2021. június 11.
Beállónk nem bánja, hogy csípte a pezsgő a szemét
Kisfaludy Anett idénybeli kedvenc képei között található a pezsgőfürdő is – folytatjuk a TOP10-sorozatot!

Kisfaludy Anett a nyáron tíz év után hagyta el az Érdet, és amikor az első ferencvárosi interjúját adta, arról beszélt, hogy azért jött, hogy sikereket érjen el a Fradival. A megbízható teljesítményének köszönhetően a válogatottba is visszakerült, s bár az idény közben nem hitte volna, hogy már az első éve után így lesz – mostanra magyar bajnoknak vallhatja magát. Vele folytatjuk a TOP10-sorozatunkat, amelyben játékosaink az idény során róluk készült kedvenc fotóikat választják ki, majd kicsit mesélnek is róluk.

Talán a legkülönlegesebb a tizes listáról az a fotó, amelyen az épp nyilatkozó Kisfaludy Anettet Klujber Katrin és Janurik Kinga lepte meg egy jókora pezsgővel.

„Életemben először került a nyakamba pezsgő. Hogy milyen volt? Csípte a szememet nagyon, váratlanul ért, de elképesztően jó érzés, hogy így, önfeledten ünnepelhettünk. Interjút adtam, arra figyeltem, hogy ne beszéljek össze-vissza, hogy értelmes válaszokat adjak, és láttam, hogy a riporter mosolyog, hát gondoltam, jókat mondok… Persze, ő már látta, mi közeledik felém, és dirr, meg is érkezett vagy két liter pezsgő a nyakamba.”

A bajnoki cím már csak ilyen, és semmi kétség, Anett újra bevállalja a „megpróbáltatásokat”, ha jövőre megvédjük a címünket. A képválasztásából is jól látszik, milyen sokat jelentett neki az aranyérem, hiszen három fotó is az ünneplésről került a kedvencek közé.

„Az idény első felében, amikor nagyon erősen sújtott minket a vírushelyzet, egyáltalán nem gondoltam, hogy lesz esélyünk. Nem lebecsülve a bronzérmeket, amelyeket az Érddel gyűjtöttem, mert azokban is komoly munka volt, de felérni a magyar bajnokság csúcsára… Ezt vártam, ezt szerettem volna átélni. Jó csapat vagyunk, és azt éreztem már az első edzéseken is, hogy jók leszünk, de szeptember, október környékén túl sok volt a probléma ahhoz, hogy az aranyéremről álmodhassunk. A Vipers elleni meccsek jelentették a fordulópontot szerintem, mert ott megéreztük, hogy kétszer egymás után is tudunk extra teljesítményt nyújtani, akkor is, ha nem minket tartanak esélyesnek.”

Feltűnő, hogy Anett majdnem minden fényképén mosolyog, vagyis ebből is kitűnik, hogy vidám, pozitív személyiség.

„Néztem a képeket, és sokon komoly, koncentrált fejem volt, de jobban szeretem a mosolygósabbakat, az vagyok inkább én. A meccsek előtt, persze, koncentrálok és olyankor sok kép készül, valamint meccs közben is több az ilyen, de ez nem azt jelenti, hogy nem élvezem a kézilabdát. Az öltözőben is sokszor a mi kis padunk a leghangosabb, és nagyon jó, hogy a csapatban sokan vagyunk vidámak, pozitívak, mert egy-egy rosszabb nap, gyengébben sikerült edzés után is tudunk javítani a hangulaton.”

Cikkajánló

Kovacsics Anikó megsérült, véget ért számára az olimpia

A magyar női kézilabda-válogatott és az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatkapitányának a válla sérült meg.

Legutóbb a legjobb négybe masírozott válogatottunk

A magyar női kézilabda-válogatott közel volt az éremszerzéshez a 2008-as olimpián.

Az ötödik hely akkor csalódást jelentett

Athénban a két fontos, hozzánk hasonló játékerőt képviselő rivális elleni meccsét elveszítette válogatottunk.

A legnagyobb, mégis fájdalmas siker született 2000-ben

A magyar női kézilabda-válogatott Sydney-ben szerzett ezüstérme a sportág legnagyobb sikere.

Kökény Beatrix vezetésével újra dobogón végeztünk

Másfél évtized után tért vissza az olimpiára a magyar női kézilabda-válogatott – bronzéremmel ünnepelte.

Kisorsolták az NB I fordulóit

Címvédő női csapatunk a 9. és a 22. fordulóban találkozik legnagyobb riválisával, a fiúk Kecskeméten kezdenek.

Bíró Blanka nagyon várja már az első meccset

Az utazásról és a körülményekről is mesélt kapusunk, aki egyre jobban megszokja a tokiói körülményeket.

1980, Moszkva: az edzőlegenda távozása után nem ment

1980-ban játszottuk az első olyan olimpiai női kézilabdameccset, amelyen egy Fradi-játékos se lőtt gólt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most