2021. november 13.
Utolsó másodperces győzelem a Bucuresti ellen
Óriási meccs, elképesztő szív és akarat - az utolsó másodpercekben lőtt góllal vertük román ellenfelünket.

Gyakorlatilag telt ház, illetve ennek megfelelő, káprázatos hangulat fogadta a bemutatásoknál pályára lépő csapatokat – vagyis úgy pontos, hogy a vendégeket előbb jókora füttykoncert, miután rossz oldalon, épp a Fradi-tábor előtt keresték a pálya felé vezető ösvényt. Ehhez képest volt aztán igazán jelentős a differencia, mert a mieinknél a sort nyitó Szucsánszki Zita akkora üdvrivalgást kapott, hogy csaknem leszakadt az Érd Aréna teteje. Hogy lehessen még fokozni a hangerőt, arról elsősorban Itana Grbics, Alicia Stolle és Bíró Blanka tett. Utóbbi oktatófilmbe illően fogta sorban a világklasszis Cristina Neagu lövéseit, előbbi kettő pedig szórta a gólokat. Stolle szűk húsz perc alatt ötször, Grbics pedig négyszer járt túl az ellenfél eszén.

Jól kezdtük tehát a CSM Bucuresti elleni meccset, az ötödik percben máris időt kellett kérnie Adrian Vasilének, miután 5-1-re elhúztunk. Rendezték soraikat a románok, de még úgy is őriztük a vezetést, hogy a védekezésünk nem volt kellően hatékony. Szinte az első félidő teljes részében három-négy gól volt a két csapat között, csupán a huszonötödik percben tudott kettőre zárkózni a CSM, de épp jókor villant Klujber Katrin, és a szünetre négygólos előnyben mehettünk.

Ellenfelünknél jól látszott, hogy Neagu a vezér, a kulcs, sokszor magához kérte a labdát, majd megpróbálta egyedül megoldani a támadást, de a legtöbb gondot talán Elizabeth Omoregie okozta.

Egy kicsit jobb védekezés kellett volna, hogy leszakítsuk magunkról a románokat, de nem igazán jött, csak Bíró bravúrjaiban bízhattunk. A második félidő első felében ennek ellenére se nagyon változott a játék képe, potyogtak a gólok, a különbség nem változott jelentősen, ám az utolsó negyed órához közeledve egyre zárkózott a Bucuresti (27-26). Vagyis jött megint az idegőrlő végjáték az újabb fantasztikus Bajnokok Ligája-csatán. Bíró Blani harmadik kivédett hetese ekkor, lélektanilag elképesztően fontos pillanatban jött, ráadásul két Fradi-gól követte. Eldönteni azonban nem tudtuk a meccset, hiába érezhettük újra és újra azt, hogy ha az adott támadást góllal zárjuk, akkor végérvényesen lerázzuk a bukarestieket, épp olyankor csúszott be a hiba.

Így aztán az utolsó perc vendég támadással, 30-29-es állásnál kezdődött. Neagu, ki más, a hálóba bombázott, és maradt fél percünk az ellentámadásra. Járt a labda, de sok mindenre nem jutott idő, Grbics azonban magára vállalta, betört és bepattintotta a labdát Davidsen lábai között.

Hihetetlen meccs, óriási szív, extázis és győzelem! Újabb krimit nyertünk meg, és továbbra is veretlenül állunk a csoportunk élén!

DELO NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-csoport, 7. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - CSM Bucuresti 31-30 (20-16)
Érd, 2200 néző. V: J. Álvarez, Y. López (spanyolok)
FTC: Bíró B. – Malestein 3 (3), Stolle 5, Grbics 6, Behnke, E. Bölk 4, Márton G. 2. Csere: Csiszár-Szekeres, Szöllősi-Zácsik 3, Hársfalvi 2, Kovács Anett 1, Kisfaludy 1, Klujber 4. Edző: Elek Gábor
CSM: Wester – C. Martín 3 (1), A. Klikovac, Broch 4, Arntzen 2, Neagu 7 (1), Dindiligan 1. Csere: Davidsen (kapus), Omoregie 6, Aune 4, Ramuszovics, S. Dembélé 3. Edző: Adrian Vasile
Az eredmény alakulása. 5. perc: 5–1. 9. p.: 8–3. 13. p.: 9–6. 19. p.: 13–8. 24. p.: 15–13. 35. p.: 22–17. 40. p.: 26–22. 45. p.: 26–25. 51. p.: 29–25. 54. p.: 30–27
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 5/2
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: – Nagyon jól indult a mérkőzés, nagyszerűen működött a támadójátékunk, jó volt a védekezésünk is. Kicsit jobb koncentrációval nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna, de mindkét félidőben túl korán megnyugodtunk, hogy nagy baj már nem érhet bennünket. Végül Itana Grbics villanása mentette meg a meccset nekünk.
Adrian Vasile: – A Fradi ellen mindig nehéz és sok összetevős meccset vívunk. Büszke vagyok arra, ahogyan harcolt a csapat és igyekezett stabilizálni a védekezést az első félidőt követően. Nagy szívvel és erőbedobással játszottunk, de ezen a szinten harminc percnél tovább kell jól teljesítenünk védekezésben.

Cikkajánló

Másodszor csak egygólos vereség a franciáktól

A szünetben még négy góllal vezetett a magyar válogatott, végül azonban szoros vereséget szenvedett.

Ötgólos magyar vereség az első felkészülési meccsen

A magyar női kézilabda-válogatott Franciaország ellen kezdte meg a közvetlen világbajnoki felkészülést.

Öt Fradi-játékos a magyar válogatott vb-keretében

A magyar klubcsapatok közül az FTC-Rail Cargo Hungaria adja a legtöbb játékost a nemzeti együttesbe.

Válogatottunk megőrizné helyét az élmezőnyben

Az MKSZ sajtótájékoztatóján a nemzeti csapat céljairól, keretéről és egyéb fontos tudnivalókról is szó esett.

Kár a végéért, de így is közel maradtunk a céljainkhoz

Tizenöt mérkőzést vívott meg veretlenül női kézilabdacsapatunk, amely története legjobb BL-rajtján van túl.

Kevés volt Bölk kilenc gólja, kikaptunk a CSM-től

Szöllősi-Zácsik Szandra nélkül, nehéz helyzetben lépett pályára női kézilabdacsapatunk Bukarestben.

A két pontnál is többet érne az első bukaresti siker

A világbajnokság előtti utolsó mérkőzésen a CSM Bucuresti otthonában lép pályára női kézilabdacsapatunk.

A járvány közbeszólt: elmarad a megemlékezés

Elmarad a vb-bronzérmes női kéziseink emlékére szervezett november 22-i közös megemlékezés.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most