2019. december 23.
KEK-győzelem a spanyol hőségben – ez történt 2011-ben
Szucsánszki Zita vezetésével nyertük meg a klub második nemzetközi kézilabda-trófeáját.

Az évtizedet nehéz körülmények közt kezdte női kézilabdacsapatunk. Elek Gábor együttese nem jutott be a 2010-es, magyar bajnoki négyes döntőbe, így csupán ötödikként zárt az élvonalban. A Magyar Kupa-fináléban a Győr nagy különbséggel győzte le a mieinket, viszont a döntős szereplésünknek köszönhetően a következő szezonra kvalifikáltuk magunkat a Kupagyőztesek Európa Kupájába.

A 2010/11-es évad nagyon biztatóan indult, hiszen a meglévő fiatal és már összeszokott keretünkbe jelentős erősítések érkeztek, többek között Tomori Zsuzsanna és Kovacsicz Mónika személyében. A bajnokság alapszakaszában másodikként végeztünk a Győr mögött – végül a rájátszásban bronzérmet szereztünk -, és a nemzetközi kupaversenyben is sorra vettük az akadályokat. A harmadik fordulóban csatlakoztunk a KEK küzdelmeibe, ahol könnyedén, 53-26-os összesítéssel búcsúztattuk a szlovák Banovsky Gabort.

Őrült végjáték a Viborg ellen

A legjobb 16 között a 2006 és 2010 és három BL-címet nyert, dán Viborggal találkoztunk. Idegenben szerzett több góllal, elképesztő csatában és az utolsó másodpercekben lőtt Zácsik Szandra-hétméteressel jutottunk tovább a negyeddöntőbe.

A következő körben a Toulon Franciaországban még egy góllal nyert ellenünk, azonban a Népligetben pazar támadójátékkal, tizenegy találattal nyertünk, így jutottunk el a KEK elődöntőjéig, ahol a Metz-cel néztünk farkasszemet. Már az első mérkőzésen, idegenben sikerült négy góllal nyernünk a franciák ellen, így a hazai pályán elszenvedett kétgólos vereség nem jelentett gondot, készülhettünk a májusi döntőre az Alicante ellen.

A hőség sem állta utunkat

A finálé odavágóját Dabason játszottuk, ahol páratlan hangulatot teremtett a több mint 2.000 helyszínre kilátogató fradista. Az itthoni összecsapás 34-29-es végeredménnyel zárult, megnyugtató előnnyel utazhattunk Délkelet-Spanyolországba. Ahogyan arra számítani lehetett, nagy hőség fogadta a lányokat, akiket ez sem tudott meggátolni abban, hogy a visszavágón is kiválóan teljesítsenek, és végül 23-23-as döntetlenre hozták a meccset. Elek Gábor csapata a csúcsra ért, sőt, egy évvel később meg is védte címét a KEK-ben. Ezzel a sikerrel a Ferencváros kézilabdacsapata lett az első magyar együttes, amelyik kétszer egymás után nyert meg egy európai kupasorozatot.

A KEK-győztes és egy évvel később címet védő keretből Szucsánszki Zita maradt a Fradinál hírmondónak, aki 2011-ben 65 góllal, majd egy évre rá 62-vel lett a sorozat második legeredményesebb játékosa.

Ez történt még 2011-ben

- Férfi labdarúgócsapatunk bronzérmes lett a magyar bajnokságban.
- Október 31-én legendás labdarúgónk, az egyetlen magyar aranylabdás, a Császár, Albert Flórián elhunyt. Emlékét örökké megőrizzük!
- Férfi kézilabdacsapatunk a Tatabányát legyőzve a harmadik helyezést érte el a magyar bajnokságban.
- Férfi jégkorongozóink az ötödik helyen zárták a MOL Liga alapszakaszát, a rájátszástól pedig a negyeddöntőben búcsúztak a Vasas Bp. Stars ellen.

Cikkajánló

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

Japánt is legyőzte, kijutott az olimpiára a válogatott

Esélyt sem adott ellenfelének válogatottunk, amely százszázalékos mérleggel nyerte meg a selejtezőtornát.

„A lányok csíptek, rúgtak, haraptak előttem!”

Női kézilabda-válogatottunk remek játékkal megverte a svédeket és egy lépésre került az olimpiától – VIDEÓ!

Hatalmas lépést tettünk Párizs felé!

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a svédeket a női kézilabda-válogatott az olimpiai selejtezőn!

Simon Petra: „Szokatlan volt, de jól sikerült”

Boldogan értékeltek játékosaink az olimpiai selejtező nyitónapján, de már a következő meccsre koncentrálnak.

A Főtaxi lett az FTC női kézilabdacsapata új szponzora

Az egyik legnagyobb magyar taxitársaság, a Főtaxi támogatja a tavalyi BL-döntős FTC-Rail Cargo Hungariát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin