2023. május 26.
Érzelmes meccsen, győzelemmel zártuk a bajnokságot
Az MTK elleni bajnoki zárás előtt és után is az Elek Gyula Arénától búcsúzó ikonoké volt a főszerep.

Az idény utolsó bajnokiját rendezték pénteken este az Elek Gyula Arénában, de nem emiatt várta furcsa érzésekkel ezt a találkozót mindenki a Népliget környékén. Az elvégre már korábban eldőlt, hogy együttesünk ezüstéremmel zár, amiatt viszont bőven volt izgatottság, hogy a számos siker helyszínétől, a szentélytől ezen a meccsen búcsúzott Szucsánszki Zita és Elek Gábor. A nyáron Németországba hazatérő Alicia Stollét is köszöntötte klubunk, de a figyelem kétségkívűl az FTC legnagyobbjai közé tartozó csapatkapitányon és vezetőedzőnkön volt. A kezdés előtt Szucsánszki Zitát perceken át éltette a közönség, majd FTC elnöke, Kubatov Gábor is köszöntötte őt, s az ünnepi légkör rá is nyomta a bélyegét a teljesítményre.

Mert bár 2-0-ra vezettünk, az MTK tartotta a lépést, közel sem volt akkora különbség a csapatok között, mint néhány héttel ezelőtt a Magyar Kupa elődöntőjében. A gólszerzéssel nem akadt problémánk, de a védekezésünk keménysége messze volt attól, amit, mondjuk, a jövő héten látni szeretnénk majd. Az előny a játékrész jelentős részében bőven megvolt, a 24. percben Hársfalvi Júlia gólja után öttel is vezettünk, a hajrában azonban mégis a döntetlenért támadhatott a vendég gárda. Nem járt sikerrel, vagyis megmaradt a fór a szünetre, de a 19-18-as részeredménnyel, ha sportszakmai oldalról nézzük, nem lehettünk elégedettek.

A fordulás után feszesebbé vált a védekezésünk, tíz perc alatt csak két gólt kaptunk, újra közétettünk ötöt, és azért csak ennyit, mert elöl egy-egy helyzetet elrontottunk. Klujber Katrin három labdát szerzett hátul néhány perc leforgása alatt, s ez is jól mutatta, hogy jóval koncentráltabban jöttünk vissza a pályára. Lassacskán hízott a különbség is, látszólag csak Suba Sára és a kapufa akadályozta meg, hogy villámgyorsan eldőljön a mérkőzés. Az ötvenedik perchez közeledve azonban már nem volt kérdés ebben, nyolcra távolodtunk, és zsebben érezhettük a két pont sorsát – vagy inkább a szép búcsút a bajnokságtól.

Akkor azért kicsit elhalkult a csarnok, amikor Janurik Kingát ápolni kellett egy fejlövés miatt, de szerencsére az ezúttal is remeklő kapusunk folytatta a játékot. A hajrá pedig kifejezetten jól sikerült, még növeltük is az előnyünket, a hajrára visszatérő Szucsánszki Zita pedig másodszor is betalált a mérkőzésen, így a 38-27-es győzelmünk mellett valóban tökéletesre sikerült a búcsúja az Elek Gyula Arénától.

Felfokozott érzelmi állapotban kezdődött, és úgy is végződött a program. A lefújást követően ugyanis előbb éremátadóra került sor, majd a szakosztály, valamint az FTC Női kézilabda szurkolók csoportja is elbúcsúzott az idény végén távozóktól, sorrendben Alicia Stollétól, Szucsánszki Zitától, valamint vezetőedzőnktől, Elek Gábortól.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
26. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria – MTK Budapest 38-27 (19-18)
Helyszín: 
Elek Gyula Aréna
Időpont: 
2023. május 26., 18 óra
Játékvezetők: 
Fekete Tamás, Tóth Dávid
Gólszerzők:
Malestein 6, Cvijics 4, Lekics 4, Márton 4, Bölk 3, Klujber 3, Szöllősi-Zácsik 3, Hársfalvi 2, Kukely 2, Papp 2, Stolle 2, Szucsánszki 2, Kisfaludy 1, ill. Pál 10, Román 5, Szabó L. 4, Kobela 3, Grosch 2, Dakos 1, Pelczéder 1, Sallai 1

Cikkajánló

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

Japánt is legyőzte, kijutott az olimpiára a válogatott

Esélyt sem adott ellenfelének válogatottunk, amely százszázalékos mérleggel nyerte meg a selejtezőtornát.

„A lányok csíptek, rúgtak, haraptak előttem!”

Női kézilabda-válogatottunk remek játékkal megverte a svédeket és egy lépésre került az olimpiától – VIDEÓ!

Hatalmas lépést tettünk Párizs felé!

A mérkőzést szinte végig irányítva győzte le a svédeket a női kézilabda-válogatott az olimpiai selejtezőn!

Simon Petra: „Szokatlan volt, de jól sikerült”

Boldogan értékeltek játékosaink az olimpiai selejtező nyitónapján, de már a következő meccsre koncentrálnak.

A Főtaxi lett az FTC női kézilabdacsapata új szponzora

Az egyik legnagyobb magyar taxitársaság, a Főtaxi támogatja a tavalyi BL-döntős FTC-Rail Cargo Hungariát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin