2019. október 5.
Bravúrpontokért utaztunk Norvégiába
Szombaton este elkezdődik női kézilabdacsapatunknak a Bajnokok Ligája 2019/2020-as kiírása.

Bízunk benne, hogy hosszú, pontosabban, hogy minden eddiginél hosszabb Bajnokok Ligája-idényt kezd meg a Ferencváros női kézilabdacsapata szombaton este, de a mezőny erejével kapcsolatban egyelőre olyan sok a bizonytalanság, hogy bőven elég, ha még csak a következő, vagyis az első feladatra koncentrálunk. Annyit mellékesként azért leírhatunk, hogy a Győr ezúttal is toronymagas esélyes a sorozatnak, a papírforma alapján csak a Rosztov-Don szoríthatja meg, esetleg az a CSM Bucuresti, amely játékoskeretét tekintve felveszi előbbi kettővel a versenyt, de épp hazája bajnokságában is bukdácsol, és máris edzőt vált. A legjobbak mögött ugyanakkor kérdéses, hogy a tavalyi két FINAL4-résztvevő, de két-két alapemberét teljesen, vagy legalább hosszú időre elveszítő Metz (Niombla és Edwige eligazolt), illetve Vipers (Reistad és Lunde sérült) meg tudja-e ismételni az előző évi bravúrt, esetleg a montenegrói klasszisokat hazacsábító Buducnost tör újfent előre. Mindenesetre abban reménykedhetünk, hogy utóbbi csapatokkal már a Ferencváros is felveszi a versenyt.

A vágyott hosszú szezon megalapozásához, mondjuk, rendkívül hasznos lenne a jó kezdés a norvég bajnok Vipers otthonában… Emlékezhetünk, tavaly Érden Kovacsics Anikó utolsó másodperces góljával sikerült kicsikarni a győzelmet, a visszavágón ugyanakkor az ezer sebből vérző és elgyötört együttesünk nem bírta tartani a lépést a szélvészgyors riválissal. Épp ez utóbbi, a sebesség a legnagyobb fegyvere a Vipersnek, amely a tipikus norvég iskola jegyeit hordozza magán – ha már a keretében egyetlen légiós az angolai Carolina Morais található. Ott van a hazaiak közül viszont az utóbbi tíz-tizenöt év talán legjobb kapusa, Katrine Lunde, valamint a legnagyobb norvég tehetség, a Háfra Noéminél négy hónappal fiatalabb, és hozzá hasonlóan a köztudatba villámgyorsan berobbanó Henny Reistad is, igaz, egyikük sem léphet pályára sérülése miatt. Továbbá a múlt héten a norvég sajtóban megjelenő hírek szerint súlyos térdsérülést szenvedett a világklasszis beálló Heidi Löke, aki aztán a jósolt műtét és öt-hathónapos kihagyás helyett pénteken edzésre jelentkezett, majd a szombati meccskeretbe is bekerült.

Hogy milyen állapotban lesz a négyszeres BL-győztes, olimpiai -, világ- és Európa-bajnok játékos, azt nem tudni, de az biztos, hogy a csapata elképesztően erős és gyors, a legélesebb fegyvere pedig a lerohanás. Elek Gábor ennek megfelelően a meccset megelőző napon a taktikai megbeszélésen többször is hangsúlyozta a mieinknek: az eladott labda ezen az estén gyakorlatilag öngyilkossággal ér fel. A recept a leírtakból következőleg viszont adott – precíz, pontos támadójáték mellett fegyelmezett visszarendeződés és kőkemény védekezés szükséges. De így, ezeket szem előtt tartva képes lehet rá a Ferencváros, hogy rögtön két bravúrponttal indítsa a BL-évét.

Női kézilabdacsapatunk pénteken utazott Norvégiába - erről, illetve a norvég irányítónk, Emilie Christensen utazási szokásairól hangulatvideót láthatnak az alábbiakban.

BAJNOKOK LIGÁJA
A-csoport, 1. forduló

Vipers Kristiansand - FTC-Rail Cargo Hungaria
Helyszín: Aquarama Hall (Kristiansand, Norvégia)
Időpont: 2019. október 5. 19:15
Játékvezetők: Jan Erik Leandersson és Mikael Lindroos (finnek)
TV: Sport 1
 

Cikkajánló

Az év egyik legfontosabb meccse előtt állunk

Saját pályánkon kellene elvenni a Siófok idei veretlenségét, és ezzel közelebb léphetünk a célunkhoz.

Szerződést hosszabbítunk egyik legjobbunkkal!

A 28 éves, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, és nyolcszoros magyar bajnok irányítónk marad az FTC játékosa!

Döcögős első félidőt sokkal jobb második követte

Az első játékrészben jobbára a DKKA volt előnyben, a másodikban azonban ritmust váltottunk, és már csak mi.

Sűrű egy hét következik

Hét nap leforgása alatt két bajnokit és egy idegenbeli Bajnokok Ligája-találkozót játszik a Fradi.

Online lehet jegyet váltani a CSM-Fradi meccsre

Női kézilabdacsapatunk február 21-én, pénteken Bukarestben lép pályára a Bajnokok Ligájában.

Jegyinfó a DKKA és a Siófok elleni meccsre

Női kézilabdacsapatunk két mérkőzéssel, a DKKA, majd a Siófok elleni bajnokival folytatja a szezont.

A Fradi-játékos óriási „pókhálózása” is a TOP 5-ben!

Lukács Viktória látványos gólját az EHF Tv beválasztotta a BL-forduló legszebb találatai közé – VIDEÓ!

Három ferencvárosi kézilabdázó is az Év legjobbja lett

A Magyar Kézilabda-szövetség hétfői elnökségi ülésén megválasztották a 2019-es év legjobbjait.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most