Dont, így pedig felléptünk a tabella második helyére.

DELO NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR
9. FORDULÓ, A-CSOPORT
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–BUDUCSNOSZT BEMAX PODGORICA (montenegrói) 26–22 (18–11)
Érd, 1300 néző. V: Backovic, Palackovic (szlovénok)
FTC: Bíró B. – Kovács Anett 4, Klujber 5 (2), Grbics 2, Kisfaludy, Bölk 8, Márton G. 1. Csere: Janurik (kapus), Szucsánszki 3, Hársfalvi 2, Szöllősi-Zácsik 1, Tóth Nikolett, Ferenczy D. Edző: Elek Gábor
BUDUCSNOSZT: Babovics – N. Bulatovics 6, A. Popovics 2, Csorovics, Kepic 2, Pletikoszics 3, I. Pavicsevics 5 (2). Csere: Attingré, J. Kadovics (kapusok), I. Mitrovics, J. Vukcsevics 3 (2), N. Kadovics, Raznatovics, Marszenics 1. Edző: Bojana Popovics
Az eredmény alakulása. 7. perc: 6–6. 15. p.: 11–7. 22. p.: 14–11. 41. p.: 20–16. 48. p.: 25–17. 52. p.: 26–19
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 6/4
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: – Hasonló cipőben járunk, mint ellenfelünk, köszönjük, hogy játszhattunk, mindkét csapat nagyot vállalt a mérkőzéssel. Nagyon nehezen indult az első félidő, de ahogy rendeztük a sorokat utána kinyílt az olló.
Bojana Popovics: – A vírus miatt sok problémával küszködtünk az elmúlt hetekben, de folytatni szerettük volna a küzdelmet a Bajnokok Ligájában. Büszke vagyok arra, ahogyan a fiatal játékosaink harcoltak és megmutatták, hogy van bennük potenciál. Nem sikerült nyernünk, de sok jó megoldást láttam a csapattól.

Cikkajánló

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

Japánt is legyőzte, kijutott az olimpiára a válogatott

Esélyt sem adott ellenfelének válogatottunk, amely százszázalékos mérleggel nyerte meg a selejtezőtornát.

„A lányok csíptek, rúgtak, haraptak előttem!”

Női kézilabda-válogatottunk remek játékkal megverte a svédeket és egy lépésre került az olimpiától – VIDEÓ!

Hatalmas lépést tettünk Párizs felé!

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a svédeket a női kézilabda-válogatott az olimpiai selejtezőn!

Simon Petra: „Szokatlan volt, de jól sikerült”

Boldogan értékeltek játékosaink az olimpiai selejtező nyitónapján, de már a következő meccsre koncentrálnak.

A Főtaxi lett az FTC női kézilabdacsapata új szponzora

Az egyik legnagyobb magyar taxitársaság, a Főtaxi támogatja a tavalyi BL-döntős FTC-Rail Cargo Hungariát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin