2023. május 26.
Érzelmes meccsen, győzelemmel zártuk a bajnokságot
Az MTK elleni bajnoki zárás előtt és után is az Elek Gyula Arénától búcsúzó ikonoké volt a főszerep.

Az idény utolsó bajnokiját rendezték pénteken este az Elek Gyula Arénában, de nem emiatt várta furcsa érzésekkel ezt a találkozót mindenki a Népliget környékén. Az elvégre már korábban eldőlt, hogy együttesünk ezüstéremmel zár, amiatt viszont bőven volt izgatottság, hogy a számos siker helyszínétől, a szentélytől ezen a meccsen búcsúzott Szucsánszki Zita és Elek Gábor. A nyáron Németországba hazatérő Alicia Stollét is köszöntötte klubunk, de a figyelem kétségkívűl az FTC legnagyobbjai közé tartozó csapatkapitányon és vezetőedzőnkön volt. A kezdés előtt Szucsánszki Zitát perceken át éltette a közönség, majd FTC elnöke, Kubatov Gábor is köszöntötte őt, s az ünnepi légkör rá is nyomta a bélyegét a teljesítményre.

Mert bár 2-0-ra vezettünk, az MTK tartotta a lépést, közel sem volt akkora különbség a csapatok között, mint néhány héttel ezelőtt a Magyar Kupa elődöntőjében. A gólszerzéssel nem akadt problémánk, de a védekezésünk keménysége messze volt attól, amit, mondjuk, a jövő héten látni szeretnénk majd. Az előny a játékrész jelentős részében bőven megvolt, a 24. percben Hársfalvi Júlia gólja után öttel is vezettünk, a hajrában azonban mégis a döntetlenért támadhatott a vendég gárda. Nem járt sikerrel, vagyis megmaradt a fór a szünetre, de a 19-18-as részeredménnyel, ha sportszakmai oldalról nézzük, nem lehettünk elégedettek.

A fordulás után feszesebbé vált a védekezésünk, tíz perc alatt csak két gólt kaptunk, újra közétettünk ötöt, és azért csak ennyit, mert elöl egy-egy helyzetet elrontottunk. Klujber Katrin három labdát szerzett hátul néhány perc leforgása alatt, s ez is jól mutatta, hogy jóval koncentráltabban jöttünk vissza a pályára. Lassacskán hízott a különbség is, látszólag csak Suba Sára és a kapufa akadályozta meg, hogy villámgyorsan eldőljön a mérkőzés. Az ötvenedik perchez közeledve azonban már nem volt kérdés ebben, nyolcra távolodtunk, és zsebben érezhettük a két pont sorsát – vagy inkább a szép búcsút a bajnokságtól.

Akkor azért kicsit elhalkult a csarnok, amikor Janurik Kingát ápolni kellett egy fejlövés miatt, de szerencsére az ezúttal is remeklő kapusunk folytatta a játékot. A hajrá pedig kifejezetten jól sikerült, még növeltük is az előnyünket, a hajrára visszatérő Szucsánszki Zita pedig másodszor is betalált a mérkőzésen, így a 38-27-es győzelmünk mellett valóban tökéletesre sikerült a búcsúja az Elek Gyula Arénától.

Felfokozott érzelmi állapotban kezdődött, és úgy is végződött a program. A lefújást követően ugyanis előbb éremátadóra került sor, majd a szakosztály, valamint az FTC Női kézilabda szurkolók csoportja is elbúcsúzott az idény végén távozóktól, sorrendben Alicia Stollétól, Szucsánszki Zitától, valamint vezetőedzőnktől, Elek Gábortól.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
26. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria – MTK Budapest 38-27 (19-18)
Helyszín: 
Elek Gyula Aréna
Időpont: 
2023. május 26., 18 óra
Játékvezetők: 
Fekete Tamás, Tóth Dávid
Gólszerzők:
Malestein 6, Cvijics 4, Lekics 4, Márton 4, Bölk 3, Klujber 3, Szöllősi-Zácsik 3, Hársfalvi 2, Kukely 2, Papp 2, Stolle 2, Szucsánszki 2, Kisfaludy 1, ill. Pál 10, Román 5, Szabó L. 4, Kobela 3, Grosch 2, Dakos 1, Pelczéder 1, Sallai 1

Cikkajánló

Elek: „Most nem, de három nap múlva már tudok örülni”

Bár női kéziseink nem tudtak még egy csodát tenni a BL-döntőben, így is kimaxolták ezt a szezont – VIDEÓ

Ezüstéremmel ért véget a csodálatos BL-menetelés

Az első félidő végén még visszajöttünk a meccsbe, de a második elején eldöntötte a finálét a Vipers.

A Vipersen át vezet az út a Bajnokok Ligája-aranyhoz

Az Esbjerg elleni drámai siker után a norvég bajnok ellen küzdhetünk történetünk legnagyobb sikeréért.

„Nagyon-nagyon büszke vagyok a közönségre, a csapatra!”

Elek Gábor és a győztes gólt szerző Emily Bölk értékeltek az Esbjerg elleni mámoros BL-elődöntő után – VIDEÓ!

Még nincs vége! Ott vagyunk a BL-döntőben!

Női kéziseink újra csodát tettek: Bölk utolsó pillanatban szerzett góljával legyőztük az Esbjerget.

A Fradi elvitte a showt a FINAL4 nyitóbuliján

Szucsánszki Zita egy szóval jellemezte Elek Gábort, amikor pedig kimondta, mindenki megőrült – VIDEÓ

„Nem a szimpatikus vesztes szerepéért érkeztünk!”

A FINAL4 előtti nap első programjaként a résztvevő csapatok képviselői álltak a sajtó rendelkezésére – VIDEÓ!

Norvég sztárokkal érkezett Budapestre az Esbjerg

Szombati riválisunk egy FINAL4-os szerepléssel rutinosabb nálunk, az egymás elleni mérleg pedig kiegyenlített.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin