2021. május 24.
Az utolsó előtti kihívás: az Alba Fehérvár
Kedden este, Székesfehérváron játssza csapatunk az idény utolsó idegenbeli mérkőzését.

A Győr ellen aratott kilencgólos győzelmünk óta ismert, amennyiben megnyerjük a hátralévő öt meccsünk mindegyikét, a mi nyakunkba akasztják az aranyérmet a bajnokság végén. A bajnoki címhez vezető úton az egyik legnehezebb lépést szombaton tettük meg, miután a szülinapos Szucsánszki Zita tíz góljával, hatalmas csatában legyőztük a Debrecent 29-27-re. Habár fontos mérkőzést nyertünk meg, önmagában ezért még nem adják oda a bajnoki serleget. A hátralévő két meccsünkön is kötelező a győzelem. A következő cél, amire koncentrálnunk kell, az az Alba Fehérvár elleni idegenbeli mérkőzés.

Keddi ellenfelünk a bajnokság tizedik helyét tudhatja magáénak felemás idény után. Akadtak szép, sőt, még nem várt győzelme is (a Dunaújvárost otthon 23-21, a Debrecent és a Mosonmagyaróvárt pedig idegenben verte meg: 27-31 és 25-28), de vesztett pontokat náluk papíron gyengébbnek ítélt ellenfelek ellen. A Békéscsabával csupán döntetlent játszott (30-30), a Boglári Akadémia-SZISE-től pedig kétszer is kikapott, idegenben 34-24-re, majd hazai pályán 34-31-re. A balatonboglári tízgólos vereség után Deli Rita, a csapatot akkor már négy éve irányító tréner lemondott a vezetőedzői pozícióról, s helyét az addigi másodedző, Józsa Krisztián vette át.

Az Alba legeredményesebb játékosa a korábbi magyar válogatott Triscsuk Krisztina, aki nyáron érkezett Dunaújvárosból, azonban nem volt számára ismeretlen a Fehérvári terep, hiszen korábban már nyolc szezont lehúzott a KÖFÉM Sportcsatnokban. Triscsuk bajnokságban szerzett eddigi 127 góljával magabiztosan vezeti a házi góllövőlistát, valamint a fehérvári örökrangsorban immáron ő minden idők legeredményesebb játékosa. A gárda második legtöbb gólt szerző játékosa a mindössze húsz éves Afentaler Sára, aki hetvenkilenc alkalommal tudta bevenni az ellenfelek hálóját. A fiatal átlövő ellenünk biztosan nem mutathatja meg tehetségét, hiszen nemrégiben súlyos sérülést szenvedett.

Utolsó látogatásunkkor a KÖFÉM Sportcsarnokban fordulatos mérkőzést játszottunk. Az első gólunkat csupán a kilencedik percben sikerült megszereznünk, mikor ellenfelünk már három góllal vezetett. Később viszonoztuk a kölcsönt és az Alba kényszerült egy nyolcperces gólcsendre, aminek révén megfordítottuk a mérkőzést. Magas iramot diktáltunk, amit a Fehérvár nem tudott tartani így végül 25-17-re nyertünk.

A most folyó bajnokságban szűk két hónapja fogadtuk otthon a Fehérvárt, és magabiztos, felszabadult játékkal, tizenhét góllal, 39-22-re nyertünk. Keserű emlékeink is lehetnek azonban a találkozóról, ugyanis Boldizsár Bianka meggondolatlan, durva szabálytalansága nyomán ezen a meccsen sérült meg csapatkapitányunk, Kovacsics Anikó.

Ha a keddi mérkőzésen a tudásunknak megfelelően teljesítünk, akkor nem okozhat gondot a mérkőzés megnyerése, amivel tovább tudjuk táplálni a bajnoki címről szóló álmainkat. Fontos lesz azonban, hogy az euforikus debreceni győzelem után gyorsan megfelelő hőfokra melegedjünk, mert ha túl kényelmesen vesszük az összecsapást, a magunk dolgát nehezítjük. A meccsre való hangolódásban szurkolóink is nagy segítségre lehetnek – a védettségi igazolvánnyal rendelkező drukkerek a helyszínen segíthetik a csapatot. A vendégszektorba mintegy száz belépőt értékesít az Alba, jegyeket vásárolnia  helyszínen, 16:30-tól lehet.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
25. forduló

Alba Fehérvár KC – FTC-Rail Cargo Hungaria
Helyszín: Köfém Sportcsarnok, Székesfehérvár
Időpont: 2021. május 25. 18 óra
Játékvezetők: Héjjas Tímea és Kránitz Andrea
Jegyár: Felnőtt 1500 Ft, diák/nyugdíjas 1000 Ft.

Cikkajánló

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

Japánt is legyőzte, kijutott az olimpiára a válogatott

Esélyt sem adott ellenfelének válogatottunk, amely százszázalékos mérleggel nyerte meg a selejtezőtornát.

„A lányok csíptek, rúgtak, haraptak előttem!”

Női kézilabda-válogatottunk remek játékkal megverte a svédeket és egy lépésre került az olimpiától – VIDEÓ!

Hatalmas lépést tettünk Párizs felé!

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a svédeket a női kézilabda-válogatott az olimpiai selejtezőn!

Simon Petra: „Szokatlan volt, de jól sikerült”

Boldogan értékeltek játékosaink az olimpiai selejtező nyitónapján, de már a következő meccsre koncentrálnak.

A Főtaxi lett az FTC női kézilabdacsapata új szponzora

Az egyik legnagyobb magyar taxitársaság, a Főtaxi támogatja a tavalyi BL-döntős FTC-Rail Cargo Hungariát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin