archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2014. augusztus 14.
Együttműködés
Csütörtökön Fehérgyarmaton aláírták a Szatmár-FTC Kézilabda Szakosztály leány kézilabda határon átnyúló utánpótlás együttműködési megállapodást.

Közel kétéves előkészítő folyamat eredménye a megállapodás, mely elképzelésnek részét Szatmár, mint történelmi tájegység képezi. A projekt megvalósításának földrajzi területe a történelmi Szatmár, mely felöleli Szatmárnémeti, Nagykároly, Tasnád, Sárközújlak városok és környezetük településeit, Románia területén, míg Magyarországon Fehérgyarmat, Csenger, Mátészalka városok és a környező települések vesznek benne részt. Az operatív irányítási munka központja Fehérgyarmat lesz, hiszen több évtizedes kiemelkedő kézilabda szakmai, utánpótlás nevelési, valamint versenytapasztalattal rendelkezik. A létrejött együttműködés nem zárt egység, így a későbbiekben a kistérség más települései is bekapcsolódhatnak a projekt megvalósításába.

A megállapodás célja a határon átnyúló civil kapcsolatok erősítése és sportszakmai kapcsolatok kialakítása – amely a két országban működő kézilabdás szakemberek, sportolók, sportvezetők, szülők, intézményvezetők és önkormányzatok együttműködésére épül – , továbbá a résztvevő klubok kézilabda utánpótlásának fejlesztése, fiatal tehetségek felkutatása, kinevelése, menedzselése, a klubok utánpótlás érintő szakmai munkájának koordinálása és az edzői munka összehangolása. A végső cél egy olyan leány kézilabda bázis létrehozása, amely erősíti a tájegység kézilabda iránti szeretetét.

"Tavaly ősszel merült fel újfent az együttműködés gondolata. A Ferencváros számára ez egy jó lehetőség arra, hogy kilépjen a budapesti régióból vidékre. Nekünk pedig az a legfontosabb, hogy a tehetséges gyerekek tovább tudjanak lépni, szakmailag fejlődhessenek, illetve ezzel együtt lehetőségük legyen tanulmányaikat Budapesten folytatni. Az FTC Kézilabda Szakosztály munkatársai nagyon pozitívan állnak ehhez a projekthez, nálunk pedig nagyon sok tehetséges fiatal van. Továbbá mindenképp ki kell emelni, hogy ebben a térségben nagyon népszerű a kézilabda és a Ferencváros is. Nagy lehetőségek rejlenek tehát ebben az együttműködésben. Biztos vagyok benne, hogy sikeres is lesz. Azt gondolom, ez a ferencvárosi és egyben a magyar kézilabdázás érdeke is." - nyilatkozta Tankóczi Gyula, a Fehérgyarmati Sportegyesület elnöke.

"Kiemelten fontos számunkra, hogy megfelelően szolgáljuk a szatmári térség kézilabda alapjainak megerősítését, továbbfejlesztését. Közös célunk egy „regionális utánpótlás bázis létrehozása”. A szakmai segítségnyújtás - konzultáció, továbbképzések - mellett, alkalmanként utánpótlás edzőink edzést tartanak a partner klub gyerekeinek, illetve segítenek a tehetségek gondozásában, egyéni képzésében. Bízunk benne, hogy sikeres lesz az együttműködés és sok kiváló játékost és sportembert nevelhetünk ki közösen a ferencvárosi és a magyar kézilabdázásnak." - mondta Jeney Zsolt Ákos, az FTC Kézilabda Szakosztály elnöke.

A megállapodást 2014. augusztus 14-én Fehérgyarmaton írták alá a felek az ünnepélyes program részeként, melynek keretében 18 órától Szatmár és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye női válogatottja az FTC-Rail Cargo Hungaria ellen játszott bemutató mérkőzést. A találkozó lefújása után pedig közönségtalálkozóval kedveskedtek a szervezők a nézők számára.



Cikkajánló

„Nincs nyári szabadságunk. És? Ezért dolgoztunk!”

Női kéziseink megszerezték az olimpiai kvótát, sőt, FTC-játékosok egymás ellen játszanak Párizsban – VIDEÓ

Telt ház előtt jöhet a BL-negyeddöntő

Kézilabdacsapatunk az idény során harmadszor találkozik az Esbjerggel, amely ellen tavaly elődöntőt vívott.

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin