2020. december 12.
Az utolsó fordulat döntött - kikaptunk a németektől
A magyar női kézilabda-válogatott hullámzó mérkőzésen kikapott Németországtól az Európa-bajnokságon.

A Fradi-szurkolók számára talán a legérdekesebb párosítással folytatódott a női kézilabda Európa-bajnokság: a magyar válogatott klubunk két játékosát, Emily Bölköt és Julia Behnkét is soraiban tudó Németország ellen lépett pályára. A mieink pont nélkül érkeztek a középdöntőbe, míg a németek kettővel, így nekünk azért volt fontos a szombat délutáni találkozó, hogy legyen még esélyünk a legjobb nyolcba kerülni, ellenfelünk ugyanakkor győzelme esetén akár az elődöntőről is álmodozhatott.

Hullámzóan indult a meccs, bár ez a két egyébként is hullámzóan teljesítő csapattól egyáltalán nem lehetett meglepetés. Az elhibázott magyar helyzeteket két góllal büntették a németek, akik pörgősebbnek, „hangosabbnak” tűntek, épp ezért fontos volt, hogy reagálni tudjunk. Nehezen jött meg az első gólunk, de gyorsan még kettő követte (3-2), és úgy tűnt, túlvagyunk a kezdeti gyengélkedésen. Csakhogy ellenfelünk újra átvette a vezetést, sőt, a lendülete kitartott a huszadik percig is, és eddig ötgólosra hizlalta az előnyét (6-11). Elképesztő hibákat vétettünk ebben a periódusban, a németek meg könnyedén játszva kihasználták az „ajándékba” kapott lehetőségeket. Rendkívül bosszantó volt, hogy egy-egy hosszú támadásunk és kiszenvedett gólunk után szinte még a gólöröm közben betalált ellenfelünk. Védekezésben túl sok volt a fegyelmezetlenség, megesett például, hogy a felezővonaltól kapott passz a két védőnk között álló Behnkét találta meg…

Pedig az nem okozhatott meglepetést, hogy Németország gyorsítani próbálta a játékot, hiszen még a nyilatkozatokban is elhangzott, hogy ezzel a fegyverrel próbálják kihasználni a védekezés és támadás közötti cseréinket. Az első félidő utolsó harmadára Szikora Melinda érkezett a magyar kapuba, és ez jó döntésnek bizonyult, mert hat védést mutatott be tíz perc alatt, és ennek köszönhetően még az egyenlítésre is esélyünk nyílt. Ez nem jött össze, de a szünetre így is „csak” kétgólos hátránnyal mehettünk – s ezt a játékrész középső harmada után még pozitívumnak is tekinthettük.

A második játékrész mégis rosszul indult, mondhatni, hasonlóan, mint az első, csak ezúttal négyet kaptunk zsinórban, és így a harminchatodik percben az igencsak belelendülő Emily Bölk vezérletével már hattal vezettek a németek. Újabb fordulat jött aztán, és ez szerencsére most nekünk kedvezett: szinte ugyanolyan gyorsan, ahogy leszakadtunk, egyre zárkóztunk!

Klujber Katrin és Szöllősi-Zácsik Szandra szállította a góljainkat, remélhettük, hogy a lendületünk a meccs végéig kitart, de nem így lett. Hátravolt még tizenegy perc, és 21-22 után ennyi idő elegendő volt még egy fordulatra…

A hajrá ugyanis megint a németekről szólt, a mi játékunk ismét teljesen szétesett, és végül hét góllal, 32-25-re kikaptunk. Ezzel szinte biztossá vált, hogy a magyar válogatott nem jut a legjobb nyolc közé.

A mérkőzés legjobbjának a gólpasszai és kiharcolt hetesei mellett öt gólt szerző Emily Bölköt választották – de ennek most aligha tudunk örülni.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, DÁNIA
KÖZÉPDONTŐ
2. CSOPORT 
MAGYARORSZÁG–NÉMETORSZÁG 25–32 (11–13)
Kolding, zárt kapuk mögött. V: Christiansen, Hansen (dánok)
NÉMETORSZÁG: 
Eckerle – Zapf 2, Smits 4, Behnke 3, Naidzinavicius, Bölk 5, Lauenroth 4.
Csere: 
Roch (kapus), Maidhof 2, Berger 2, Schulze 3, Großmann 1, Grijseels 3, Minevskaja 3 (2).
Szövetségi kapitány: 
Henk Groner
MAGYARORSZÁG: 
Bíró B. – Lukács V. 4, Klujber 8 (2), Kovacsics , Tóvizi P., Szüllősi-Zácsik 6, Schatzl Nadine 1. Csere: Szikora (kapus), Tomori, Háfra N. 2, Márton G.,Tóth Eszter 1 (1), Helembai F. 3.
Szövetségi kapitány: 
Danyi Gábor, Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 3. perc: 
2–0. 7. p.: 2–3. 11. p.: 5–3. 17. p.: 9–4. 27. p.: 11–10. 36. p.: 17–12. 42. p.: 18–16. 46. p.: 21–20. 52. p.: 25–22. 56. p.: 28–22
Kiállítások: 
6, ill. 2 perc
Hétméteresek: 
4/2, ill. 5/3  

Cikkajánló

Telt ház előtt jöhet a BL-negyeddöntő

Kézilabdacsapatunk az idény során harmadszor találkozik az Esbjerggel, amely ellen tavaly elődöntőt vívott.

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin