2019. március 16.
Döntőbe jutottunk a Magyar Kupában
Az ideális forgatókönyv szerint simább győzelmet reméltünk, de a továbbjutásunk nem volt veszélyben.

Amikor legutóbb gólt szerzett Háfra Noémi a Főnix-csarnokban, nem sokkal később nyakába akasztották a junior világbajnoki aranyérmet, vagyis akár pozitív jelnek is tekinthetjük, hogy a Török Bódog Női Kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjében az ő gólját „vésték fel” először az eredményjelzőre. A Dunaújváros elleni elődöntőn egyébként Nonin kívül további két junior világbajnokot nevezett Elek Gábor a kezdőbe, Klujber Katrint és Pásztor Noémit, majd negyed óra játék után jött Márton Gréta, illetve Faluvégi Dorottya is. Magabiztosan, lendületes kézilabdával kezdtünk, csaknem öt percen át nullán tartottuk az újvárosiakat, az előnyünk azonban ezzel együtt sem hízott a kívánt ütemben. Három-négy gólt hamar közé tettünk, de innét általában ellenfelünk tudott közelebb jönni, mígnem az első félidő hajrájában végre közte hétig értünk. A nagy előnyre való igény elsősorban azért jelentkezett, mert egy esetlegesen korán dűlőre vitt sikerrel nyugodtan tartalékolhattunk volna a vasárnapra. Igaz, a szünetig így is csak Pásztor Noémi és Bíró Blanka töltött harminc percet a pályán, a többiek terhelését patikamérlegen mérte a vezetőedzőnk, megközelítőleg negyed óra játék jutott nekik. Pásztor Noémi nem mellesleg csapatunk legjobbja is volt, a védelem közepén Horváth Dórával jól állták a sarat, elöl pedig hibátlanul lőtt három gólt, s harcolt ki két hetest.

A 17-11-es vezetéssel fordultunk rá a második félidőre, amely egyrészt kicsit talán túl nyugodt Fradi-játékot, másrészt értelmezhetetlen játékvezetői ítéleteket hozott. Megesett, hogy Kovacsics Anikót ütötték meg piros lapot érően, de még csak szabaddobást sem kaptunk, sőt, újvárosi gól lett a lerohanásból, előfordult, hogy Schatzl Nadin kapott a bordájára, beugrás közben – nyilván következmények nélkül. Egészen az ötvenedik percig kellett várni az első piros lapra, Klujber Katrin leütését már a két játékvezető is észrevette, sőt, végre meg is büntette… A meccs és a továbbjutás szerencsére ekkorra eldőlt már annak ellenére is, hogy egyszer mínusz négyre még felzárkózott ellenfelünk, többre a rengeteg sportszerűtlen fault mellett nem futotta az erejéből. Az 53. percben a második piros is megérkezett, Nick Viktória kapta, igaz, Kovacsics megütése miatt már rég a pályán se kellett volna lennie.

Az utolsó percek lassan peregtek le, és az üres kapus gólokat látva azt érezhettük, hogy a mieink fejben már a döntőben jártak - merthogy 33-26-os győzelmükkel valóban oda jutottak, de ott azért ennél biztosan jobb teljesítményre lesz szükség.

TÖRÖK BÓDOG NŐI KÉZILABDA MAGYAR KUPA

Négyes döntő

Dunaújvárosi KKA - FTC-Rail Cargo Hungaria 26-33 (11-17)

A Ferencváros gólszerzői: Klujber Katrin 7 (2), Pásztor Noémi 4, Háfra Noémi 4, Kovacsics Anikó 3 (1), Nerea Pena 3, Faluvégi Dorottya 3, Schatzl Nadine 3, Klivinyi Kinga 3, Márton Gréta 2, Lukács Viktória 1.

Cikkajánló

Ilyen volt a csapatfotózás

Mosoly és csillogó arcok az Elek Gyula Arénában, avagy ilyen volt női kéziseink hagyományos fotózása - VIDEÓ!

Véglegesek a Bajnokok Ligája-időpontok

Női kézilabdacsapatunk az ősz során ötször szombaton, egyszer pedig vasárnap lép pályára a Bajnokok Ligájában.

Jegyek az első bajnokira!

Érden kezdi a 2019/2020-as szezont női kézilabdacsapatunk, a vendégszektorba szerdán lehet belépőt vásárolni.

Díjeső, BL-szintű csata és egygólos vereség

Az első félidőben sokáig magabiztosan vezettünk, a másodikban ugyanakkor futottunk a Valcea után.

Új, Gyémánt fokozatú szponzor női kézilabdacsapatunknál

Szponzorációs szerződést kötött a Lidl Magyarország és az FTC Kézilabdasport Nonprofit Kft.

Egy rossz és egy jó félidő, de így is győztünk

Rengeteg gólt kaptunk az első játékrészben, de a fordulás után összeállt a védekezés, és legyőztük a Vácot.

Szucsánszki Zita és Elek Gábor megmutatta kisfiát

Exkluzív felvételek! Elek Leventét először a Fradi TV-ben ismerheti meg ország-világ – VIDEÓ!

Zsigmond-parádéval Európa-bajnok az U17-es válogatott!

A ferencvárosi kapus káprázatos teljesítménnyel alapozta meg az U17-es női kézilabda-válogatott Eb-aranyát.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most