2022. január 6.
Dragana Cvijics a Fradiban!
A kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, világbajnoki ezüstérmes beálló 2022 nyarán csatlakozik az FTC-hez.

Női kézilabdacsapatunk novemberi sajtótájékoztatóján beszámoltunk már arról, hogy javában zajlik az együttes 2022/2023-as idényre tervezett keretének kialakítása. Akkor bejelenthettük, hogy vezetőedzőnk, Elek Gábor, valamint hét meghatározó játékosunk, Alicia Stolle, Angela Malestein, Bíró Blanka, Emily Bölk, Janurik Kinga, Kisfaludy Anett és Kovács Anett szerződést hosszabbított, továbbá hivatalossá vált, hogy Julia Behnke a nyáron haza igazol.

Épp utóbbi miatt klubunk mindenképp szeretett volna új beállót igazolni, és örömmel jelenthetjük be, hogy klasszis játékos érkezik 2022 nyarán a Népligetbe: Dragana Cvijics, a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó!

Dragana 1990. március 15-én született Belgrádban, profi pályafutása alatt a Crvena Zvezda, a Krim Ljubljana, a Vardar Szkopje és a CSM Bucuresti játékosa is volt, s bár a mostani idényt újra Ljubljanában kezdte, januártól fél éven át a CSKA Moszkvát erősíti.

 

„Nem találtam meg a számításaimat Ljubljanában, ezért döntöttem a váltás mellett – mondta Dragana Cvijics. – Nagyon tetszett, amit az FTC vezetői vázoltak nekem, így az első döntésem az volt, hogy a következő idénytől csatlakozom a csapathoz, de ebben a félévben is szerettem volna a Bajnokok Ligájában szerepelni, ezért éltem a moszkvai lehetőséggel. Őszintén mondom, hogy mindig szerettem a Fradi ellen játszani, mert a szurkolók fantasztikusak és különlegesen jó az atmoszféra a sportcsarnokban. Ezt szeretem a legjobban. Hasonló a hangulat ahhoz, mint amikor még a Buducsnosztban játszottam, ott is ennyire szenvedélyesek a szurkolók. Imádok ilyen hangulatban pályára lépni, épp ezért mindig izgatottam vártam az FTC elleni meccseket, még úgy is, hogy tudtam, nem nekem szurkolnak majd többen. Amikor felmerült a lehetőség, hogy ide igazoljak, elsőre azt mondtam, te jó ég, vajon kedvelnek majd engem? Hiszen eddig mindig ellenük küzdöttem... De beszéltem az elnökkel és az edzővel, jó benyomásokat szereztem, tudom, hogy a csapat jó, a csarnok szinte mindig tele van, Budapest gyönyörű és még az otthonomhoz is közel leszek, szóval eldöntöttem, hogy jövök. Most pedig már alig várom, hogy elkezdődjön a közös munka. Szeretnék megnyerni mindent a csapattal, de lépésről lépésre kell haladunk – az biztos, hogy különleges lenne a Fradival Budapesten a FINAL4-ban szerepelni.”

Az FTC kézilabda szakosztályának ügyvezető igazgatója, Görög Zsolt szerint Dragana Cvijics megfelelően illeszkedik majd az együttesbe.

„Julia Behnke nyári távozásával mindenképpen szerettünk volna egy nemzetközi klasszist igazolni beálló posztra, aki mind védekezésben, mind támadásban a legmagasabb szinten tud kézilabdázni. Dragana Cvijic személyében megtaláltuk azt a játékost, akivel a következő szezonra tovább erősíthetjük csapatunkat, a pályán egy igazi harcos, nyerő típusú játékos, szenvedélyes játékstílusa passzol a Ferencváros szellemiségéhez.”

Cikkajánló

Nekünk ítélték az SZKKA elleni meccs pontjait

A Magyar Kézilabda-szövetség Verseny Albizottsága 10-0-s gólkülönbséggel a javunkra írta a két pontot.

Megvan a bresti meccsünk új időpontja

Január 29-én pótolja női kézilabdacsapatunk legutóbbi, elhalasztott Bajnokok Ligája-mérkőzését.

Elhalasztják a Brest elleni meccsünket

Csapatunk keretében újabb játékosok betegedtek meg, így lehetetlenné vált a vasárnapi pályára lépésünk.

Furcsa hét végén utazunk Brestbe

A tabella második helyéről várja női kézilabdacsapatunk a Bajnokok Ligája tizedik csoportkörét.

A nyáron távozik Itana Grbics

Az irányító 2021 augusztusában érkezett klubunkhoz, döntése értelmében az idény végén elhagyja a Ferencvárost.

Elmarad a Szombathely elleni bajnoki

Ellenfelünk jelezte, hogy nem tud pályára lépni a szerdán 18 órára kiírt összecsapáson.

Bajnokival folytatjuk - itthon kell tartani a pontokat

A héten a korábbi játékosunkkal erősített az SZKKA, de így is le kell győznünk szerdán a szombathelyieket.

Klujber: „Nagyot küzdöttünk, hogy így kezdjük 2022-t!”

Hiába voltak kevesen, női kéziseink már az első félidőben eldöntötték a Buducsnoszt elleni BL-csatát - VIDEÓ

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most