2021. november 17.
Ezúttal elmaradt az extra, így vereséget szenvedtünk
Mindent megtett csapatunk, de sajnos támadásban kevés volt a kimagasló teljesítmény.

Vívtunk már néhány hihetetlenül nehéz mérkőzést az idény eddigi felében, de a Győri ETO elleni szerda esti összecsapás mind közül kiemelkedett. A gyakorlatilag kisebb világválogatottnak megfelelő, de tavaly mégis legyőzött győriek otthonában az utóbbi időszakban még szoros meccsre se volt igazán képes senki, de mégis hittük, hogy nekünk sikerül ezúttal is borsot törni a legnagyobb riválisunk, a tavalyi ezüstérmes orra alá.

Nem indítottuk azonban jól a meccset, mert bár 3-3-ig rendre egyenlítettünk, nem volt jó a ritmus, tompának és kissé idegesnek tűntünk a bivalyerős győri fallal szemben. Janurik Kinga kezdett a kapunkban, fogott is néhány labdát, de sokszor kiszolgáltatott helyzetben kellett volna helytállnia. Jó védekezés hiányában gyakorlatilag lemondhattunk a gyors ellentámadásokról és a könnyű gólokról, felállt fallal szemben pedig inkább csak szenvedtünk. Emily Bölk és Szöllősi-Zácsik Szandra átlövései elhaltak a blokkban vagy a sajnos hatékonyan védő Amandine Leynaud-ban, illetve Itana Grbics megoldásai se jöttek be olyan százalékban, mint a hétvégén, a CSM Bucuresti ellen. Vagyis a belső posztokról nem jöttek a gólok, a szélére pedig nehezen ért ki helyzetben a labda, így 3-3 után megléptek a hazaiak.

Előbb három (6-3), majd a játékrész hajrájához közeledve öt gólra nőtt a különbség (12-7), de a játék képe miatt is ráncolhattuk a homlokunkat. Bezzeg a mintegy kétszázötven-háromszáz Fradi-szurkoló, a Tábor kitett magáért! Rendíthetetlenül űzték, hajtották a csapatot, a kedvenceket, akik nemrég bajnokká tették a Ferencvárost, illetve akik azóta is számos felejthetetlen pillanatot okoztak. És lám, együttesünk kimászott a gödörből, négy gólt lőtt zsinórban – visszajött a meccsbe! Klujber Katrint, Szöllősi-Zácsik Szandrát és Márton Grétát dicsérhettük ezért leghangosabban, de nagyon kellett az is, hogy a védelmünk stabilabbá váljon.

Hátrányban, 13-12-nél mehettünk pihenni, de az első félidő alakulása alapján ezzel az állással nem lehettünk elégedetlenek.

A fordulás után megmaradt a jó védekezés, igaz, sajnos a hazai oldalon is, ezért alig-alig esett gól, a negyvenedik percben 15-14 állt az eredményjelzőn. Az ETO-nak sikerült innen továbblépnie, s bár Janurik Kinga bravúrjai tartották a csapatot, a 48. percben, háromgólos hátrányban kért időt másodszor Elek Gábor. Próbált nyugalmat árasztani vezetőedzőnk, de sajnos támadásban nem volt meg a kellő sebesség, és nagyon hiányzott ezúttal Bölk extra teljesítménye.

Az utolsó tíz percre mínusz négynél fordultunk, és kisebb célként azt tűzhettük ki, hogy a végjátékban amennyire lehet, közel maradjunk a Győrhöz. Nem nagyon maradt azonban erő, inkább csak a hit vitte a mieinket. Kitűnt a meccsen, hogy ezen a szinten egyetlen klasszikus irányítóval rettenetesen nehéz, gyakorlatilag a belső posztokon szereplő játékosok többségétől átlagon felüli teljesítmény kell a győzelemhez. S mert ezúttal ez sajnos nem volt meg, végül ötgólos vereséget szenvedtünk az ETO otthonában.

Véget ért csapatunk csodálatos veretlenségi sorozata, de így is, vagy talán épp ezért lélekemelő volt látni és hallani, amint a Tábor az előtte felsorakozó csapatának a lefújás után énekelte:„Nincsen megalkuvás, együtt küzdve megyünk tovább!”

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
9. forduló

Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria 25-20 (13-12)
Helyszín: Audi Aréna, Győr
Időpont: 2021. novemebr 17., 18:30
Játékvezetők: Andorka Miklós és Hucker Róbert
Gólszerzők: Kristiansen 6, Hansen 4, Blohm 4, Schatzl 4, Lukács 2, Ryu 2, Brattset 1, Oftedal 1, Fodor 1, ill. Szöllősi-Zácsik 4, Márton 3, Grbics 3, Malestein 3, Klujber 2, Stolle 2, Kisfaludy 1, Behnke 1, Bölk 1.

Cikkajánló

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

Győzelemmel tértünk vissza a válogatott szünet után

Nem volt még gördülékeny női kézilabdacsapatunk játéka, de így is biztosan nyert a Kozármisleny ellen.

Szombaton, Pécsett folytatódik a kézilabda klubidény

Az olimpiai selejtezők után szombaton a 2023/24-es klubidény utolsó fázisa kezdődik női kéziseink számára.

Stadiontúrán jártak a kézilabdaszurkolóink

Stadiontúra egy kicsit másképp: a kézilabdáért rajongó törzsszurkolóink látogattak el a Groupama Arénába.

Mindkét válogatottunk egy csoportban a házigazdával

Sorsoltak a párizsi olimpia kézilabdatornájára, férfi és női válogatottunk is csoportellenfeleket kapott.

Japánt is legyőzte, kijutott az olimpiára a válogatott

Esélyt sem adott ellenfelének válogatottunk, amely százszázalékos mérleggel nyerte meg a selejtezőtornát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin