2022. július 11.
Elkezdődött a közös munka
A 2022/2023-as idény első közös napja előtt öt héten át már egyéni munkát végeztek kézilabdázóink.

Nagyjából másfél hónap telt el a varázslatosan, Magyar Kupa-győzelemmel végződő 2021/22-es szezon óta, így játékosaink többségének a korábbi évekhez viszonyítva több idő jutott a kikapcsolódásra. Legtöbben családjukkal, barátaikkal töltötték jól kiérdemelt pihenőjüket, fiataljaink közül pedig többen a korosztályos válogatottakkal vettek, vagy épp vesznek még majd részt világ- vagy Európa-bajnokságon.

Természetesen a pihenés mellett az erőnlét szinten tartása is fontos volt a szünet alatt, s ezt az öthetes egyéni edzésterv biztosította minden játékos számára, különböző állóképesség - és erőfejlesztő gyakorlatokkal.

A nyári felkészülési időszak július 11-én hivatalosan is kezdetét vette, miután hétfőn délelőtt Angela Malestein, Emily Bölk és Beatrice Edwige vezetésével a csapat kilépett a szünet alatt kisebb felújításon áteső parkettára. Az első perctől kezdve érezni lehetett az újbóli találkozással járó örömöt és az újrakezdés okozta izgalmat a keret minden tagján, a most csatlakozó játékosok pedig látszólag gyorsan megtalálták a közös hangot az új társakkal. Persze, jó néhányan komoly előismerettel rendelkeznek, Tomori Zsuzsannának maximum a legfiatalabb generáció tagjaival kellett megismerkedni, de Andrea Lekics és Dragana Cvijics is annyi nagy csatát élt már meg a Ferencváros ellen, hogy a keret nagy részét régi ismerősként köszönthette. Az ifjak közül Kukely Anna az ezüsttel záruló junior vb után plusz egy hét pihenőt kapott, míg Sass Kincső és Kármán Luca az ifi válogatottal készül Európa-bajnokságra – vagyis ők később csatlakoznak csak a csapathoz.

A jelenlévők előbb Görög Zsolt ügyvezető igazgató és Elek Gábor vezetőedző szezonnyitó mondatait figyelték a kispadon ülve, később pedig Ungvári Máté erőnléti edző vezetésével a fizikai felmérések első fázisát is letudták. Különböző ugró- és combizom-erő tesztek, majd futó felmérés szerepelt a programban, s utóbbi esetén a saját csoportjában legtovább a parketten maradó Beatrice Edwige és Emily Bölk teljesítményét hatalmas taps kísérte a többiektől. Nyújtás és közös levezetés következett, majd a szezon során először állt össze a csapat a „Fradi!” kiáltáshoz.

Ungvári Máté, a csapat erőnléti edzője az alábbi módon foglalta össze a felkészülés első napját: „A játékosok közül mindenki teljesítette a nyári edzéstervet, ennek köszönhetően már a tesztek utólagos elemzése előtt is elmondható, hogy jó állapotban vannak a lányok. Szerencsére nem történt sérülés a nyáron, a terveknek megfelelően kezdtük, valamint így is folytathatjuk kedden a felméréseket és az elemzéseket – remélhetőleg hasonlóan biztató eredményeket produkálva.”

Női kézilabdacsapatunk várható edzőmérkőzéseiről ITT írtunk részletesen, a hétfői edzésről pedig fényképgalériát ITT tettünk közzé.

Cikkajánló

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin