2021. július 12.
Döcögős játékkal is győztünk Brazília ellen
Többször is hátrányból álltunk fel, de főként kapusaink remeklésének köszönhetően nyertük az edzőmeccset.

Lejátszotta az olimpia előtti utolsó hivatalos felkészülési mérkőzését a magyar női kézilabda-válogatott. A helyszín és az ellenfél megegyezett a péntekivel – ezúttal is Siófokon és Brazília ellen léptünk pályára. További hasonlóság volt – bár ettől eltekintettünk volna –, hogy gyenge védekezéssel kezdtük a meccset, ráadásul most jóval tovább, majd negyed órán át tartott ez a periódus. Ennyi idő elegendő volt a braziloknak ahhoz, hogy ötgólos előnyt építsenek (7-12), de szerencsére ekkor fordult a játék képe, és még úgy is felzárkóztunk a játékrész hajrájáig, hogy a múlt heti meccsekhez képest jóval több eladott labdánk és kihagyott ziccerünk volt.

Először két gólra közeledtünk, majd nagy nehezen, jó ötperces gólcsend után 11-13 után nekünk sikerült továbblépni, és 13-13-nál már a vezetésért támadhattunk. Elhibáztuk, míg a brazilok betaláltak, és mert Arruda, a játékrész második felében szárnyakat kapó kapus Háfra Noémi ziccerét is védte, egygólos hátránnyal mehettünk pihenőre.

A fordulás után megint körülményesen, lassan kézilabdáztunk, de okulva az első játékrészből, ekkor korábban kért időt Elek Gábor. Így csak mínusz háromról kellett csak felzárkóznunk, és ez könnyebben is ment, mint az első félidőben. A három irányítós játékunk idején aztán 1-0 után 20-19-nél újra előnybe kerültünk. Az egyébként kiválóan teljesítő, húsz perc alatt csak hat gólt kapó Bíró Blanka helyére érkező Janurik Kinga védései jelentették az alapot, fordítani pedig a kiharcolt heteseket értékesítő Klujber Katrin góljaival sikerült.

Azt hihettük, hogy ez meghozza a lendületet, amely a meccs végéig is repít minket, de nem így történt - három gólt kaptunk zsinórban, és megint kettővel jobban álltak a brazilok.

Volt még azonban idő és fordulat: Schatzl Nadine értékesített szélső, illetve befutó helyzete után először a meccs során kétgólosra növeltük az előnyünket. Így aztán megnyertük a harmadik felkészülési mérkőzésünket is, s ebben elengedhetetlen érdemeket szerzett Bíró Blanka és Janurik Kinga: előbbi ötven, utóbbi ötvennégy százalékos hatékonysággal védett.

A három gyakorló összecsapás közül kétségkívül ezen a délutánon nyújtotta a legdöcögősebb játékot a magyar kézilabda-válogatott, de nagyon pozitív, hogy így is, hátrányból fordítva is tudott győzni.

A játékosok ezzel lezárták az olimpiai felkészülés itthoni részét, a csapat pénteken utazik Tokióba.

 

NŐI KÉZILABDA
Felkészülési mérkőzés

Magyarország - Brazília 24-23 (13-14)
Siófok, 800 néző. V: Bíró, Kiss

MAGYARORSZÁG: Szikora – Lukács V. 3, Klujber 3 (3), Kovacsics 1, Bordás 3, Szöllősi-Zácsik 3, Márton G. 3. Csere: Bíró B., Janurik(kapusok), Tomori, Háfra N. 2, Kiss N., Szucsánszki, Kisfaludy 1, Helembai F., Schatzl Nadine 4, Vámos P. 1 (1). Szövetségi kapitány: Elek Gábor
BRAZÍLIA: Arruda – De Castro 5 (2), Guarieiro, T. Araújo 2, E. Amorim 2, Da Rocha 1, Rodrigues 2. Csere: Arenhart (kapus), De Paula 6, Vieira 1, Ventura, Do Nascimento 2 (1), Matieli, L. Araújo 2, Bitolo. Szövetségi kapitány: Jorge Duenas
Az eredmény alakulása. 6. p.: 2–6. 10. p.: 5–9. 18. p.: 8–13. 27. p.: 13–13. 37. p.: 14–17. 41. p.: 18–18. 46. p.: 20–19. 51. p.: 20–22.
Kiállítások: 8, ill. 2 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 4/3

Cikkajánló

Legutóbb a legjobb négybe masírozott válogatottunk

A magyar női kézilabda-válogatott közel volt az éremszerzéshez a 2008-as olimpián.

Az ötödik hely akkor csalódást jelentett

Athénban a két fontos, hozzánk hasonló játékerőt képviselő rivális elleni meccsét elveszítette válogatottunk.

A legnagyobb, mégis fájdalmas siker született 2000-ben

A magyar női kézilabda-válogatott Sydney-ben szerzett ezüstérme a sportág legnagyobb sikere.

Kökény Beatrix vezetésével újra dobogón végeztünk

Másfél évtized után tért vissza az olimpiára a magyar női kézilabda-válogatott – bronzéremmel ünnepelte.

Kisorsolták az NB I fordulóit

Címvédő női csapatunk a 9. és a 22. fordulóban találkozik legnagyobb riválisával, a fiúk Kecskeméten kezdenek.

Bíró Blanka nagyon várja már az első meccset

Az utazásról és a körülményekről is mesélt kapusunk, aki egyre jobban megszokja a tokiói körülményeket.

1980, Moszkva: az edzőlegenda távozása után nem ment

1980-ban játszottuk az első olyan olimpiai női kézilabdameccset, amelyen egy Fradi-játékos se lőtt gólt.

Öt fradista gól a románoknak és olimpiai bronz 1976-ból

Montrealban először rendeztek az olimpián női kézilabdatornát is, és a mieink bronzéremmel tértek haza.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most