2021. február 6.
Csalódottságból elszántság lett - legyűrtük a Viperst!
Elképesztően motiváltan játszott női kézilabdacsapatunk, amely legyőzte a norvég bajnokot.

Nem volt épp felszabadult a hangulat női kézilabdacsapatunk öltözőjében a Vipers elleni Bajnokok Ligája-összecsapást megelőző napokban. A szerdai, győri vereség mély nyomokat hagyott a lelkekben, meglátszott az edzésmunkán és az arcokon is, hogy sokkal jobb eredményben reménykedett mindenki. Szombatra ugyanakkor elszántság lett a csalódottságból, és a kezdő sípszótól kezdve lobogott a tűz a szemekben – úgy a pályán és a kispadon lévő játékosoknak, mint a továbbra is hiányzó, ezért az összecsapást a lelátóról figyelő Csiszár-Szekeres Klára, Bíró Blanka kettősnek. A csapatnak.

A túloldalon a világklasszis beálló, Heidi Löke nem állt a Vipers rendelkezésére, és kisebb meglepetés volt az is, hogy nem Katrine Lunde kezdett a kapuban. Sajnos a svéd Evelina Eriksson jól helyettesítette, jó néhány védéssel jelentkezett, de a show-t Janurik Kinga lopta el. Két védéssel nyitott, egyet-egyet a játékrész közepén is hozzátett, a második felében viszont világklasszis produkciót nyújtott. Három gólt kapott tizenöt perc alatt, pedig az ellenfélnél többek között a Nora Mörk, Emilie Arntzen, Henny Reistad hármas próbált túljárni az eszén. Tegyük hozzá, a védekezés is parádésan nézett ki, hihetetlen elszántság tükröződött a mieink testbeszédéből és megmozdulásaiból. Rendre jók voltak a megállító faultok, vagy ötször blokkoltuk a norvégok lövési kísérleteit, és sávokat adtak a védők Kingának. Alicia Stolle parádésan vezényelte a védelmet, és a kevés kapott gól ellensúlyozta a támadásban elkövetett hibáinkat. Összességében fordulatos meccs volt, a tizedik percig mi vezettünk, 5-8-nál Elek Gábornak, 8-8-nál kollégájának, Ole Gustav Gjekstadnak kellett időt kérnie, 8-10-nél a Vipers állt jobban, de a szünetben 14-11 állt az eredményjelzőn.

A pihenő után jött Lunde a vendég kapuba, nálunk pedig kisebb meglepetésre Háfra Noémi kezdett balátlövőben. Utóbbi húzás jött be jobban, átlövőnk élt a lehetőséggel, rövid idő alatt kiharcolt három hetest és lőtt egy gólt is. Nagy szükség volt rá, mert látszott, hogy a remek formában kézilabdázó Emily Bölkre fokozottan ügyeltek. A beállóink is nagyon éltek, Kovacsics Anikó, Klujber Katrin és Háfra Noémi is rendre megtalálta a falban Julia Behnkét és Kisfaludy Anettet. Kovács Anett is remekül szállt be Angela Malestein helyére, s bár első három lövéséből kettőt elhibázott, a másodikban nem remegett meg a keze.

Nagyon rendben volt, amit láttunk – azt is mondhatjuk, olyan teljesítményt és olyan elszántságot mutatott a csapat, amilyet a Ferencvárostól mindig is akarunk.

A második félidőben egyszer tudott egy gólra visszakapaszkodni a Vipers, de az utolsó tíz percre ismét négy gólos vezetésünknél fordultunk. Márton Gréta és Tóth Nikolett méterekről vetődött a labdákért, ennek is köszönhetően a mérkőzés során először ötre nőtt az előnyünk – már-már a kezünkben éreztük a két pontot, amikor a játékvezetők húsz másodperc alatt két játékosunkat is kiállították (Emily Bölköt biztosan tévesen). Schatzl Nadine kettős hátrányban is bezúzott egyet, három perccel a vége előtt azonban ezzel együtt is kettőre olvadt a fór (29-27).

Nehezen ment a labda, passzívat jeleztek már a játékvezetők – de amikor baj volt, jött Bölk és hosszú idő után újra kilőtte a jobb alsó sarkot!

Elképesztően nagyot játszott a csapatunk, amely végül kettő góllal, 30-28-ra legyőzte a világ egyik legjobbjának tartott norvég bajnokot. Folytatás hétfőn, ugyanitt - reméljük, hogy ugyanígy.

DELO NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
13. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Vipers Kristiansand 30-28 (14-11)
Helyszín: Elek Gyula Aréna, zárt kapuk mögött
Időpont: 2021. február 6., 16 óra
Játékvezetők: Andrej Budzak és Michal Zahradnik (szlovákok)
Gólszerzők: Klujber Katrin 7, Kovács Anett 4, Háfra Noémi 3, Julia Behnke 3, Kovacsics Anikó 2, Márton Gréta 2, Tóth Nikolett 2, Schatzl Nadine 2, Szucsánszki Zita 1, Angela Malestein 1, Kisfaludy Anett 1, ill. Malin Larsen Aune 7, Linn Jorum Sulland 5, Nora Mörk 4, Henny Reistad 4, Vilde Kaurin Jonassen 3, Hanna Maria Yttereng 2, Emilie Arntzen 2, Naes Andersen 1.

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin