2020. március 1.
Becsületbeli ügy volt: legyőztük az Esbjerget!
Klujber Katrin káprázatos teljesítményével alapozta meg női kézilabdacsapatunk győzelmét a dán bajnok ellen.

Noha női kézilabdacsapatunknak erre az évre már elúszott az esélye arra, hogy Európa legjobb nyolc klubja közé jusson, az fel sem merült senkiben, hogy az utolsó hazai középdöntős mérkőzésen ne lenne fontos a győzelem. Vagy, akiben mégis, az meg rögtön az első percekben bizonyosságot kaphatott, hiszen az elszántság kétség kívül látható volt a játékosok szemében.

Jól is kezdtünk annak ellenére, hogy egy elrontott kapuskidobásból könnyű góllal nyitott az Esbjerg. Kemény és ritmusos volt a védekezésünk, nem hagytuk könnyű helyzetből lőni a dánok két legjobbját, Polmant és Breistölt, és ezzel kellően lelassítottuk ellenfelünk játékát. Csiszár-Szekeres Klára betegsége miatt (Szemerey Zsófi is betegséggel bajlódott) Pásztor Noémi és Danick Snelder alkotta a hatos falunk tengelyét, a támadásainkat pedig szokás szerint Kovacsics Anikó komponálta. Irányítónk jó néhányszor a befejezésből is kivette a részét, de Snelder és még inkább Klujber Katrin is jól célzott többnyire. Tartottuk a lépést a dánokkal, az első félidő során csupán egyszer sikerült egynél több góllal elhúzniuk – épp az utolsó másodpercekben. A meccs krónikájához tartozik a két török játékvezető ténykedése… Pinar Ünlü Hatipoglu és Mehtap Simsek nagyjából lottózott a jó ítéletekkel, és sajnos olyan hatásfokkal, mint az elmúlt hetekben csúcsnyereményt kínáló ötösön próbálkozók. Mindkét csapat kárára tévedtek, méghozzá jóval többször, mint amennyit a Bajnokok Ligája színvonala megkívánna. A tüzet mindenesetre fenntartották ezzel, és azt reméltük, hogy ez a második félidőt ember-, és kétgólos hátrányban kezdő mieinkre hat majd kedvezőbben.

Miként háromra nőtt a különbség rögtön az első támadásunknál elcsípett labdából szerzett góllal, nem lehettek jó érzéseink, de szerencsére a következő tíz percben sikerült ledolgozni a hátrányt. Klujber Katrin vállalt magára sokat, de Kovacsics Anikó is igen jó formát futott. Ahogy megszereztük az előnyt, a dánok is rendezték a soraikat, és fej-fej mellett haladt a két csapat egészen a hajráig. 23-23-nál aztán majd négy és fél percre beragadt az eredmény, amit szerencsére Klujber Katrin tört meg a tizedik góljával. Ezzel ugyanakkor a dánok "jege is megtört", vagyis rendre egyenlíteni tudtak, de rettentően fontos volt, hogy a vezetést nem sikerült nekik visszaszerezni. Az utolsó két percben ezt hét mezőnyjátékossal is megpróbálták, de Bíró Blanka védte Breistöl próbálkozását. Egygólos előnyben kezdtük az utolsó percet, de Háfra Noémi rosszul passzolt, jöhetett az Esbjerg. Gólt azonban nem szerzett már így sem - 26-25-re legyőztük a dán bajnokot, egyszersmind szépen búcsúztunk hazai pályán a Bajnokok Ligájától. Mert, ahogyan azt írtuk, tovább már nem juthatunk, de ettől ez még amolyan becsületbeli ügy volt...

DELO NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

5. FORDULÓ 

1. CSOPORT 

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–TEAM ESBJERG (dán)26–25 (13–15)

Érd, 2000 néző. V: Hatipoglu, Simsek (törökök)

FTC: Bíró B. – Lukács V. 4, Klukber 12 (4), Snelder 2, Pásztor N. 2, Kovacsics 4, Schatzl Nadine

Csere: Háfra N. 1, Szucsánszki, Debreczeni-Klivinyi 1, Márton G., Hornyák D.

Edző: Elek Gábor

ESBJERG: R. Poulsen – M. Jacobsen 5, L. Jörgensen, Polman 10 (1), Ingstad 1, Breistöl 1, Sanna Solberg 1

Csere: Granlund (kapus), Frafjord 2, Frey 5 (1), Jónsdóttir, Danielsson

Edző: Jesper Jensen

Az eredmény alakulása. 5. perc: 3–1. 10. p.: 4–4. 14. p.: 5–6. 21. p.: 8–8. 26. p.: 12–11. 29. p.: 13–14. 36. p.: 16–17. 39. p.: 18–18. 42. p.: 20–19. 46. p.: 23–22. 53. p.: 24–24.

Kiállítások: 8, ill. 4 perc

Hétméteresek: 5/4, ill. 3/2

MESTERMÉRLEG

Elek Gábor: – Érdekes mérkőzés volt, amelyen a semleges nézők jól szórakozhattak, a két edző már kevésbé... Infarktus közeli pillanatokat éltünk át. Fontos volt a győzelem, elsősorban a szurkolóink miatt, akiknek sokkal tartozunk. A lelkünk és a hitünk miatt is lényeges volt. Hosszú idő után végre megnyertünk egy kiélezett végjátékot, igaz, nagy szerencsével.

Jesper Jensen: – Remek mérkőzést vívtunk, elismerésem az FTC-nek. Csalódottak vagyunk, hogy nem tudtunk nyerni, egy pontot mindenképpen jó lett volna szereznünk, ezért is mondhatom, hogy csalódás ez a mérkőzés, de ilyen a Bajnokok Ligája.

Cikkajánló

Szurkolóink előtt győzni szeretnénk a hazai BL-rajton

A dortmundi döntetlen után szombaton saját szurkolóink előtt lesz lehetőség a két pont megszerzésére.

Jó kezdéssel alapoztuk meg a sikert

A meccs elején szinte falat húztunk a kapunk elé, ezzel alapoztuk meg a magabiztos győzelmet.

Fehérvár a következő megálló

Székesfehérváron lép pályára szerdán este női kézilabdacsapatunk a bajnokság második fordulójában.

Drámai végjáték után veszítettünk pontot

Nem játszottunk jól a német bajnok otthonában, de így is győzhettünk volna, ha értékesítjük a helyzeteket.

Dortmundban, a két pont reményében indítjuk a BL-t

A Borussia otthonában lép pályára női kézilabdacsapatunk szombaton 16 órától a Bajnokok Ligájában.

Kamera előtt női kéziseink! Íme, az új szezon képei!

Ki az, aki otthon készül a hajával és a sminkkel? Melyik a kedvenc beállás? Most kiderül! - VIDEÓ!

BL-rajt előtt: „Ez a két pont nagyon-nagyon kell!”

Bíró Blanka és Elek Gábor nyilatkozott a győztes szezonrajt után, az idei első BL-meccs előtt – VIDEÓ!

Kiváló hangulat, magabiztos siker az első bajnokin

Egyszer tudott ránk ijeszteni a Mosonmagyaróvár, de végül biztosan győztük le a tavalyi bronzérmest.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most