2020. február 14.
Döcögős első félidőt sokkal jobb második követte
Az első játékrészben jobbára a DKKA volt előnyben, a másodikban azonban ritmust váltottunk, és már csak mi.

Ennyit nem igazán volt még pályán női kézilabda mérkőzésen Elek Gábor, mint a Dunaújváros elleni bajnokin – az összecsapást a dunaújvárosi sportcsarnok felújítása miatt Szekszárdon rendezték, ott pedig a kispad előtt lehetetlen volt úgy mozogni, hogy közben a pályán kívül maradjon. A lelátók csordultig megteltek, a kezdés előtt szűk egy órával már nem lehetett belépőhöz jutni, az egésznek olyan hangulat volt, mint egy vidéki kupameccsnek. Pedig bajnoki volt, ráadásul a felszabadultan, teher nélkül játszó, s ugyanilyen előjelekkel kilenc napja az Érdet is legyőző DKKA ellen. Úgyhogy, bár jó lett volna, nem sikerült élesen nyitni az összecsapást… Nem igazán találtuk a ritmust, támadásban lassúak, körülményesek voltunk, védekezésben pedig túlságosan elnézőek. Kivédekezett támadásunk talán egy akadt az első negyed órában, védés meg még ennyi sem, és ehhez képest még pozitív, hogy egygólosnál nagyobb hátrányba nem kerültünk. A 17. percben jött nálunk a kapuscsere, és a Bíró Blanka helyére beszálló Szemerey Zsófi két ziccer védésével kezdett. Fontos momentum volt mindkettő, mert ha nincsenek a bravúrok, három-négy gólosra is hízhatott volna a hazai előny, a lelkesedés meg a meglévő többszörösére. A pluszos oldalon említhetjük Klujber Katrin és Danick Snelder játékát, az első félidőben előbbi öt, utóbbi négy gólt jegyzett a tizenötből, vagyis jelentős szerepük volt abban, hogy egyetlen góllal legalább vezettünk a szünetben.

A folytatás után egy szinttel feljebb kapcsoltunk, elsősorban védekezésben, Pásztor Noémi kiválóan működött együtt Danick Snelderrel, a labdaszerzések, vagy legalább a kivédekezett támadások után pedig már sokkal könnyebben kerültünk helyzetbe. Ha meg felállt fallal szemben kellett támadnunk, akkor a DKKA szerencsére nehezen találta a Klujber Katrin, Szucsánszki Zita, Kovacsics Anikó belső hármas ellenszerét. 16-17-nél jött a fordulat, miután a következő bő öt percet 6-1-re hoztuk és hat gólra távolodtunk. Innentől sokkal magabiztosabbá vált a játékunk, Szemerey Zsófi továbbra is kiválóan védett, elöl pedig alig-alig hibáztunk, ha helyzetbe kerültünk. Különösen örömteli volt ebben az időszakban Szucsánszki Zita gólerős játéka, kicsit később pedig az, hogy eldőlt a két pont sorsa.

Emilie Christensen és Bánfai Kíra is lehetőséget kapott az utolsó tíz percben, Kovacsics Anikó, Klujber Katrin és Lukács Viktória pedig pihenhetett, s talán ez még a keddi, Siófok elleni rangadón is hasznos lehet.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
16. forduló

DKKA - FTC-Rail Cargo Hungaria  24-30 (14-15)
Helyszín: Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Időpont: 2020. február 14., 18:30
Játékvezetők: Medve Róbert Pál és Südi Péter
A Ferencváros gólszerzői: Schatzl Nadine 6, Klujber Katrin 5 (2), Lukács Viktória 4, Danick Snelder 4, Kovacsics Anikó 4, Szucsánszki Zita 4, Márton Gréta 2, Háfra Noémi 1.

Cikkajánló

„Nem is tudom szavakba önteni, milyen atmoszféra volt!"

A remeklő Janurik Kinga kiemelte, sokat jelentett a szurkolók támogatása a győztes hazai BL-meccsen – VIDEÓ!

Nehezen indult, de legyőztük a Podravkát

Női kézilabdacsapatunk hazai pályán múlta felül a horvát bajnok Podravka Vegetát.

Szurkolóink előtt győzni szeretnénk a hazai BL-rajton

A dortmundi döntetlen után szombaton saját szurkolóink előtt lesz lehetőség a két pont megszerzésére.

Jó kezdéssel alapoztuk meg a sikert

A meccs elején szinte falat húztunk a kapunk elé, ezzel alapoztuk meg a magabiztos győzelmet.

Fehérvár a következő megálló

Székesfehérváron lép pályára szerdán este női kézilabdacsapatunk a bajnokság második fordulójában.

Drámai végjáték után veszítettünk pontot

Nem játszottunk jól a német bajnok otthonában, de így is győzhettünk volna, ha értékesítjük a helyzeteket.

Dortmundban, a két pont reményében indítjuk a BL-t

A Borussia otthonában lép pályára női kézilabdacsapatunk szombaton 16 órától a Bajnokok Ligájában.

Kamera előtt női kéziseink! Íme, az új szezon képei!

Ki az, aki otthon készül a hajával és a sminkkel? Melyik a kedvenc beállás? Most kiderül! - VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most