2023. november 26.
Ezúttal mi jöttünk ki győztesen a szoros meccsből
A második Hollandia elleni felkészülési mérkőzését megnyerte a magyar női kézilabda-válogatott.

A szombati, rotterdami szoros vereség (25-23) után vasárnap Almelóban találkozott egymással a világbajnokságra készülő magyar és holland női kézilabda-válogatott. Az első meccsen végig nagyon magas színvonalon védő Böde-Bíró Blanka pihenőt kapott, Klujber Katrin pedig ezúttal sem volt bevethető.

Szombaton nagyon kevés gól esett a meccs első részében, vasárnap viszont már bő tíz perc után 6-5 állt az eredményjelzőn. Az ötödik perctől kezdve jóval gördülékenyebb volt a támadójátékunk, s ez ellensúlyozta azt is, hogy a védekezésünk elmaradt az egy nappal korábban látottól – igaz, akkor is leginkább Böde-Bíró Blanka bravúrjai adtak hozzá sokat. Hollandia látszólag kényelmesen kézilabdázott, mi pedig ezt kihasználtuk: előbb kétszer is egyenlítettünk mínusz kettőről, majd 8-7 után háromszor találtunk be zsinórban, és átvettük a vezetést (8-10). Időkéréssel is próbálkozott Per Johansson, de együttese nem tudott egyenlíteni, sőt, 15-19-nél már néggyel is vezettünk, a pihenőre pedig három maradt a fórból (16-19).

A fordulás után bő tíz percen át őriztük az előnyt, mígnem 26-25-nél Housheer gólja is mét holland előnyt jelentett. Nem igazán volt sikeres védekezésünk, de elöl hellyel-közzel tudtuk ellensúlyozni ezt, illetve Szemerey Zsófi egy-egy bravúrja különösen jó pillanatban jött. Fordulatosan alakult az utolsó negyed óra, hiszen Márton Gréta góljával fordítottunk (26-27), de az ötvenedik percben megint hátrányban voltunk (28-27). Nem remegett azonban a játékosaink keze, és különösen örömteli, hogy két fiatal, a ferencvárosi Simon Petra és a kisvárdai Juhász Gréta vállalt és tett hozzá sokat. A győzelemhez, utólag már írhatjuk, hiszen 31-30-ról hármat lőttünk egymás után (két Juhász-gól közé ékelődött Simon találata), s bár a végén hét támadóval is próbálkozott Hollandia, 34-32-re megnyertük a vb előtti utolsó felkészülési találkozót.

Nagyot lépett előre a csapat a szombati meccshez képest, de ha ilyen teljesítményt nyújt majd a világbajnokságon, akkor elérheti a célját, a legjobb nyolc közé kerülést.

NŐI KÉZILABDA FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Hollandia - Magyarország 32-34 (16-19)
Gólszerzők: Housheer 7, Malestein 5 (2), van der Vliet 5, Nüsser 4, van Wetering 4, Polman 3, Smits 1, Dulfer 1, Haggerty 1, Abbingh 1, ill. Juhász 5, Pásztor 5, Győri-Lukács 5, Kuczora 4, Márton 3, Debreczeni-Klivinyi 3, Simon 2, Vámos 2, Papp 2, Füzi-Tóvizi 2, Töpfner 1.

Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

Cikkajánló

Már a második fordulóban rangadót játszunk

Sorsoltak a kézilabda NB I-ben, kialakult a mérkőzések sorrendje a 2024/2025-ös idényre.

Hazai edzőmeccsel és nemzetközi tornával készülünk

Női kézilabdacsapatunk hiányos kerettel kezdte el a felkészülést a 2024/2025-ös klubidényre.

Nagy dobásra készülnek női kézilabdás igazolásaink

Francia és orosz klasszisokkal megerősítve kezdheti meg a 2024/25-ös idényt női kézilabdacsapatunk - VIDEÓ!

Július 22-ig hosszabbíthatók meg a tavalyi bérletek

Hétfő délután is nyitva tart kézilabda-szakosztályunk jegypénztára a Kismartoni úton.

Két hazai mérkőzéssel kezdjük a Bajnokok Ligája-szezont

Az EHF nyilvánosságra hozta a mérkőzések sorrendjét a női kézilabda BL-ben, a dán Nykobing ellen rajtolunk.

Hat játékosunk utazhat Párizsba a női válogatottal

Bordás, Böde-Bíró, Janurik, Klujber, Márton és Simon a női kézisek olimpiára utazó keretében.

Kezdődik a kézilabdabérletek értékesítése!

Biztosítsa be helyét a kézilabda-mérkőzéseken, váltson bérletet és élvezze az előnyöket.

Kisorsolták a 2024/2025-ös idény BL-csoportjait

Megkapta csoportellenfeleit női kézilabdacsapatunk a Bajnokok Ligája következő idényére.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin