2021. február 2.
BL-győztes szélsővel és visszatérő átlövővel erősítünk!
Női kézilabdacsapatunk két új igazolását a Fradi TV-be mutattuk be először szurkolóinknak.

Mint ismert, női kézilabdacsapatunk két játékosa távozik nyáron, ezért a vezetőség az adott posztokra szeretett volna új sportolókat igazolni. Örömteli, hogy a szakmai stáb által elsődlegesen megjelölt játékosokkal sikerült megállapodni, kedden délután pedig a Fradi TV-ből szurkolóink is megtudhatták, hogy a Bajnokok Ligája-győztes Hársfalvi Júliával, illetve a korábbi közönség kedvenccel, Szöllősi-Zácsik Szandrával erősödik együttesünk kerete 2021 nyarától.

Hársfalvi Júlia 1996. november 12-én született Zalaegerszegen. Veszprémben, majd Mosonmagyaróváron kézilabdázott, mígnem tizenkilenc éves korában a Győr szerződtette. Győri színekben két bajnoki címet, egy Magyar Kupa-sikert és egy Bajnokok Ligája-győzelmet ünnepelhetett, mielőtt Debrecenbe, majd Metzingenbe került kölcsönben. 2019-ben tért haza Németországból, és a Siófok játékosa lett. A magyar válogatottban 2017-ben mutatkozhatott be, a legutóbbi Európa-bajnokságon a nemzeti csapat bő keretének is tagja volt. Julcsi a Fradi TV-ben beszélt döntése hátteréről és várakozásairól.

Szöllősi-Zácsik Szandrát alighanem minden ferencvárosi kézilabda-szurkoló ismeri, hiszen 2006 és 2017 között – egy év ljubljanai kitérőt leszámítva – klubunkat erősítette, volt bajnok, kupagyőztes és KEK-győztes is a Fradival. Szani 2017-ben igazolt Budaörsre, később életet adott második gyermekének, 2019-től pedig az MTK-nál szerepel. A kék-fehéreknél fokozatosan újra formába lendült, az elmúlt időszakban pedig kimagasló teljesítményt nyújtott, visszakerült a válogatottba, a mögöttünk hagyott Európa-bajnokságon pedig a keret egyik legjobbja volt.

„Meglepetésként ért a Fradi megkeresése, és szinte el se tudom mondani, hogy mit éreztem… – mondta Szöllősi-Zácsik Szandra. – Két célt tűztem ki magam elé az elmúlt években: az egyik, amiről többször is beszéltem nyilvánosan, hogy újra válogatott legyek, a másik pedig az volt, hogy visszakerüljek a Fradiba. Utóbbiról sosem nyilatkoztam, de titkon bíztam benne. A második gyermekem születése óta sok minden megváltozott bennem, lelkileg most vagyok a legerősebb, sokkal pozitívabb vagyok, mint előtte és olyan dolgokat is meg tudok valósítani, amiket eddig soha. Szóval bennem első perctől kezdve megvolt a döntés az átigazolásról, de átbeszéltük a családdal és a menedzseremmel is, mielőtt rábólintottam. Nekem ez az utolsó lehetőségem, nem vagyok már 22-23 éves, nem szerettem volna elszalasztani, nagyon várom már. Megvannak az új céljaim, szeretnék végre FINAL4-ban játszani, a lehetőség adva lesz, már csak meg kell tennünk érte mindent, hogy megvalósuljon!”

Árulkodó lehetett a szurkolók számára Szanival kapcsolatban, hogy néhány hete Hanna, a kislánya lerajzolta, hogy felnőttként kézilabdázó szeretne lenni, méghozzá Fradi-mezben.

„Páran észrevették, hogy >>vajon miért van zöld mezben Hanna<<… Ő már tisztában van vele, hogy a Fradiban leszek újra, sok embert ismer a klubnál, szokta is mindig kérdezni, amikor meccset nézünk, hogy >>anya, akkor ő lesz az új edződ?<<”

A kézilabda szakosztály ügyvezető igazgatója boldogan beszélt az átigazolásokkal kapcsolatban.

„Adott posztokra akartunk igazolni, és örülök, hogy két kiváló kézilabdázót sikerült szerződtetni – mondta Bognár László. – Szöllősi-Zácsik Szandrán azt láttuk, hogy a jó teljesítménye mellett újra élvezi a kézilabdát, elszánt és motivált. Jó formában van, ismeri a rendszerünket, szóval biztos vagyok benne, hogy kiváló párost alkotnak majd Emily Bölkkel. Hársfalvi Júliában egy rendkívül pozitív, ambiciózus, tudatos sportolót és személyiséget ismertünk meg. Nem véletlenül szerepelt már korábban a válogatottban, és úgy vélem, a Fradi játékosaként ismét oda kerülhet még akkor is, ha a magyar kézilabda igen erős ezen a poszton. Leendő poszttársa, Márton Gréti bizonyította az elmúlt időszakban, hogy kiélezett szituációkban is lehet rá stabilan számítani, megérett arra, hogy vezető szerepe legyen – ketten tökéletesen megoldhatják a bal szélső posztot.”

Cikkajánló

Japánt is legyőzte, kijutott az olimpiára a válogatott

Esélyt sem adott ellenfelének válogatottunk, amely százszázalékos mérleggel nyerte meg a selejtezőtornát.

„A lányok csíptek, rúgtak, haraptak előttem!”

Női kézilabda-válogatottunk remek játékkal megverte a svédeket és egy lépésre került az olimpiától – VIDEÓ!

Hatalmas lépést tettünk Párizs felé!

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a svédeket a női kézilabda-válogatott az olimpiai selejtezőn!

Simon Petra: „Szokatlan volt, de jól sikerült”

Boldogan értékeltek játékosaink az olimpiai selejtező nyitónapján, de már a következő meccsre koncentrálnak.

A Főtaxi lett az FTC női kézilabdacsapata új szponzora

Az egyik legnagyobb magyar taxitársaság, a Főtaxi támogatja a tavalyi BL-döntős FTC-Rail Cargo Hungariát.

Könnyed kezdés, óriási különbséggel vertük a briteket

Fölényes győzelemmel kezdte az olimpiai selejtezőt a magyar női kézilabda-válogatott Debrecenben.

„Ha leszakadna a lábam, akkor is vállalnám a játékot”

Nem volt zavartalan Klujber Katrin felkészülése az olimpiai selejtezőre, de motiváltan várja a rajtot.

Célegyenesben a női válogatott felkészülése

Csütörtöktől vasárnapig Debrecenre és a női olimpiai selejtezőre figyel a honi kézilabda-társadalom

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin