2024. január 18.
Bölk: „Mindent szeretek, ami körülöttünk van”
Német kézisünk szerint a jövő évi csapattal hangosan mondhatjuk majd, hogy a FINAL4-ba szeretnénk jutni.

Miként arról beszámoltunk, női kézilabdacsapatunk hét meghatározó játékosa hosszabbított szerződést. Szurkolóink folyamatosan olvashatnak beszélgetéseket az említett kézilabdázókkal, akik mesélnek a döntésük hátteréről, érzéseikről, valamint a következő évek céljairól.

Emily Bölk 2020-ban érkezett Magyarországra, és villámgyorsan beilleszkedett a csapatba köszönhetően annak is, hogy hamar megtanult magyarul beszélni.

Valójában olyan, mintha hazajönnék, amikor Budapest felé utazom, vagy ha a városban, a Duna parton sétálok, akkor is az az érzésem, miközben mindig megfogalmazóik bennem az is, hogy nahát, ez milyen gyönyörű – mondta a német válogatott átlövő, aki aztán arról beszélt, hogy milyen tényezők játszottak szerepet még abban, hogy szerződést hosszabbított. – A szurkolók fantasztikusak, a mostani szezonban különösen érezhető ez, hiszen akkor is buzdítottak minket hazai pályán és Európa-szerte mindenfelé, amikor nagyon rosszul kezdtük a Bajnokok Ligája-idényt. Tudom, hogy mindig számíthatunk rájuk, de mégsem megszokás – libabőrös leszek mindig, amikor kijövünk a pályára. Kis dolgoknak tűnnek ezek, de ha mindent egy csomagba teszek, együtt a klubbal, a csapattal, akkor már nem is olyan kevés. Szeretem a csapattársaimat, és valójában mindent, ami körülöttünk van.

Mióta Bölk klubunkat erősíti, minden évben nyert valamit a csapat – 2021-ben bajnokságot, 2022-ben és 2023-ban Magyar Kupát, valamint 2023-ban Bajnokok Ligája-döntőt is játszhatott.

– Talán valami ilyesmiről álmodtam, de reálisan nézve, amikor aláírtam, biztosan nem arra gondoltam, nem azt vártam, hogy mindent megnyerek majd. Az elsődleges célom az volt, hogy versenyben legyünk a Győrrel, és ez elég jól működött, hiszen minden évben nyertünk valamilyen trófeát, illetve az ellenük vívott hazai meccseket mind megnyertük. Az is fontos volt, hogy a Bajnokok Ligájában szerepeljek, hiszen, ha már külföldre igazolsz egy nagy klubhoz, akkor a legmagasabb szinten akarsz játszani. Az biztos, hogy a FINAL4 részvétel nagy álmom volt, és fantasztikus, hogy ez tavaly összejött, tökéletessé tette az előző idényt. Az az érzés júniusban… Leírhatatlan.

S hogy mit vár a következő évektől? A leírtak alapján aligha lehet meglepetés, hogy visszavágyik a teltházas MVM Dome-ba.

– Aláírnám-e most, hogy két Bajnokok Ligája-ezüstéremmel gazdagodunk? Ha ott vagy a döntőben, már rossz érzés azt elveszíteni, de ha azt nézem, hogy kétszer eljutunk az utolsó meccsig, akkor igen, ezt elfogadnám. De azt hiszem, erre minden esélyünk meglesz – ha elkerülnek minket a sérülések, hangosan mondhatjuk majd, hogy igen, ott szeretnénk lenni a legjobb négy között, ez nem olyan „meglepetés” lenne, mint tavaly.

Az évek során Emily Bölk a csapat húzóemberévé, az egyik legfontosabb láncszemmé vált, s ezzel együtt a teher is nagy rajta, hiszen teljesítménye egyértelműen meghatározza az együttes sikerességét.

Úgy nőttem fel, hogy mindig nyomás volt rajtam, megtanultam, hogy profi sportolóként ezzel együtt kell élni. Az a típus vagyok, aki sosem elégedett teljesen a saját teljesítményével, de ha nyerünk, akkor természetesen kevésbé zavar. Ha nem sikerült és még nekem se ment jól, akkor eléggé kritikus vagyok, hiszen ezért dolgozom nap mint nap. A szurkolók joggal várják, hogy mindig a legjobbat nyújtsuk, de azt is tudom, hogy ha az idény végén magasba emelhetjük a trófeát, akkor elfelejtik, hogy volt néhány rosszabb meccsünk. Ezt tavaly is tapasztalhattuk.

Cikkajánló

Egy megvan - magabiztosan nyertünk a NEKA ellen!

Női kézilabdacsapatunk már a szünentben kilenc góllal vezetett, könnyedén hozta el a két pontot.

A közönségkedvenc Nerea Pena nagy bejelentést tett

Korábbi kézilabdázónk elárulta, miért döntött így, és melyik volt a legszebb ferencvárosi emléke – VIDEÓ

Balatonbogláron léphetünk még eggyel közelebb a célhoz

A NEKA elleni meccsel indulhat el a visszaszámlálás – női kézilabdacsapatunk nem hibázhat a bajnokságban.

A kezünkben a sorsunk a véghajrában

Hátralévő négy mérkőzéséből legalább hármat meg kell nyernie női kézilabdacsapatunknak a bajnoki címhez.

Klujber: „Ez a kezünkben van, nem szabad elengednünk!”

Női kézilabdacsapatunk a Győr elleni szűk vereség ellenére is nagy lépést tett a bajnoki cím felé – VIDEÓ!

A hibátlan mérleg oda, de a lépéselőny megmaradt!

Hatalmas küzdelem végén ugyan kikapott együttesünk Győrben, de így is közelebb került a bajnoki címhez.

Csúcsrangadóval indul a bajnoki hajrá

Legnagyobb riválisa otthonában lép pályára szombaton a bajnoki címért harcoló női kézilabdacsapatunk.

Kapaszkodtunk a fordulás után, de a csoda elmaradt

Nagyon rossz első félidő után a másodikban felcsillant a remény a fordításra, de a végére nem maradt erő.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin