2020. február 14.
Döcögős első félidőt sokkal jobb második követte
Az első játékrészben jobbára a DKKA volt előnyben, a másodikban azonban ritmust váltottunk, és már csak mi.

Ennyit nem igazán volt még pályán női kézilabda mérkőzésen Elek Gábor, mint a Dunaújváros elleni bajnokin – az összecsapást a dunaújvárosi sportcsarnok felújítása miatt Szekszárdon rendezték, ott pedig a kispad előtt lehetetlen volt úgy mozogni, hogy közben a pályán kívül maradjon. A lelátók csordultig megteltek, a kezdés előtt szűk egy órával már nem lehetett belépőhöz jutni, az egésznek olyan hangulat volt, mint egy vidéki kupameccsnek. Pedig bajnoki volt, ráadásul a felszabadultan, teher nélkül játszó, s ugyanilyen előjelekkel kilenc napja az Érdet is legyőző DKKA ellen. Úgyhogy, bár jó lett volna, nem sikerült élesen nyitni az összecsapást… Nem igazán találtuk a ritmust, támadásban lassúak, körülményesek voltunk, védekezésben pedig túlságosan elnézőek. Kivédekezett támadásunk talán egy akadt az első negyed órában, védés meg még ennyi sem, és ehhez képest még pozitív, hogy egygólosnál nagyobb hátrányba nem kerültünk. A 17. percben jött nálunk a kapuscsere, és a Bíró Blanka helyére beszálló Szemerey Zsófi két ziccer védésével kezdett. Fontos momentum volt mindkettő, mert ha nincsenek a bravúrok, három-négy gólosra is hízhatott volna a hazai előny, a lelkesedés meg a meglévő többszörösére. A pluszos oldalon említhetjük Klujber Katrin és Danick Snelder játékát, az első félidőben előbbi öt, utóbbi négy gólt jegyzett a tizenötből, vagyis jelentős szerepük volt abban, hogy egyetlen góllal legalább vezettünk a szünetben.

A folytatás után egy szinttel feljebb kapcsoltunk, elsősorban védekezésben, Pásztor Noémi kiválóan működött együtt Danick Snelderrel, a labdaszerzések, vagy legalább a kivédekezett támadások után pedig már sokkal könnyebben kerültünk helyzetbe. Ha meg felállt fallal szemben kellett támadnunk, akkor a DKKA szerencsére nehezen találta a Klujber Katrin, Szucsánszki Zita, Kovacsics Anikó belső hármas ellenszerét. 16-17-nél jött a fordulat, miután a következő bő öt percet 6-1-re hoztuk és hat gólra távolodtunk. Innentől sokkal magabiztosabbá vált a játékunk, Szemerey Zsófi továbbra is kiválóan védett, elöl pedig alig-alig hibáztunk, ha helyzetbe kerültünk. Különösen örömteli volt ebben az időszakban Szucsánszki Zita gólerős játéka, kicsit később pedig az, hogy eldőlt a két pont sorsa.

Emilie Christensen és Bánfai Kíra is lehetőséget kapott az utolsó tíz percben, Kovacsics Anikó, Klujber Katrin és Lukács Viktória pedig pihenhetett, s talán ez még a keddi, Siófok elleni rangadón is hasznos lehet.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
16. forduló

DKKA - FTC-Rail Cargo Hungaria  24-30 (14-15)
Helyszín: Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Időpont: 2020. február 14., 18:30
Játékvezetők: Medve Róbert Pál és Südi Péter
A Ferencváros gólszerzői: Schatzl Nadine 6, Klujber Katrin 5 (2), Lukács Viktória 4, Danick Snelder 4, Kovacsics Anikó 4, Szucsánszki Zita 4, Márton Gréta 2, Háfra Noémi 1.

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin