2019. december 6.
Dráma: egyszer vezettek a románok, de kiejtettek minket
Vezettünk hét góllal is, a második félidőben viszont nem tudtunk mit kezdeni a hét a hat elleni játékkal.

A világbajnokság előtt azt reméltük, hogy a csoport záró meccsén, a románok ellen már csak a továbbvitt pontok száma lesz kérdéses, aztán mégis úgy állhattunk bele ebbe az összecsapásba, hogy csak az volt biztos: ha továbbjutunk, pont nélkül kezdjük a középdöntőt. Ehhez viszont nem szabadott kikapni a doppingvádak miatt ezer sebből vérző Romániától – s a kezdés ennek megfelelő is volt.

Bíró Blanka az első percben a románok két nagy ászával, Neaguval és Pinteával szemben kapásból bemutatott egy-egy védést, támadásban pedig ügyesen variáltunk. Kovacsics Anikó, Tomori Zsuzsanna és Háfra Noémi is jó formát mutatott, 5-0-ra, majd 7-1-re vezettünk. A románok szemlátomást tartottak a kapusunktól, talán épp ezért a félidő hajrájában hét a hat elleni játékra váltottak. Eddigre túlvoltunk egy hullámvölgyön, amikor háromra közeledett ellenfelünk, és túl egy remekül sikerült emberelőnyön, amikor visszaállítottuk a hatgólos differenciát. A plusz hat és plusz négy közötti vezetésünket jól tartottuk, ez pedig pontosan elég volt ahhoz, hogy nyugodtan, türelmesen kézilabdázzunk.

A 16-10-ről induló második játékrész első tíz perce a románoknak sikerült sokkal jobban, sorra hibáztuk a helyzeteket, hiába harcolt ki Háfra hetest, vagy osztott tökéletes gólpasszt Tóvízi Petrának, nem tudtuk értékesíteni a ziccereket. Kettőre közeledett Románia, úgyhogy kimondottan jól jött, hogy kettős emberelőnybe kerültünk, illetve Szabó Laura végre gólra váltott egy hetest. Abban is bízhattunk, hogy a hajrára több frissesség marad bennünk, de kétségtelenül nagyot fordult a meccs képe az első játékrészhez képest. Már csak egy maradt a fórból, amikor Kovacsics Anikó aggatta magára újra a vezérszerepet, de a góljaival is csak tartani tudtuk a vezetést, háromnál nagyobbra növelni viszont nem. Vagyis, éles maradt a meccs vége. A románok rendre a szélsőiket hozták helyzetbe az emberelőnyös játékaikból, ők meg alig-alig hibáztak, legalább hetest rendre kiharcoltak, azokat meg Neagu könyörtelenül kihasználta.

Három és fél perc maradt, amikor kétgólos előnyünknél a folyamatosan reklamáló Kim Rasmussen kettő perces kiállítást kapott (az elsőben már sárgát is kapott, ráadásul a mi támadásunk közben, és ezért a labda is a románoké lett...) – s ez nagyon nem jött jól. Faluvégi hibázott ziccert, az 59. percben egyenlített Románia, Rasmussen pedig időt kért.

Ha gólt szerzünk... De Kovács Anna ellépte harminc másodperccel a vége előtt, a románok megkapták a labdát, a győzelemért és a továbbjutásért támadhattak. Véleményes hetest ítéltek nekik a játékvezetők, de Neagut ez nem érdekelte, ezt is belőtte, ellentámadásra meg már nem jutott idő.

Drámai végjátékban kaptunk ki úgy, hogy a románok egyetlen egyszer, négy másodperccel a lefújás előtt vezettek. A magyar női kézilabda-válogatott a világbajnokság alsó ágán, az elnöki kupán folytatja a szereplést.

NŐI KÉZILABDA VILÁGBAJNOKSÁG
C-csoport, 5. forduló

Románia - Magyarország 28-27 (10-16)

Jegyzőkönyv később...

Kim Rasmussen: Ez az én felelősségem, kaptam két percet, egy kiabálásért, nem is mondtam semmit, mégis megkaptam. Az én hibám, nem találtam meg a helyes játékot, próbáltam széthúzni a csapatot, de nem jött össze. Nagyon csalódott vagyok, főleg magam miatt, elveszítettük ezt a mérkőzést, szomorú vagyok, sajnálom.

Cikkajánló

Különleges kihívások Háfra Noémivel!

Válogatott kézilabdázónk igazi kihívást jelentő trükköket mutatott be – ha lemásolják a diákok, nyerhetnek is.

Ritka és példamutató: Pásztor Noémi a diplomára is hajt

A válogatott kézilabdázónknak az élsport mellett a tanulás is fontos, így érzi egyensúlyban az életét.

Az izomláz is jólesett

Márton Gréta attól tartott, hogy olyan lesz az újrakezdés, mintha most fogna a kezében először labdát.

Végre együtt – edzésbe álltak női kézilabdázóink

A kézilabda mellett a csapattársak is hiányoztak a lányoknak, akik újra elkezdték az edzéseket.

Három fradista jelölt a BL-álomcsapatba - szavazás!

Háfra Noémi megvédheti a címét • A jobb oldali posztokra csak az FTC ad játékost Magyarországról!

Múltidéző: extázis Győrben, bajnok a Ferencváros!

A csapat teljesítményét látva minden szakember elismerte: megérdemelten lett bajnok a Fradi 2015-ben!

Szucsánszki: „A végére tényleg ott lett a családom”

A Fradi TV adásában a Zöld és fehér magazin készítésének kulisszái mögé tekinthetünk be.

Sokat jelent nekik a Fradi

Van, aki még óvodás korában kezdi el a sportágat, de néhány hónap alatt mindenki belerázódik az edzésekbe.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most