2021. május 25.
Egyetlen lépésre a cél - legyőztük az Albát is
Kiválóan védekezve nyertük meg az idény utolsó előtti bajnokiját az Alba Fehérvár KC otthonában.

Lépésről lépésre halad női kézilabdacsapatunk, és a lépcsőfokok egyre fogynak… Kedden egészen pontosan az utolsó előtti lépcsőfokra ért: az Alba Fehérvár KC otthonában kellett begyűjteni a következő két bajnoki pontot. Az erőviszonyok alapján könnyű sikert remélhettünk (főleg, hogy a hazaiak két legeredményesebb játékosa, Triscsuk Krisztina és Afentaler Sára is csak a lelátón foglalt helyet), de a debrecenihez hasonló euforikus győzelmek után mindig nehezebb felpörögni, illetve a tét is kizárólag minket nyomott.

Utóbbiak azonban talán csak az első percekben látszódtak, akkor is csupán a támadásainkon, amelyeket eleinte lassan, körülményesen szövögettünk, de belefért, hogy hat percre volt szükségünk a két gólhoz, mert a védelmünk jól állt a lábán. Janurik Kinga kapkodta a labdákat, de a fehérváriak amúgy is nehezen találtak rést a falunkon, Gerháth Kincső átlövései jelentették a legtöbb veszélyt. A fiatal játékos négyszer talált a kapunkba, ezzel csapata első félidőben szerzett góljainak felét szerezte – és ez az adat azt is elárulta, hogy nagyon kevés gólon tartottuk a hazaiakat.

Ellenben a mi támadójátékunk feljavult, nemcsak a lerohanások után találtuk magunkat gyorsan helyzetben, hanem felállt fallal szemben is. Jól mutatja ezt, hogy még úgy is tizennyolc góllal zártuk a harminc percet, hogy közben a kapus, Dányi Bernadett nyolc labdát fogott. A mieinknél Schatzl Nadine játszott kiemelkedően, mind az öt lövését kihasználta az első játékrészben, mellette Emily Bölk és Kovács Anett is háromszor-háromszor volt eredményes, de nekik egyaránt hat kísérletre volt szükségük ehhez.

A tízgólos vezetés kellő nyugalmat biztosított a fordulás után, s bár a következő negyed órában nem nőtt a különbség, nekünk az is épp elegendő volt, hogy nem csökkent. Hasonló volt a játék képe, mint az első félidőben: eleinte sok helyzetet hibáztunk el, de így, hogy hátul továbbra is kiválóan tettük a dolgunkat, ez nem jelentett problémát. A negyvenötödik perc után aztán kitoltuk tizenötre a különbséget, a vendégszektort megtöltő szurkolóink pedig joggal ünnepelték a csapatot.

A végére bár kiengedtünk kissé, magabiztosan nyertük meg az Alba Fehérvár elleni összecsapást, s így negyvennyolcra növeltük bajnoki pontjaink számát. Ötvennel biztosan révbe érünk, és az ehhez szükséges kettőt pénteken, az MTK elleni idényzárón megszerezhetjük.

Egyetlen lépés maradt, egyetlen mérkőzés, még hatvan perc...

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
25. forduló

Alba Fehérvár KC – FTC-Rail Cargo Hungaria 20-31 (8-18)
Székesfehérvár, 500 néző. V: Héjjas, Kránitz
FEHÉRVÁR: Dányi – Töpfner, Rózsás, Boldizsár, Gerháth K. 8 (1), Bardi 1, Szarka A. Csere: Pijevic 1, Kubina (kapus), Temes 3, Utasi 3, Kertész, Háfra L. 1, Szabó-Májer 2, Tolnai, Sulyok 1. Edző: Józsa Krisztián
FTC: Janurik – Kovács Anett 5, Stolle 1, Szucsánszki 1, Kisfaludy 2, E. Bölk 5, Schatzl Nadine 5. Csere: Csiszár-Szekeres, Klujber 2,Tóth Nikolett 4, Pásztor Noémi 2, Malestein 2 (1), Háfra N. 1, Márton G. 1. Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 6. perc: 1–1. 12. p.: 3–5. 18. p.: 4–10. 24. p.: 6–13. 28. p.: 6–15. 34. p.: 10–19. 40. p.: 11–22. 46. p.: 14–24. 52. p.: 15–30. 58. p.: 18–30
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
Józsa Krisztián: – Az első félidőben kicsit izgulósan kezdtünk, és talán kissé hitetlenek is voltunk. A szünet után jól álltak be a fiatalok, ennek nagyon örülök, mert ennek a klubnak ez lehet a jövője. Végrehajtottak feladatokat, amelyeket gyakorlunk. Emellett az is örömmel töltött el, hogy helytálltunk.
Elek Gábor: – A legfontosabb része, és elsődleges célunk a győzelem volt ezen a mérkőzésen. Az elején egy kicsit idegesek voltunk, de ez érthető a jelen helyzetben. Ahogy megnyugodtunk, már más lett a játék minősége.

Cikkajánló

Ahogy vártuk, meg kellett küzdeni a két váci pontért

A második félidőben mindent megpróbált a Vác, de álltuk a sarat és újabb két ponttal gazdagodtunk.

Nehéz meccsre számíthatunk a Vác otthonában

Női kéziseink következő ellenfele az utolsó percekig kiélezett csatát vívott a Győr ellen a múlt hét végén.

Megvan az Esbjerg elleni negyeddöntő időpontja

Tavaly a BL-elődöntőben, ezúttal egy körrel korábban találkozik női kézilabdacsapatunk az Esbjerggel.

„Megmutattuk, mennyire akartuk ezt a negyeddöntőt!”

Vezetőedzőnk szerint Angela Malestein világklasszis produkciót nyújtott női kéziseink bresti visszavágóján.

Fordítottunk Franciaországban, továbbjutottunk a BL-ben

Valóban volt még tartalék a csapatban, fordítottunk a Brest ellen és bejutottunk a legjobb nyolc közé!

Nehezebb a helyzet, mint egy hete, de nem lehetetlen

Kétgólos hátrányt kellene ledolgoznia női kéziseinknek a legjobb nyolc közé jutáshoz.

Megvan a női válogatott kerete az olimpiai selejtezőre

A magyar női kézilabda-válogatott előbb EHF Euro Cup mérkőzéseken, majd olimpiai selejtezőn lép pályára.

Közte húsz az MTK ellen - látványos játékkal nyertünk

Női kézilabdacsapatunk már a mérkőzés elején eldöntötte a két pont sorsát, fiataljaink is jól teljesítettek.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin