2021. január 29.
Egy híján negyvenig értünk a pénteki bajnokin
Nem játszottunk különösebben jól, de végig magabiztos volt az előnyünk és fölényesen nyertünk.

Bajnoki mérkőzéshez mérten szokatlanul korán kezdődött női kézilabdacsapatunk soron következő összecsapása, de a lányok teljesítménye messze nem volt álmos az első percekben. Úgy indítottunk, ahogyan egy fiatal, s talán eleinte megilletődött csapat ellen kell: Háfra Noémi első bombája a bal felsőben kötött ki, Schatzl Nadine is jó lövéssel nyitott, s Angela Malestein is hozzátett kettőt (egy tőle megszokott labdaszerzéssel kísérve), s már a harmadik percben 4-0-ra vezettünk. Egyből időt kért Kiss Szilárd, a vendégek edzője, és ezzel sikerült is kissé megtörnie a lendületünket. A következő percekben sokat hibáztunk, látványosan belealudtunk a könnyedén induló találkozóba, az ellenfél fiataljai pedig megérezték a lehetőséget.

Nem sokáig tartott azonban a felzárkózás, egyre már nem tudott visszajönni (a „leánykori nevén”) a NEKA, mi meg közepes lángon is újra fölénybe kerültünk. Lépésről lépésre növeltük a távolságot, Janurik Kinga jó néhány védést hozzátett, a mezőnyjátékosok pedig szépen megosztották egymás között a terheket. A szünetre épp kiépítettük volna a közte tizet, ha egy másodperccel tovább tart a játék, de Janurik Kinga üres kapura elengedett lövése pont a dudaszó után ért el a hálóig. A plusz kilenccel se lehettük elégedetlenek, de Elek Gábor fontosnak érezte, hogy a sebesség ennél ne csökkenjen már jobban a második félidőben sem.

A második félidő eleje nem a védekezésről szólt, potyogtak a gólok mindkét oldalon, a különbség pedig stagnált 9-10 gólon. Alicia Stolle töltötte a legtöbb időt a pályán, Julia Behnke csak mintegy negyed órát védekezett, a többiek nagyjából felezték a játékidőt a poszttársakkal. Nem ez volt a szezonban nyújtott legjobb teljesítménye a csapatnak, de ezen a délelőttön ez pontosan elég volt ahhoz, hogy nyugodtan, feszültség nélkül hozzuk a találkozót. Az utolsó tíz perchez érve az addigi legnagyobb különbséget alakítottuk ki (34-21), s ekkor a levegőben lógott, hogy komolyabb lesz a differencia, ha a hajrát megnyomjuk.

Tizenhétig elértünk, az utolsó percet azonban elrontottuk, így végül "csak" tizennégygólos lett a győzelem. Ha koncentráltabbak vagyunk, lehetett volna több is, de pénteken délelőtt ez teljesen elfogadható - a lényeg, hogy két pontot szereztünk, és így készülhetünk a jövő szerdai, Győr elleni rangadóra.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
9. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Boglár Akadémia-SZISE 39-25 (22-13)
Helyszín: Elek Gyula Aréna, zárt kapuk mögött
Időpont: 2021. január 29., péntek, 11 óra
Játékvezetők: Héjjas Tímea és Kránitz Andrea
Gólszerzők: Angela Malestein 6, Emily Bölk 5, Pásztor Noémi 4, Márton Gréta 4, Kovacsics Anikó 4, Kisfaludy Anett 3, Schatzl Nadine 3, Háfra Noémi 2, Klujber Katrin 2, Tóth Nikolett 2, Kovács Anett 2, Alicia Stolle 2, ill. Kajdon Blanka 6, Takó Viktória 4, Koronczai Petra 3, Farkas Johanna 2, Mlinkó Zsófia 2, Monori Orsolya 2, Kukucska Viktória 2, Bánhidi Barbara 2, Kocsis Bettina 1, Mérai Maja 1.

Cikkajánló

A csend ezúttal jót jelentett

Extrát nyújtott, aki pályára lépett, de az is lehet, hogy csak fiataljaink jelenléte számított a sikerben.

Szenzációs győzelem a Rosztov-Don ellen!

Bíró Blanka extraklasszis teljesítménnyel alapozta meg a hihetetlen sikert!

A legnehezebb BL-csoportmeccs jön

Szombaton idegenben lépünk pályára az idei szezonra több világklasszissal is erősítő Rosztov-Don ellen.

Fölényesen győztünk az érdi bajnokin

Az első félidőben komoly erődemonstrációt tartottunk, a második félidőre így már nem sok kérdés maradt.

Kihirdette első keretét Golovin Vlagyimir

Hat játékosunk kapott meghívót az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő válogatott keretébe.

Megint Érden, de ezúttal vendégként

A szombati Bajnokok Ligája-meccshez hasonlóan most is két pontot remélünk, s talán kevesebb izgalmat is.

Kapusedzőnk a válogatott stábjában

A magyar női kézilabda-válogatott új szakmai stábjában kapott helyet Duleba Norbert.

„Nem is tudom szavakba önteni, milyen atmoszféra volt!"

A remeklő Janurik Kinga kiemelte, sokat jelentett a szurkolók támogatása a győztes hazai BL-meccsen – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most