2019. október 5.
Bravúrpontokért utaztunk Norvégiába
Szombaton este elkezdődik női kézilabdacsapatunknak a Bajnokok Ligája 2019/2020-as kiírása.

Bízunk benne, hogy hosszú, pontosabban, hogy minden eddiginél hosszabb Bajnokok Ligája-idényt kezd meg a Ferencváros női kézilabdacsapata szombaton este, de a mezőny erejével kapcsolatban egyelőre olyan sok a bizonytalanság, hogy bőven elég, ha még csak a következő, vagyis az első feladatra koncentrálunk. Annyit mellékesként azért leírhatunk, hogy a Győr ezúttal is toronymagas esélyes a sorozatnak, a papírforma alapján csak a Rosztov-Don szoríthatja meg, esetleg az a CSM Bucuresti, amely játékoskeretét tekintve felveszi előbbi kettővel a versenyt, de épp hazája bajnokságában is bukdácsol, és máris edzőt vált. A legjobbak mögött ugyanakkor kérdéses, hogy a tavalyi két FINAL4-résztvevő, de két-két alapemberét teljesen, vagy legalább hosszú időre elveszítő Metz (Niombla és Edwige eligazolt), illetve Vipers (Reistad és Lunde sérült) meg tudja-e ismételni az előző évi bravúrt, esetleg a montenegrói klasszisokat hazacsábító Buducnost tör újfent előre. Mindenesetre abban reménykedhetünk, hogy utóbbi csapatokkal már a Ferencváros is felveszi a versenyt.

A vágyott hosszú szezon megalapozásához, mondjuk, rendkívül hasznos lenne a jó kezdés a norvég bajnok Vipers otthonában… Emlékezhetünk, tavaly Érden Kovacsics Anikó utolsó másodperces góljával sikerült kicsikarni a győzelmet, a visszavágón ugyanakkor az ezer sebből vérző és elgyötört együttesünk nem bírta tartani a lépést a szélvészgyors riválissal. Épp ez utóbbi, a sebesség a legnagyobb fegyvere a Vipersnek, amely a tipikus norvég iskola jegyeit hordozza magán – ha már a keretében egyetlen légiós az angolai Carolina Morais található. Ott van a hazaiak közül viszont az utóbbi tíz-tizenöt év talán legjobb kapusa, Katrine Lunde, valamint a legnagyobb norvég tehetség, a Háfra Noéminél négy hónappal fiatalabb, és hozzá hasonlóan a köztudatba villámgyorsan berobbanó Henny Reistad is, igaz, egyikük sem léphet pályára sérülése miatt. Továbbá a múlt héten a norvég sajtóban megjelenő hírek szerint súlyos térdsérülést szenvedett a világklasszis beálló Heidi Löke, aki aztán a jósolt műtét és öt-hathónapos kihagyás helyett pénteken edzésre jelentkezett, majd a szombati meccskeretbe is bekerült.

Hogy milyen állapotban lesz a négyszeres BL-győztes, olimpiai -, világ- és Európa-bajnok játékos, azt nem tudni, de az biztos, hogy a csapata elképesztően erős és gyors, a legélesebb fegyvere pedig a lerohanás. Elek Gábor ennek megfelelően a meccset megelőző napon a taktikai megbeszélésen többször is hangsúlyozta a mieinknek: az eladott labda ezen az estén gyakorlatilag öngyilkossággal ér fel. A recept a leírtakból következőleg viszont adott – precíz, pontos támadójáték mellett fegyelmezett visszarendeződés és kőkemény védekezés szükséges. De így, ezeket szem előtt tartva képes lehet rá a Ferencváros, hogy rögtön két bravúrponttal indítsa a BL-évét.

Női kézilabdacsapatunk pénteken utazott Norvégiába - erről, illetve a norvég irányítónk, Emilie Christensen utazási szokásairól hangulatvideót láthatnak az alábbiakban.

BAJNOKOK LIGÁJA
A-csoport, 1. forduló

Vipers Kristiansand - FTC-Rail Cargo Hungaria
Helyszín: Aquarama Hall (Kristiansand, Norvégia)
Időpont: 2019. október 5. 19:15
Játékvezetők: Jan Erik Leandersson és Mikael Lindroos (finnek)
TV: Sport 1
 

Cikkajánló

Felszabadult játék, kiütéses győzelem

Fásult volt a csapat az első negyed órában, de a második félidőre sikerült üzemi hőfokra melegedni.

Lelkeket erősítő győzelemre lenne szükség

Kedden este már bajnoki mérkőzésen lép pályára női kézilabdacsapatunk, az ellenfél a Szent István.

„Védekezésben és támadásban is javulnunk kell”

Női kézilabdacsapatunk játékosa, Háfra Noémi értékelt a Metz elleni vereséget követően – videó!

Küzdött, hajtott, de veszített női kézilabdacsapatunk

A huszonnegyedik percig vezettünk, utána viszont felőrölt minket a Bajnokok Ligája tavalyi negyedikje.

A BL-bronzérmes után a negyedik következik

Vasárnap koradélután a bivalyerős Metz ellen folytatja a Bajnokok Ligáját női kézilabdacsapatunk.

Szucsánszki Zita edzésbe állt - exkluzív interjú!

Az ikonikus játékosunk fokozatosan szeretne visszatérni, de már a bajnokságra és a BL-be is nevezve lett.

A példakép ellen debütált a húszéves beállónk

A nála tizenhét évvel idősebb Heidi Löke ellen mutatkozott be a Bajnokok Ligájában Pásztor Noémi.

Egy gólt megőrzött előnyéből az ificsapatunk

Második hazai mérkőzését is egy góllal nyerte meg a felnőtt NB I/B-ben a női kézilabda ificsapatunk.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most