2022. szeptember 29.
Döntetlen lett a szlovénok elleni felkészülési meccs
Fordulatos hatvan percet hozott a magyar-szlovén edzőmérkőzés, amely döntetlennel zárult.

Hétfő óta tart az Európa-bajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott összetartása, amely Siófokon kezdődött, a hét második felétől pedig Szlovéniában folytatódott. Az edzőtáborral kapcsolatban Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány elmondta, miután legutóbb öt hónappal ezelőtt játszott együtt a nemzeti együttes, a korábban jól működő elemek felelevenítésén és stabilizálásán van a hangsúly, de néhány újdonságot is ki szeretne próbálni az Eb-t megelőzően a szlovénok elleni két találkozón.

Ezek közül az elsőt csütörtökön este játszották Celjében, és az első negyed órával, húsz perccel elégedettek lehettünk. Három ferencvárosi játékos, Klujber Katrin, Márton Gréta, illetve Szöllősi-Zácsik Szandra kapott helyet a kezdőben, és bár Barabara Lazovic és Elizabeth Omoregie góljával indult a meccs, a tizedik percben már nálunk volt az előny (3-4) Márton találatának köszönhetően. Szikora Melinda ragyogó formában védett, ezt kihasználva a huszonkettedik percig vezettünk, egy-két gólon ingadozott a különbség, ám a játékrész utolsó nyolc percében nem tudtunk túljárni a szlovén védekezés és Amra Pandzic kapus eszén. Láthatóan megfogta a csapatunkat a sorcsere, a hazaiak ugyanakkor magabiztosabban támadtak, kihasználták a hibáinkat és öt gólt lőttek zsinórban a szünetig (12-9).

A fordulás utáni első percekben nem tudtunk még közelebb zárkózni, de már az jó hír volt, hogy túljutottunk a gólcsenden. A negyvenedik perchez közeledve aztán egyre már rendre megérkeztünk, és jelentős része volt ebben Márton Grétának, illetve Klujber Katrinnak. Előbbi gólt lőtt és három hetest harcolt ki hét perc alatt, utóbbi pedig értékesítette a büntetőket. Egyenlíteni először a negyvennyolcadik percben sikerült (17-17), előnybe pedig az ötvenharmadikban kerültünk (18-19), és látszólag a hét a hat elleni játékkal megtaláltuk a győzelemhez vezető taktikai elemet.

Alighogy azt éreztük, ez a lendület kitart a lefújásig, szinte rögtön rájött a megoldásra Szlovénia is, hármat lőtt egymás után, és 21-19-nél már inkább veszni látszott a meccs. De volt még egy fordulat, hiszen a szlovének elkapkodták az támadásukat, mi pedig kihasználtuk a lehetőséget, a hatvanadik percben Fodor Csenge kétszer is betalált, és végül 22-22-nél szólalt meg a duda.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Szlovénia - Magyarország 22-22 (12-9)
Gólszerzők:
Stanko 5 (1), Mavsar 5 (4), Zulic 4, Lazovic 2, Gomilar 2, Klemencic 2, Omoregie 1, Svetik 1, ill. Klujber 6 (4), Győri-Lukács 4, Márton 2, Fodor 2, Kácsor 2, Vámos 2, Kuczora 1, Szöllősi-Zácsik 1, Planéta 1, Füzi-Tóvizi 1.

Cikkajánló

Ötven percig meccsben voltunk, de pont nélkül maradtunk

Az első félidőben szinte végig mi vezettünk, és egészen a hajráig reális esélyünk volt a pontszerzésre.

A Fradi-CSM párharc első felvonása következik

Sosem szereztünk még pontot a CSM Bucuresti otthonában – erre a bravúrra törekszünk vasárnap.

Újabb jelentős érvágás, Edwige is megsérült

Női kézilabdacsapatunk olimpiai bajnok beállója súlyosan megsérült, véget ért számára az idény.

„Remélem, hogy ezt kipipáltam, és ilyen több nem lesz!”

A Fradi TV stábja ott volt a súlyos sérülésből felépülő Bíró Blanka visszatérésének pillanatainál – VIDEÓ!

Jegyek a bukaresti mérkőzésünkre

Női kézilabdacsapatunk CSM Bucuresti elleni idegenbeli BL-meccsére a helyszínen lehet belépőt váltani.

Műtéten esett át Kovács Anett

Válogatott jobbszélsőnk súlyos sérülést szenvedett, várhatóan az idény során már nem léphet pályára.

A második félidő már rendben volt a NEKA ellen

Hárman is pályára léptek a sérülésből visszatérő játékosaink közül, de újoncot is avattunk Balatonbogláron.

Balatonbogláron indul újra a klubidény

Az Európa-bajnoki szünet után az újonc NEKA vendégeként folytatja a K&H Ligában női kézilabdacsapatunk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin