2019. február 23.
Egy gól megmaradt az előnyből - továbbjutottunk!
A mérkőzés egyes periódusaiban úgy tűnt, biztosan szerezzük meg a két pontot, aztán megakadt a támadójátékunk.

Mikorra női kézilabdacsapatunk Thüringer elleni mérkőzése elkezdődött, már eldőlni látszott a Vipers-Ljubljana parti, egyszersmind az is hogy már ma bizonyossá válhat a továbbjutásunk – csak pontot kell szerezni hozzá. Aztán jó negyed óra pergett le a Fradi-THC meccsből, amikor Norvégiában a hazaiak 29-21-es győzelmét elkönyvelték, s mintha csak ennyi kellett volna a mi lányainknak, elkezdtek pontosabban kézilabdázni, s távolodni az ellenféltől. Az első tizenöt percben támadásban sok labdát szórtunk el, a németek pedig jó ritmusban tették a dolgukat – még szerencse, hogy Bíró Blankával nagyon meggyűlt a bajuk. Blani tartotta a frontot, amit mínuszban hoztak a társak a vendégek hatosa-kilencese környékén, azt kapusunk pluszban tette oda hátul, így tartottuk a döntetlen körüli állást. Ahogy viszont elöl fogytak a hibák, meglett az előny, méghozzá az egyre jelentősebb, előbb négyig, majd kisvártatva egészen hatig hizlaltuk. Ebben a periódusban elsősorban Klujber Katrin jelentett többletet, hetesből szerzett góljai után akcióból is be-betalált, a szünetig összesen ötször. Egyszer Bobana Klikovac is mattolta Kristy Zimmermannt, s ez mindenképp említést érdemel, hiszen montenegrói beállónk hosszú sérülése után most először lépett pályára a Ferencváros mezében.

17-12-nél mehettünk pihenni, bár óvatosan kellett bánni ezzel, nehogy túlságosan megnyugodjunk a számunkra szokatlanul estébe nyúló időpontból adódóan. Minden igyekezetünk ellenére sem kezdtük azonban jól a második játékrészt, úgyhogy különösen jól jött, hogy a németek a fordulás után gyors egymásutánban három kiállítást is begyűjtöttek. Ha ellenkező előjellel mindig kiemeljük, most is illendő megtenni – nem panaszkodhattunk a görög sporttársak ténykedésére, fújták, amit láttak, és gondolkodás nélkül szórták ki a vendég játékosokat, ha az elkövetett szabálytalanság erre okot adott. A sorozatos emberelőnyök arra voltak elegek, hogy a negyvenötödik percig is öt-hatgólos előnyünk birtokában jutottunk el, sőt, ez még néhány perccel később is megmaradt, köszönhetően Szemerey Zsófi remek ütemű hetes-védésének. Nem sziporkáztunk, ezt be kell látni, de várható volt, hogy a különösebb tét, vagyis nyomás nélkül játszó, az előző találkozónk óta két kulcsemberét is visszakapó, ráadásul egyébként is óriási küzdő THC ellen nem is lesz könnyű itthon tartanunk a két pontot.

Amikor aztán épp azt érezhettük volna, hogy ez a meccs valahogy még is, még a gyengébb teljesítmény ellenére is meglesz, harminc lőtt gólunknál nagyon leragadtunk és a hajrában, másfél perccel a vége előtt egyre zárkózott a Thüringer. Ekkor kapcsolt rá igazán a Fradi-tábor, az eddig inkább jó kedvű szurkolásból egyszerre harcias lett - kellett és jött is a segítség a csapatnak! Az utolsó nyolc percben nem tudtunk gólt lőni, de, mint utólag kiderült, nem is kellett, mert bár a dudaszót megelőző harminc másodpercet a németek támadhatták végig az egyenlítés reményében, Mészáros Rea parádés blokkja után nem maradt már idő újabb lövésre.

30-29-re megnyerte a Ferencváros az összecsapást, ezzel pedig biztosította helyét a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata között!

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
KÖZÉPDÖNTŐ, 4. FORDULÓ
2. CSOPORT
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–THÜRINGER HC (német) 30–29 (17–12)
Érd, 2200 néző. V: Dzaferopulosz, Betmann (görögök)
FTC: Bíró B. – Lukács V. 5, Mészáros R., Háfra N. 3, Horváth D., Kovacsics 5 (1), Schatzl Nadine 2.
Csere: Szemerey (kapus), Pena 3, Klujber 9 (4), Klivinyi, B. Klikovac 2, Márton G. 1.
Edző: Elek Gábor
THC: Giegerich – Jakubisová, Stolle 6, Luzumová 6 (3), Schmelzer 1, Bölk 5, Szazdovszka 4.
Csere: Zimmerman (kapus), Huber 3, Mazzucco 3, N. Müller 1, Großmann.
Edző: Herbert Müller
Az eredmény alakulása. 4. perc: 3–1. 7. p.: 4–4. 14. p.: 6–7. 16. p.: 9–7. 24. p.: 13–8. 36. p.: 19–16. 43. p.: 24–18. 49. p.: 28–22. 52. p.: 30–25
Kiállítások: 4, ill. 12 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 5/3

Cikkajánló

Kiütöttük a lilákat - közte húsz!

Húsz perc kellett, hogy belelendüljünk, de utána ellenállhatatlan kézilabdával szórtuk meg a Békéscsabát.

Boldog születésnapot Párduc!

Ma ünnepli 49. születésnapját korábbi kiváló kézilabdázónk, Pádár Ildikó.

Békéscsabán folytatjuk, immáron bajnokival

A bajnokság 22. fordulójával folytatjuk a szezont, amelyben még komoly rangadók várnak ránk a közeljövőben.

Tóth Nikolett a BL-forduló újonca!

Bár női kéziseink nem jutottak be a Final Fourba, fiatal tehetségünk nagy elismerésben részesült – VIDEÓ!

Élre állt az NB II-ben a Fradi ifi!

Másodszor is legyőzte riválisát a Ferencváros női kézilabda ificsapata, és közel került a feljutáshoz!

Húsz percig élt a remény, aztán megtört a lendület

Biztatóan kezdtünk, de az első játékrész utolsó harmada eldöntötte a továbbjutást - búcsúztunk a BL-től.

Nagyon nehéz, de nem reménytelen a helyzet

Épp az előző mérkőzés adhatja a legtöbb hitet, erőt és bátorságot az oroszországi visszavágó előtt!

„Nem azért megyünk, amiért a marha a vágóhídra!”

„Sokkal precízebb és pontosabb támadójátékra lesz szükség” – Elek Gábor a rosztovi visszavágóról – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram Linkedin
close
Fradi most
Fradi most