2021. március 13.
Az elképesztő feltámadás is kevés volt a végén
Ugyan mínusz hét gólról fordítottunk a Buducsnoszt ellen, de összesítésben ez sem volt elég.

Háromgólos hátrányból, ráadásul a vezetőedzőnk nélkül vártuk a Buducsnoszt Podgorica elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóját, ezek ismeretében pedig azt reméltük, vágytuk, hogy jól kezdjük majd a találkozót. Ehhez képest, mire épp csak felocsúdtunk a kezdés után, már 0-3 állt az eredményjelzőn… A vendégek kapusa, Barbara Arenhart ott folytatta, ahol egy hete abbahagyta, és a kapufáknál még a szerencse is rendre őt segítette, nekünk viszont elmaradt a védekezésünk a Podgoricában látottól.

4-4-nél így is sikerült egyenlítenünk, úgy tűnt, hogy kiegyenesedtünk, de a következő periódus megint Buducsnoszt-fölényt hozott. Háromszor játszhatott ellenfelünk emberelőnyben a tizenötödik percig és sajnos ki is használta a fórt, rendre megtalálta Radicsevicset, a jobbszélső pedig könyörtelenül kihasználta a helyzeteit. Nem úgy mi – Malestein, Klujber és Bölk is hiába próbálkozott, nem tudott a kapuba találni. Bajban voltunk, görcsös volt a játékunk, 5-9-nél időt kellett kérni, és elsősorban az volt a feladata az Elek Gábort helyettesítő Mihály Attilának, hogy megnyugtassa a lányokat.

Háfra Noémi és Tóth Nikolett új lendületet hozott a játékunkba, de elképesztően sokat hibáztunk a helyzeteknél, miközben kétszer is faulttal együtt szerzett gólunkat fújták vissza a játékvezetők. Megközelítőleg ugyanazt nyújtottuk, mint az odavágón, csak épp a Buducsnoszt nagyot lépett előre támadásban, így a félidőig gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutás kérdését… Merthogy a játékrész hajrájában hiába kerültünk már viszonylag könnyebben helyzetbe, egyszerűen alig-alig tudtunk gólt lőni Arenhartnak, aki ihletett formában védett.

A szünetre kialakult hatgólos hátrány összesítésben már kilencet jelentett, s mivel borítékolható volt, hogy a podgoricaiak túljutnak a tizenkilenc találaton, a második félidőt tíz góllal kellett volna megnyernünk.

Megpróbálni azonban meg kellett a lehetetlent.

A hatból az első támadást követően hét lett, de ezután őrült rohanásba kezdtünk – szemben a vendégekkel, akik a középkezdésig is alig-alig értek el. Janurik Kinga védései után előbb három gólra zárkóztunk, majd a negyvenharmadik percben Kovács Anett már mínusz egyre hozta a csapatot. Újra meccsben voltunk, de a hibák nem igazán fértek bele, minden egyes kihagyott helyzet vagy elrontott hetes dupla jelentőséggel bírt. Mert fogyott az idő…

Közben eldőlt, hogy legalább négy gólos győzelem kellene a továbbjutáshoz. Negyed óra volt hátra, még öt gólt kellett volna közé tenni, és ez még akkor is soknak tűnt, ha ez a Fradi egészen másképp nézett ki, mint az első félidei. Emily Bölk mindenesetre megújult, góljainak köszönhetően pedig egyenlítettünk 21-21-nél.

Itt sajnálhattuk igazán az elképesztő mennyiségű elpuskázott ziccert. Rohannunk kellett, ebbe pedig ismét hibák csúsztak – ugyanúgy, ahogyan Podgoricában, most sem tudtuk tartani a színvonalat, amikor igazán jól ment a játék.

Az ötvenharmadik percben megint kettő, összesítésben öt volt a vendégek előnye, de öt perccel a vége előtt egyenlítettünk, sőt, négy perc, húsz másodperccel a lefújást megelőzően először a meccs során átvettük a vezetést. Klujber kettőre növelte az előnyt, de már csak két perc volt hátra, és passzívnál gólt kaptunk.

A második félidőben mutatott feltámadás miatt büszkék is lehetünk, de egyelőre sokkal erősebb érzelem a csalódás, amelyet a kiesés okoz. Mert jó csapat ellen maradtunk alul összesítésben két góllal, de a négy félidő alatt csupán egyszer nyújtottunk olyan teljesítményt, amilyenre valójában képesek vagyunk.

DELO NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
Nyolcaddöntő, visszavágó

FTC-Rail Cargo Hungaria - Buducsnoszt 29-28 (9-15)
Helyszín:
Elek Gyula Aréna, zárt kapuk mögött
Időpont: 2021. március 13., 18:00
Játékvezetők: Viktorija Alpaidze és Tatiana Berezkina (oroszok)
Gólszerzők: Bölk 5, Schatzl 3, Kovács 3, Klujber 3, Kovacsics 3, Szucsánszki 2, Kisfaludy 2, Márton 2, Malestein 2, Behnke 2, Tóth 1, Háfra 1, ill., Radicsevics 9, Ramusovics 6, Mehmedovics 3, Maslova 3, Grics 2, Pineau 2, Dzaferovics 2, Vukcsevics 1.

Cikkajánló

Megvan az MK-bronz: Nehéz volt felpörögni a tegnap után

Női kézilabdacsapatunk a második félidőben mutatott jobb játékával lett harmadik a kupában - VIDEÓ!

Tipikus bronzmeccset nyertünk küszködős játékkal

Sokat hibáztunk és nehezen találtuk a ritmust, de így is végigvezetve hoztuk a bronzmeccset.

MK-elődöntő után: „Nagyon kár az elejéért”

Női kézilabdacsapatunk nagy csatában kapott ki a Győrtől a Magyar Kupa elődöntőjében - VIDEÓ!

A kupában nem sikerült, a bronzért játszhatunk vasárnap

A Győr sokkal jobban játszott, mint a bajnokin, mi pedig elmaradtunk az akkori extrától, így kikaptunk.

Legutóbb nem jött be Veszprém

A Magyar Kupában az utóbbi években egyszer tudtuk legyőzni a Győrt, megszorongatni azonban jóval többször.

A Győr elleni siker nyomában - Így látták a mieink

Elek Gábor örült, hogy üldözőből üldözött lett, Emily Bölk magyarul mondta el érzéseit - VIDEÓ!

Exkluzív: Kovacsics Anikó elárulta, mikor térhet vissza

Klasszis irányítónkat elkísértük a gyógytornákra, ahol különleges meglepetéssel is készültünk neki - VIDEÓ!

Bölk és Klujber kerülhet be az All-Star csapatba

Két átlövőnkre szavazhatunk május 27-ig a Bajnokok Ligája álomcsapatában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most