2019. április 3.
Nagy csatában győztük le a Vácot
Két periódusban parádésan játszott női kézilabdacsapatunk, két hosszabban pedig gyengén, de így is nyertünk!

Nagyjából ilyen lendületet reméltünk a Bajnokok Ligája-negyeddöntő előtt néhány nappal, ha nem vettük számításba, hogy megoldandó probléma akadt éppenséggel. Négy perc sem telt el, amikor már 5-1-re vezettünk Vácott, miközben Bíró Blanka és Schatzl Nadine is csak kívülről nézhette a többieket. Előbbi helyett Szikora Melinda védte a kapunkat, utóbbit pedig Márton Gréta pótolta kiválóan. Fiatal szélsőnknek jobbára a cserepadról támadásba lendülő Nerea Pena alakította ki a helyzetet egy-egy villámgyors csellel és passzal, ő meg elvétve hibázott (az első félidőben konkrétan a hat próbálkozásából csak egyszer), ha a kapussal találta szemben magát. A parádés rajt után, s főképp a játékunkat látva nem sokan hihették, hogy a szünetre éppen csak sikerül majd visszaállítanunk a négy gólos különbséget, de valóban ez történt. Úgy öt perc után a védekezésünkből átmenetileg eltűnt a koncentráció és a keménység, olyan volt, mintha már akkor a támadásainkra, a gyors lerohanásokra összpontosítottunk volna, amikor még a saját hatosunknál jártunk. Így aztán visszajöttek a váciak, 8-8-nál egyenlítettek, majd 14-15-ig szorosan követtek bennünket. Előnyhöz viszont egyszer sem jutottak eddig, ezt követően meg végre sikerült újra ellépnünk a hazaiaktól – a lefújás előtti másodpercekben ismét plusz négyig távolodtunk. Az első játékrész krónikájához tartozik még, és kétségtelenül jelentősége is van, hogy egyszer sem játszhattunk emberelőnyben, miközben nyolc percet, csaknem a játékrész harmadát voltunk kénytelenek kevesebben eltölteni a pályán. Talán nem is minket sújtó négy kiállítás a kifogásolható, hanem, hogy a túloldalon az egészen nyilvánvaló szituációkat sem ítélte meg az Andorka Miklós – Hucker Róbert páros. Ennek ismeretében egyébként a 19-15-ös félidei állással kapcsolatban akár még elégedettek is lehetünk, főleg úgy, hogy a fordulás után sikerült erre még rátennünk.

24-17-nél már héttel vezettünk, és nagyjából a Ferencváros kölcsönjátékosaként a váciaknál szereplő kapus, Suba Sára tartotta meccsben a hazaiakat. Aztán a számos elhibázott ziccer megbosszulta magát, felhoztuk ellenfelünket, amely lépésről lépésre dolgozta le a hátrányát, mígnem nyolc és fél perccel a vége előtt már csak kettő gól maradt az fórunkból. Emberelőnybe továbbra sem kerültünk, ami egy felnőtt első osztályú mérkőzésen finoman szólva is ritka és kissé nevetséges – vagy inkább tragikomikus. Nem igazán találtunk vissza a helyes útra, úgyhogy a végharjában újra kellett a szív és kellett a szurkolás a lelátóról, ami jött is a bajban.

Rendkívül fontos volt lélektanilag, hogy ne tudjon egyenlíteni a Vác, és bár egyre folyamatosan felzárkózott, a vezetésünk végig megmaradt, az utolsó támadásunkat pedig nagyon rutinosan addig húztuk, amíg a váciaknak már nem jutott ideje semmire. Egy gól tehát megmaradt az előnyünkből és megnyertük a meccset, amelyen két periódusban fantasztikusan kézilabdáztunk, két másik, hosszabb időszakban pedig igencsak gyengén. Folytatás vasárnap, Érden, a Bajnokok Ligája-negyeddöntőjében - ott biztosan több, hosszabb ideig tartó jó játékra lesz szükség.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA

20. forduló

GVM Europe-Vác - FTC-Rail Cargo Hungaria 33-34 (15-19)

Vác, 600 néző. Vezette: Andorka, Hucker
VÁC: Arenhart – Jovetic 5, Szamoránsky P. 2, De Souza, Lakatos 12 (5), Hámori 1, Radoszavljevics 6.

Csere: Bukovszky, Suba (kapusok), Kácsor 2, Diószegi 2, Paróczy, Szabó K., Szondi 3.

Edző: Szilágyi Zoltán
FTC: Szikora – Lukács V. 1, Klujber 7 (4), Kovacsics 6, Mészáros R. 2, Pena 5, Márton G. 7.

Csere: Szemerey (kapus), Horváth D., Klivinyi 2, Faluvégi, Klikovac, Háfra N. 4.

Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása: 4. perc: 1–5. 11. p.: 8–8. 18. p.: 11–13. 24. p.: 14–15. 38. p.: 17–24. 45. p.: 22–27. 51. p.: 26–29. 55. p.: 30–31
Kiállítások: 0, ill. 8 perc 
Hétméteresek: 5/5, ill. 4/4
MESTERMÉRLEG:
Szilágyi Zoltán: – Le a kalappal csapatom előtt, mert méltó ellenfele volt a BL-ben is nagy álmokat szövögető zöld-fehéreknek. Most már a sokadik meccshajrát zárjuk remekül, talán nem is olyan rossz az erőnlétünk…
Elek Gábor: – A válogatott hét után nem tudunk visszazökkenni a való világba. Ez a teljesítmény egyelőre kevés az álmaink megvalósításához.

Cikkajánló

Simán nyert és a négy közé jutott a magyar válogatott

A mieink megtisztelték a hazaiakat és a lehető legnagyobb különbséggel győztek ellene.

Győztes nyitány az EYOF-on

A papíron legnehezebb csoportellenfelét győzte le a magyar női U17-es válogatott Bakuban.

Európa-bajnok junior női kéziseink a Fradi TV-ben!

Exkluzív, aranyérmes helyszíni riport Győrből, hangulatjelentés a BL-meccsnézésről – Fradi TV az M4 Sporton!

Megvan! Junior Európa-bajnok Magyarország!

Ismét parádéztunk az első félidőben, a másodikban pedig sokkal jobban figyeltünk, mint az elődöntőben.

Három Fradi-kézilabdázóval rajtol az EYOF

A 2018-as EYOF-on Magyarország végzett az élen, a legjobb négybe jutásra most is esélyesek vagyunk.

Két ellentétes félidő, őrült izgalmak és döntőbe jutás

Nyolc góllal is vezettünk már, a végén mégis hátrányból kellett visszajönni - hihetetlen meccs volt!

Folytatódik a bérletértékesítés - új időpontok

Óriási roham volt az első napon, többszázan már biztosították helyeiket az összes hazai bajnoki mérkőzésen.

Változás a felkészülési programban

A Bajnokok Ligája-sorsolás miatt elmarad a korábban tervezett edzőmérkőzés.

close
Facebook Youtube Instagram Linkedin
close
Fradi most
Fradi most