2019. október 5.
Bravúrpontokért utaztunk Norvégiába
Szombaton este elkezdődik női kézilabdacsapatunknak a Bajnokok Ligája 2019/2020-as kiírása.

Bízunk benne, hogy hosszú, pontosabban, hogy minden eddiginél hosszabb Bajnokok Ligája-idényt kezd meg a Ferencváros női kézilabdacsapata szombaton este, de a mezőny erejével kapcsolatban egyelőre olyan sok a bizonytalanság, hogy bőven elég, ha még csak a következő, vagyis az első feladatra koncentrálunk. Annyit mellékesként azért leírhatunk, hogy a Győr ezúttal is toronymagas esélyes a sorozatnak, a papírforma alapján csak a Rosztov-Don szoríthatja meg, esetleg az a CSM Bucuresti, amely játékoskeretét tekintve felveszi előbbi kettővel a versenyt, de épp hazája bajnokságában is bukdácsol, és máris edzőt vált. A legjobbak mögött ugyanakkor kérdéses, hogy a tavalyi két FINAL4-résztvevő, de két-két alapemberét teljesen, vagy legalább hosszú időre elveszítő Metz (Niombla és Edwige eligazolt), illetve Vipers (Reistad és Lunde sérült) meg tudja-e ismételni az előző évi bravúrt, esetleg a montenegrói klasszisokat hazacsábító Buducnost tör újfent előre. Mindenesetre abban reménykedhetünk, hogy utóbbi csapatokkal már a Ferencváros is felveszi a versenyt.

A vágyott hosszú szezon megalapozásához, mondjuk, rendkívül hasznos lenne a jó kezdés a norvég bajnok Vipers otthonában… Emlékezhetünk, tavaly Érden Kovacsics Anikó utolsó másodperces góljával sikerült kicsikarni a győzelmet, a visszavágón ugyanakkor az ezer sebből vérző és elgyötört együttesünk nem bírta tartani a lépést a szélvészgyors riválissal. Épp ez utóbbi, a sebesség a legnagyobb fegyvere a Vipersnek, amely a tipikus norvég iskola jegyeit hordozza magán – ha már a keretében egyetlen légiós az angolai Carolina Morais található. Ott van a hazaiak közül viszont az utóbbi tíz-tizenöt év talán legjobb kapusa, Katrine Lunde, valamint a legnagyobb norvég tehetség, a Háfra Noéminél négy hónappal fiatalabb, és hozzá hasonlóan a köztudatba villámgyorsan berobbanó Henny Reistad is, igaz, egyikük sem léphet pályára sérülése miatt. Továbbá a múlt héten a norvég sajtóban megjelenő hírek szerint súlyos térdsérülést szenvedett a világklasszis beálló Heidi Löke, aki aztán a jósolt műtét és öt-hathónapos kihagyás helyett pénteken edzésre jelentkezett, majd a szombati meccskeretbe is bekerült.

Hogy milyen állapotban lesz a négyszeres BL-győztes, olimpiai -, világ- és Európa-bajnok játékos, azt nem tudni, de az biztos, hogy a csapata elképesztően erős és gyors, a legélesebb fegyvere pedig a lerohanás. Elek Gábor ennek megfelelően a meccset megelőző napon a taktikai megbeszélésen többször is hangsúlyozta a mieinknek: az eladott labda ezen az estén gyakorlatilag öngyilkossággal ér fel. A recept a leírtakból következőleg viszont adott – precíz, pontos támadójáték mellett fegyelmezett visszarendeződés és kőkemény védekezés szükséges. De így, ezeket szem előtt tartva képes lehet rá a Ferencváros, hogy rögtön két bravúrponttal indítsa a BL-évét.

Női kézilabdacsapatunk pénteken utazott Norvégiába - erről, illetve a norvég irányítónk, Emilie Christensen utazási szokásairól hangulatvideót láthatnak az alábbiakban.

BAJNOKOK LIGÁJA
A-csoport, 1. forduló

Vipers Kristiansand - FTC-Rail Cargo Hungaria
Helyszín: Aquarama Hall (Kristiansand, Norvégia)
Időpont: 2019. október 5. 19:15
Játékvezetők: Jan Erik Leandersson és Mikael Lindroos (finnek)
TV: Sport 1
 

Cikkajánló

Japánt is legyőzte, kijutott az olimpiára a válogatott

Esélyt sem adott ellenfelének válogatottunk, amely százszázalékos mérleggel nyerte meg a selejtezőtornát.

„A lányok csíptek, rúgtak, haraptak előttem!”

Női kézilabda-válogatottunk remek játékkal megverte a svédeket és egy lépésre került az olimpiától – VIDEÓ!

Hatalmas lépést tettünk Párizs felé!

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a svédeket a női kézilabda-válogatott az olimpiai selejtezőn!

Simon Petra: „Szokatlan volt, de jól sikerült”

Boldogan értékeltek játékosaink az olimpiai selejtező nyitónapján, de már a következő meccsre koncentrálnak.

A Főtaxi lett az FTC női kézilabdacsapata új szponzora

Az egyik legnagyobb magyar taxitársaság, a Főtaxi támogatja a tavalyi BL-döntős FTC-Rail Cargo Hungariát.

Könnyed kezdés, óriási különbséggel vertük a briteket

Fölényes győzelemmel kezdte az olimpiai selejtezőt a magyar női kézilabda-válogatott Debrecenben.

„Ha leszakadna a lábam, akkor is vállalnám a játékot”

Nem volt zavartalan Klujber Katrin felkészülése az olimpiai selejtezőre, de motiváltan várja a rajtot.

Célegyenesben a női válogatott felkészülése

Csütörtöktől vasárnapig Debrecenre és a női olimpiai selejtezőre figyel a honi kézilabda-társadalom

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin