2022. szeptember 29.
Döntetlen lett a szlovénok elleni felkészülési meccs
Fordulatos hatvan percet hozott a magyar-szlovén edzőmérkőzés, amely döntetlennel zárult.

Hétfő óta tart az Európa-bajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott összetartása, amely Siófokon kezdődött, a hét második felétől pedig Szlovéniában folytatódott. Az edzőtáborral kapcsolatban Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány elmondta, miután legutóbb öt hónappal ezelőtt játszott együtt a nemzeti együttes, a korábban jól működő elemek felelevenítésén és stabilizálásán van a hangsúly, de néhány újdonságot is ki szeretne próbálni az Eb-t megelőzően a szlovénok elleni két találkozón.

Ezek közül az elsőt csütörtökön este játszották Celjében, és az első negyed órával, húsz perccel elégedettek lehettünk. Három ferencvárosi játékos, Klujber Katrin, Márton Gréta, illetve Szöllősi-Zácsik Szandra kapott helyet a kezdőben, és bár Barabara Lazovic és Elizabeth Omoregie góljával indult a meccs, a tizedik percben már nálunk volt az előny (3-4) Márton találatának köszönhetően. Szikora Melinda ragyogó formában védett, ezt kihasználva a huszonkettedik percig vezettünk, egy-két gólon ingadozott a különbség, ám a játékrész utolsó nyolc percében nem tudtunk túljárni a szlovén védekezés és Amra Pandzic kapus eszén. Láthatóan megfogta a csapatunkat a sorcsere, a hazaiak ugyanakkor magabiztosabban támadtak, kihasználták a hibáinkat és öt gólt lőttek zsinórban a szünetig (12-9).

A fordulás utáni első percekben nem tudtunk még közelebb zárkózni, de már az jó hír volt, hogy túljutottunk a gólcsenden. A negyvenedik perchez közeledve aztán egyre már rendre megérkeztünk, és jelentős része volt ebben Márton Grétának, illetve Klujber Katrinnak. Előbbi gólt lőtt és három hetest harcolt ki hét perc alatt, utóbbi pedig értékesítette a büntetőket. Egyenlíteni először a negyvennyolcadik percben sikerült (17-17), előnybe pedig az ötvenharmadikban kerültünk (18-19), és látszólag a hét a hat elleni játékkal megtaláltuk a győzelemhez vezető taktikai elemet.

Alighogy azt éreztük, ez a lendület kitart a lefújásig, szinte rögtön rájött a megoldásra Szlovénia is, hármat lőtt egymás után, és 21-19-nél már inkább veszni látszott a meccs. De volt még egy fordulat, hiszen a szlovének elkapkodták az támadásukat, mi pedig kihasználtuk a lehetőséget, a hatvanadik percben Fodor Csenge kétszer is betalált, és végül 22-22-nél szólalt meg a duda.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Szlovénia - Magyarország 22-22 (12-9)
Gólszerzők:
Stanko 5 (1), Mavsar 5 (4), Zulic 4, Lazovic 2, Gomilar 2, Klemencic 2, Omoregie 1, Svetik 1, ill. Klujber 6 (4), Győri-Lukács 4, Márton 2, Fodor 2, Kácsor 2, Vámos 2, Kuczora 1, Szöllősi-Zácsik 1, Planéta 1, Füzi-Tóvizi 1.

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin