2023. augusztus 19.
Edwige visszatért, de kikaptunk a Krim Ljubljanától
Az első félidő második felében produkáltunk egy nagyon rossz periódust, ami után már nem tudtunk fordítani.

Szombaton kezdődött Metzben az a nemzetközi felkészülési torna, amelyen a mieink mellett további három Bajnokok Ligája-csapat, a házigazda Metz Handball, a Krim Mercator Ljubljana és a Buducsnoszt Podgorica vesz részt. Ez az egyre közelgő szezonrajt előtt kiváló lehetőséget kínált arra, hogy az Európa legjobbjai közé tartozó riválisok ellen gyakoroljunk. Amint a torna előtt Márton Gréta elmondta, bőven van még min fejleszteni, csiszolni, közben pedig nem is szabad minden új elemet megmutatni a riválisoknak.

Az elődöntőben a Krimmel játszottunk, méghozzá kánikulában – a Sportif Sportcsarnokban jóval melegebb volt a levegő, mint az arénán kívül, de a forró körülményekhez mi alkalmazkodtunk előbb. Jól kezdtük a találkozót, kiváló védekezések után három lerohanásunkat is gólra váltottuk, mire a Krim az ötödik percben először betalált.

Jó húsz percen át őriztük a 2-3 gólos vezetést, amit az elején kiépítettünk, ekkor azonban hullámvölgybe kerültünk. Elöl elrontottuk a támadásainkat, ezt pedig a Krim lerohanásokból szerzett gólokkal büntette – 11-9 után hat gólt kaptunk zsinórban, de a szünetre sikerült kettőt lefaragni a hátrányból (13-15).

Nagy rohanással, vagy inkább kapkodással indult a második félidő, és sajnos a szlovénok találták meg előbb a ritmust, támadásban két labdát is elszórtunk, de a fordulás után beszálló Barbara Arenhart is okozott bosszúságot.

Csaknem hat perc kellett hozzá, hogy megtörjük a jeget a szünet után, Klujber Katrin kapufáról bevágódó átlövésgóljával mozdultunk el tizenháromról (14-18).

Elöl megtaláltuk a megoldást, Klujber és Malestein lőtte felváltva a gólokat, de ez is csak a különbség tartásához volt elég, mert közben a Krim nagy magabiztossággal szervezte a támadásait. Éles meccs lett belőle – persze, jelentős tétje nem volt a találkozónak, de mindkét fél harcolt, küzdött, és a játékosok a szikrázó összecsapások elől se húzták vissza magukat. Ez, a felkeményedő védekezés kellett leginkább ahhoz, hogy a negyvenötödik perc magasságában egyre zárkózzunk.

Benne volt, hogy a fordítás is összejön, de ehhez az utolsó tíz percben is olyan koncentrált játék kellett volna, mint az előtte lévő periódusban. Egy-két gólon ingadozott a különbség, majd amikor az utolsó percben nem tudtunk újra egyre zárkózni, még két könnyelmű hiba becsúszott, s végül négy góllal kikaptunk.

A mérkőzés egyik nagy pozitívuma, hogy a 2022 novemberében súlyos sérülést szenvedett Béatrice Edwige újra pályára léphetett, védekezésben kapott néhány percet a szakmai stábtól. Vasárnap 15:30-kor a másik elődöntő, a Metz – Buducsnoszt meccs vesztese ellen lépünk pályára.

- Tanulságos meccset játszottunk - kezdte értékelését vezetőedzőnk, Martin Albertsen. - Tökéletesen kezdtük a mérkőzést, aztán a játékrész közepén, a cserék után elveszítettük a ritmust. A második játékrészt is rosszul kezdtük, de annak örülök, hogy a jelentős hátrányból is vissza tudtunk jönni egy gólra. Nem volt valami szerencsés napunk, de tanulunk ebből a hatvan percből!

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI TORNA
Metz

FTC-Rail Cargo Hungaria – Krim Mercator Ljubljana 26-30 (13-15)
Gólszerzők: 
Bölk 6, Klujber 5, Malestein 4, Lekics 4, Cvijics 2, Simon 2, Márton 2, Hársfalvi 1, ill. Mavsar 7, Radicsevics 5, Brnovics 7, Dmitrijeva 3, Lazovic 2, Stanko 2, Zulic 1, Varagic 1, Ngombele 1, Rosiak 1.

Cikkajánló

Egy kis plusz kellene még az első meccshez képest

Egyetlen gól női kézilabdacsapatunk hátránya a Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágó előtt.

Ezúttal nem volt kérdéses a Budaörs elleni siker

Tanult őszi hibájából női kézilabdacsapatunk, koncentráltan játszott és otthon tartotta a két pontot.

Ősszel megtapasztaltuk: figyelni kell a Budaörsre

Már csak hat mérkőzés van hátra a női kézilabda NB I-ből – a 21. fordulóban a Budaörsöt fogadja női csapatunk.

Lekics: „Egy gól? Még teljesen nyitott a párharc”

Az FTC hét gólt szerző kézise szerint kiválóan játszottak, de a dánok kulcsjátékosát el kell kapni - VIDEÓ

Gigászi csata végén minimális hátrányba kerültünk

Óriásit küzdött női kézilabdacsapatunk az Esbjerg ellen, s bár egygólos hátrányba került, nem dőlt el semmi.

„Nincs nyári szabadságunk. És? Ezért dolgoztunk!”

Női kéziseink megszerezték az olimpiai kvótát, sőt, FTC-játékosok egymás ellen játszanak Párizsban – VIDEÓ

Telt ház előtt jöhet a BL-negyeddöntő

Kézilabdacsapatunk az idény során harmadszor találkozik az Esbjerggel, amely ellen tavaly elődöntőt vívott.

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin