2019. december 2.
Az őszi célt túlteljesítették!
A felnőtt másodosztályban szereplő ificsapatunk a Kecskemét elleni is győzni tudott.

„Még a Kecskemétet jó lenne legyőzni…” – mondta egy hete Simics Judit, a felnőtt másodosztályban szereplő női kézilabda ificsapatunk vezetőedzője, majd hozzá is tette rögtön, hogy bár a tabellán mögöttünk áll a két éve még az élvonalban szereplő együttes, bőven akad minőségi játékosa.

Ez aztán a múlt szombati bajnokin meg is látszott, mint ahogyan az is, hogy fiataljaink pedig a számos nehézség ellenére is kiváló csapatot alkotnak. A meccs első tíz percében egymás mellett haladt a két fél, egynél nagyobb különbséget egyik sem tudott kialakítani. Negyed óra játék után Palotás Fanni góljával a meccs során először kettővel vezetett a Kecskemét, de a mieink zsinórban szerzett három góllal válaszoltak és megfordították az állást. Néhány perccel később újra vendég előnyt láthattunk (13-14), mire ezúttal négyet rámoltak be egyhuzamban a Fradi tehetségei. Ettől kicsit meg is akadt a vendégek szekere, hat gólra távolodtunk, s a szünetre is maradt öt gól az előnyből.

A pihenő után erősen hullámzó lett a játék képe rendre közeledett a Kecskemét, majd sikerült ismét visszaállítani az öt-hat gólos differenciát, aztán megint kettőre olvadt az előny, később meg újra négyre. Úgy tűnt, hogy minden akarata ellenére sem tud visszakapaszkodni riválisunk, de a hajrában mégis sikerült egyenlítenie. Pontosan kettő perccel a lefújás előtt kért időt vezetőedzőnk, 37-37-es állásnál, igen nehéz szituációban, hiszen a papíron rutinosabb, erősebb ellenfél már a lélektani előnyt is megszerezte. Ehhez képest már csak két Fradi-gól maradt a végéig, előbb Ballai Borbála, majd Ludvig Krisztina köszönt be, a csapat pedig így behúzta a két pontot.

„Talán most először fordult elő a szezon során, hogy egyik kapusunk sem kapta el a fonalat, ezért is kellett ekkorát küzdeni a végén – magyarázta Simics Judit. – Az első félidő hajrájában megfutottuk őket, sorban szereztük a lerohanás gólokat, és az itt szerzett előnyt őriztük egészen az 58. percig. Nagy tett, hogy a Kecskemét egyenlítése után is meg tudtuk nyerni a meccset, hiszen az ellenfél igen jó játékosokból állt. Az idei utolsó, Kispest elleni mérkőzéstől függetlenül büszke vagyok a csapatra, hiszen hazai pályán csak a listavezető Egertől kaptunk ki, és egyébként is gyűjtöttünk olyan pontokat, amelyekre előzetesen nem számíthattunk. Annak is nagyon örülök, hogy látszik a fejlődés, a lányok meccsről meccsre bátrabbak, most például már a passzív támadásainknál is láttam, hogy meg merik csinálni, amit ilyen szituációban kell.”

Az U19-es csapatunk egy fordulóval az őszi szezon zárása előtt az ötödik helyen áll, mindössze kettő ponttal lemaradva a harmadik Kispest mögött, és nyolccal megelőzve a tizedik, még bent maradást érő helyen álló Balmazújvárost.

NŐI KÉZILABDA NB I/B
10. forduló

FTC KN KFT U19 - GBB ZRT Kecskeméti NKSE 39-37 (22-17)
A Ferencváros gólszerzői: Háfra Luca 7, Ballai Borbála 7 (2), Zsembery Viktória 5, Kenéz Fanni 5, Ferenczy Diána 5, Kovalcsik Jázmin 4, Gém Léna 4, Ludvig Krisztina 2.

Cikkajánló

Drámai, egygólos győzelem az Érd ellen

Hiába kezdtünk jól, az Érd visszakapaszkodott, és óriási harcra késztetett minket.

Bajnoki rangadó jön az Érd ellen

Komoly menetelésből érkezik a Népligetbe az Érd, a bajnokik mellett az EHF-kupában is vitézkedik.

Nyerj két VIP-jegyet és egy dedikált mezt!

Az EHF választása alapján a hét mérkőzését játssza női kézilabdacsapatunk a CSM Bucuresti ellen.

Fölényes győzelemmel hangoltunk a két rangadóra

Az első perctől kezdve dominált női kézilabdacsapatunk, amely végül nagyon megverte a Szombathelyt.

Újra itthon játszik női kézilabdacsapatunk

Négy idegenbeli mérkőzést követően az új évben először lép pályára a Ferencváros az Elek Gyula Arénában.

Elek Gábor és Danyi Gábor vezeti a magyar válogatottat

Vezetőedzőnk a Győr szakvezetőjével közösen március 31-ig szóló megbízást kapott.

Jó kezdés után két pontot szereztünk

Mindkét félidő elején fölényben játszottunk, és az ekkor szerzett előny eldöntötte a meccset.

Elek Gábor őszinte véleménye 2019-ről

Női kézilabdacsapatunk vezetőedzője örömről, bánatról és tapasztalatokról beszélt évértékelőjében – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most