2023. augusztus 23.
DVSC elleni győzelemmel zártuk a felkészülést
Női kézilabdacsapatunk szerdán játszotta utolsó felkészülési mérkőzését a 2023/24-es idény rajtja előtt.

Az idényrajt előtti utolsó felkészülési mérkőzését játszotta női kézilabdacsapatunk szerdán délután az Elek Gyula Arénában. A DVSC elleni edzőmérkőzésre is sokan látogattak ki a csarnokba, jó fél ház volt, amikor útjára indult a labda, érezhető a várakozás a kezdés előtt, és ezt mutatja a bérletértékesítés statisztikája is, hiszen több mint ötszázan váltottak már jegyet a teljes szezonra.

Jól kezdtük a találkozót, vezetést szereztünk, és gyakorlatilag végig őriztük az első félidőben. Tisztán látszott, hogy ugyanazt a gyors játékot várja Martin Albertsen, mint amelyet érkezése óta folyamatosan gyakoroltat – a kapusok még a necces szituációkban is megkísérlik a gyors indítást, ha gólt kaptunk, villámgyors ellentámadással próbálkozunk. Csúszott olykor hiba egy-egy ilyen szituációba, de többször volt pozitív, mint negatív a kifejlet.

Ezekkel az elemekkel alighanem sokat találkozunk majd, most pedig aktuálisan azt láthattuk, hogy a Klujber Katrin és Angela Malestein próbálkozott legtöbbet, de Andrea Lekics irányító tevékenységén is sok múlt.

A hosszú sérülése után Metzben már visszatérő Béatrice Edwige itt a játékrész felénél került pályára, vastaps volt a jutalma, kiváló védekezés pedig a haszna. Addig se volt rossz a falunk, de vele különösen jól mutatott, ekkor építettünk ki négyólos előnyt, és csak azért tudott vissza zárkózni kettőre a Loki, mert elöl ziccereket rontottunk.

A szünetre 15-13-nál mehettünk, vagyis előnyben, de nem teljesen elégedetten, hiszen akadtak még pontatlanságok, amelyek kijavításával nagyobb is lehetett volna a különbség.

A fordulás után lassan jött meg az első gól, de a meccs képe jelentősen nem változott, visszaállt a ritmus, a különbség kettő és négy gól között ingadozott, vagyis vezettünk végig. Martin Albertsen látszólag ennek ellenére se volt teljesen elégedett, de inkább most jöjjenek elő a hibák, mint a jövő hét végén.

A hajrában a Debrecen aztán hosszú idő után először egy gólra közeledett, időt is kértünk, majd szerencsére góllal fejeztük be a támadást. Az utolsó percekben még az egyébként is jól teljesítő Dragana Cvijics érdemelt ki vastapsot a szurkolóktól, miután méterekről bevetődve előzte meg a szabad labdára startoló Planéta Szimonettát, és végül az utolsó gól is a beállónk nevéhez fűződött.

Három góllal nyertünk, vagyis jó szájízzel készülhetünk a Dunaújváros elleni bajnoki nyitányra, (amelyre augusztus 25-én, 12 órakor kezdődik a jegyértékesítés,) de vár még munka a csapatra, amíg csúcsteljesítményre lesz képes.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

FTC-Rail Cargo Hungaria – DVSC Schaeffler 31-28 (15-13)
Elek Gyula Aréna, 500 néző
Gólszerzők: 
Klujber 6, Malestein 5, Lekics 5, Cvijics 5, Bölk 3, Hársfalvi 2, Márton 2, Kukely 1, Simon 1, Edwige 1, ill. Vámos P. 9, Planéta 3, Kácsor 3, Füzi-Tóvizi 2, Jovovics 2, Vámos M. 2, Haggerty 2, Petrus 2, Costa 2.

Cikkajánló

Egy kis plusz kellene még az első meccshez képest

Egyetlen gól női kézilabdacsapatunk hátránya a Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágó előtt.

Ezúttal nem volt kérdéses a Budaörs elleni siker

Tanult őszi hibájából női kézilabdacsapatunk, koncentráltan játszott és otthon tartotta a két pontot.

Ősszel megtapasztaltuk: figyelni kell a Budaörsre

Már csak hat mérkőzés van hátra a női kézilabda NB I-ből – a 21. fordulóban a Budaörsöt fogadja női csapatunk.

Lekics: „Egy gól? Még teljesen nyitott a párharc”

Az FTC hét gólt szerző kézise szerint kiválóan játszottak, de a dánok kulcsjátékosát el kell kapni - VIDEÓ

Gigászi csata végén minimális hátrányba kerültünk

Óriásit küzdött női kézilabdacsapatunk az Esbjerg ellen, s bár egygólos hátrányba került, nem dőlt el semmi.

„Nincs nyári szabadságunk. És? Ezért dolgoztunk!”

Női kéziseink megszerezték az olimpiai kvótát, sőt, FTC-játékosok egymás ellen játszanak Párizsban – VIDEÓ

Telt ház előtt jöhet a BL-negyeddöntő

Kézilabdacsapatunk az idény során harmadszor találkozik az Esbjerggel, amely ellen tavaly elődöntőt vívott.

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin