2019. március 16.
Döntőbe jutottunk a Magyar Kupában
Az ideális forgatókönyv szerint simább győzelmet reméltünk, de a továbbjutásunk nem volt veszélyben.

Amikor legutóbb gólt szerzett Háfra Noémi a Főnix-csarnokban, nem sokkal később nyakába akasztották a junior világbajnoki aranyérmet, vagyis akár pozitív jelnek is tekinthetjük, hogy a Török Bódog Női Kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjében az ő gólját „vésték fel” először az eredményjelzőre. A Dunaújváros elleni elődöntőn egyébként Nonin kívül további két junior világbajnokot nevezett Elek Gábor a kezdőbe, Klujber Katrint és Pásztor Noémit, majd negyed óra játék után jött Márton Gréta, illetve Faluvégi Dorottya is. Magabiztosan, lendületes kézilabdával kezdtünk, csaknem öt percen át nullán tartottuk az újvárosiakat, az előnyünk azonban ezzel együtt sem hízott a kívánt ütemben. Három-négy gólt hamar közé tettünk, de innét általában ellenfelünk tudott közelebb jönni, mígnem az első félidő hajrájában végre közte hétig értünk. A nagy előnyre való igény elsősorban azért jelentkezett, mert egy esetlegesen korán dűlőre vitt sikerrel nyugodtan tartalékolhattunk volna a vasárnapra. Igaz, a szünetig így is csak Pásztor Noémi és Bíró Blanka töltött harminc percet a pályán, a többiek terhelését patikamérlegen mérte a vezetőedzőnk, megközelítőleg negyed óra játék jutott nekik. Pásztor Noémi nem mellesleg csapatunk legjobbja is volt, a védelem közepén Horváth Dórával jól állták a sarat, elöl pedig hibátlanul lőtt három gólt, s harcolt ki két hetest.

A 17-11-es vezetéssel fordultunk rá a második félidőre, amely egyrészt kicsit talán túl nyugodt Fradi-játékot, másrészt értelmezhetetlen játékvezetői ítéleteket hozott. Megesett, hogy Kovacsics Anikót ütötték meg piros lapot érően, de még csak szabaddobást sem kaptunk, sőt, újvárosi gól lett a lerohanásból, előfordult, hogy Schatzl Nadin kapott a bordájára, beugrás közben – nyilván következmények nélkül. Egészen az ötvenedik percig kellett várni az első piros lapra, Klujber Katrin leütését már a két játékvezető is észrevette, sőt, végre meg is büntette… A meccs és a továbbjutás szerencsére ekkorra eldőlt már annak ellenére is, hogy egyszer mínusz négyre még felzárkózott ellenfelünk, többre a rengeteg sportszerűtlen fault mellett nem futotta az erejéből. Az 53. percben a második piros is megérkezett, Nick Viktória kapta, igaz, Kovacsics megütése miatt már rég a pályán se kellett volna lennie.

Az utolsó percek lassan peregtek le, és az üres kapus gólokat látva azt érezhettük, hogy a mieink fejben már a döntőben jártak - merthogy 33-26-os győzelmükkel valóban oda jutottak, de ott azért ennél biztosan jobb teljesítményre lesz szükség.

TÖRÖK BÓDOG NŐI KÉZILABDA MAGYAR KUPA

Négyes döntő

Dunaújvárosi KKA - FTC-Rail Cargo Hungaria 26-33 (11-17)

A Ferencváros gólszerzői: Klujber Katrin 7 (2), Pásztor Noémi 4, Háfra Noémi 4, Kovacsics Anikó 3 (1), Nerea Pena 3, Faluvégi Dorottya 3, Schatzl Nadine 3, Klivinyi Kinga 3, Márton Gréta 2, Lukács Viktória 1.

Cikkajánló

Az izomláz is jólesett

Márton Gréta attól tartott, hogy olyan lesz az újrakezdés, mintha most fogna a kezében először labdát.

Végre együtt – edzésbe álltak női kézilabdázóink

A kézilabda mellett a csapattársak is hiányoztak a lányoknak, akik újra elkezdték az edzéseket.

Három fradista jelölt a BL-álomcsapatba - szavazás!

Háfra Noémi megvédheti a címét • A jobb oldali posztokra csak az FTC ad játékost Magyarországról!

Múltidéző: extázis Győrben, bajnok a Ferencváros!

A csapat teljesítményét látva minden szakember elismerte: megérdemelten lett bajnok a Fradi 2015-ben!

Szucsánszki: „A végére tényleg ott lett a családom”

A Fradi TV adásában a Zöld és fehér magazin készítésének kulisszái mögé tekinthetünk be.

Sokat jelent nekik a Fradi

Van, aki még óvodás korában kezdi el a sportágat, de néhány hónap alatt mindenki belerázódik az edzésekbe.

A meseszerű tizenhat gól egy videón

Talán minden ifjú sportoló azzal álmodik, hogy egyszer majd az utolsó pillanatban dönt el egy bajnoki döntőt.

Múltidéző: világklasszis produkció és előny a döntőben

Öt éve ezen a napon a Győri ETO ellen bajnoki finálé első felvonásán hihetetlen meccset nyertünk meg.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most