2020. január 11.
Ezúttal nem aludtunk bele - simán vertük a lilákat
Tizenkét percig volt szoros a Békéscsaba elleni bajnoki, a második félidőben pedig már nem kellett izgulni.

„Fussál ám, és majd indítalak, ha tudlak” – mondta mosolyogva Háfra Noémi a kezdő sípszó előtti másodpercekben Márton Grétának, amolyan utolsó biztató mondatként Békéscsabán. Szélsőnk aztán nem is teketóriázott, amikor csak lehetett, úgy lőtt ki a labdaszerzéseknél, mint a rakéta, ráadásul rendre jók voltak a megoldásai is. Négy gólt szerzett Gréti és egy gólpasszt is kiosztott az első félidőben, tehát nagyban hozzájárult ahhoz, hogy megnyugtató legyen az előnyünk. Vagyis, a keddi, MTK elleni bajnoki óta a hétgólos vezetést már jóval kevésbé érezzük megnyugtatónak, és reméljük, a lányok is hasonlóan vannak ezzel, hiszen akkor száz százalékos marad a koncentráció.

A mérkőzés első tíz-tizenkét percében egyébként fej-fej mellett haladt a két csapat, 5-5-ig itt is, ott is volt előny, ezt követően azonban egyre jobban távolodtunk a hazaiaktól. Szemerey Zsófi kezdett a kapuban és fogott is néhány labdát, amelyek után nagy lendülettel indulhattunk – ahogyan azt a bevezetőben is írtuk. A félidő hajrájában aztán egy passzívnál eleresztett átlövés Szucsánszki Zita visszatérése utáni első gólját is meghozta, nem is csoda, hogy Zizi még a következő védekezésnél is széles mosollyal az arcán fogadta az ellenfeleket.

Hét gólos előnynél kezdhettük tehát a második játékrészt, és ha az első percekben azt érezhettük, hogy hatása van még a keddi pontvesztésnek, akkor itt is ugyanez lehetett a benyomásunk – ellenkező előjellel. Merthogy nem álltak le lányaink, sem tempóban, sem koncentrációban nem vettek vissza, s ennek köszönhetően a negyvenedik percre eldöntötték a két pont sorsát. 10-3-ra hoztuk a második félidő első tíz percét, összességében tizennégyre hízott a vezetésünk, s felszabadultan kézilabdázhattunk. Szurkolóink is vidáman énekelhettek, ráadásul a napokban még ül is a nóta, hogy „(…) érted az egész világot átutazom!”, hiszen a békéscsabai túra után a kisvárdai következik jövő szerdán, e két célpont pedig a fővárosból igencsak távolinak számít.

A lilák elleni összecsapás hajrája már teljes nyugalomban csordogált le, a győzelmünk mértéke maradt egyedül kérdésként, s mert egy fokozattal visszábbvettünk, vagy inkább a hazaiak kevesebb hibát vétettek, mint azt megelőzően, nem hízott sokkal tovább a különbség. 39-24-nél szólalt meg a duda, vagyis összegzésként annyit írhatunk: ezúttal nem aludtunk bele, és hoztuk a kötelezőt.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
12. forduló

Békéscsaba - FTC-Rail Cargo Hungaria 24-39 (11-18)
Békéscsaba, 1800 néző. Vezette: Paska Dániel, Vastag Sámuel
BÉKÉSCSABA: Balog J. – Kovács Anett 1, Vukajlovics 2, J. Agbaba 1, Bottó 2, KOPECZ 5, Barján 3. Csere: Horvát D., Csizmadia (kapusok), Mézes 2, Kukely A., Marincsák 5, Dombi K., Mitrovics 2, Kukely K. 1. Edző: Horváth Roland
FTC: Szemerey – Lukács V. 5, Klujber 4 (3), KOVACSICS 4, Snelder 2, Háfra N. 6, MÁRTON G. 6. Csere: Csiszár-Szekeres, Klivinyi 2, Szucsánszki 3, Hornyák D., PÁSZTOR N. 5, Christensen 1, Bánfai 1. Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 3. p.: 2–1. 7. p.: 2–3. 12. p.: 5–4. 17. p.: 5–8. 25. p.: 8–14. 38. p.: 13–25. 51. p.: 19–32. 56. p.: 21–35 
Kiállítások: 12, ill. 6 perc
Hétméteresek: 1/0, ill. 4/4
MESTERMÉRLEG
Horváth Roland: – Erre számítottam a Fradi MTK elleni meccse után. Jól kezdtük a mérkőzést, ekkor még hatékonyan védekeztünk, gyors gólokat lőttünk. Azután viszont jöttek a hibák, de ne felejtsük el, hogy egy BL-ben játszó csapat volt az ellenfelünk. Láttam jó dolgokat is, csak ismételni tudom magamat, dolgozunk tovább, hogy életben maradjunk.
Elek Gábor: – Védekezésben agresszívabbak voltunk, mint a legutóbbi bajnoki találkozón, és a kapusteljesítményünk is megfelelő volt. Viszont sokat hibáztunk a békéscsabaiak átlövéseinél. A mentalitás is rendben volt, de ez a minimális elvárás a csapattal szemben.

Cikkajánló

Csodálatos kínai; Bíró bravúrja mindent vitt a BL-ben!

Női kézilabdázóink elképesztő teljesítménye tarolt az EHF hétvégi Bajnokok Ligája-összeállításaiban – VIDEÓK!

SZENZÁCIÓ! Tízzel vertük a CSM Bucuresti-et!

Hihetetlenül jó egyéni teljesítmények mellett a csapat és a szív diadala ez!

Óriási lökést adhatna a CSM elleni bravúr

Nem mi vagyunk az esélyesek, de csúcsforma közeli teljesítménnyel hazai pályán lehet meglepetést szerezni.

Drámai, egygólos győzelem az Érd ellen

Hiába kezdtünk jól, az Érd visszakapaszkodott, és óriási harcra késztetett minket.

Bajnoki rangadó jön az Érd ellen

Komoly menetelésből érkezik a Népligetbe az Érd, a bajnokik mellett az EHF-kupában is vitézkedik.

Nyerj két VIP-jegyet és egy dedikált mezt!

Az EHF választása alapján a hét mérkőzését játssza női kézilabdacsapatunk a CSM Bucuresti ellen.

Fölényes győzelemmel hangoltunk a két rangadóra

Az első perctől kezdve dominált női kézilabdacsapatunk, amely végül nagyon megverte a Szombathelyt.

Újra itthon játszik női kézilabdacsapatunk

Négy idegenbeli mérkőzést követően az új évben először lép pályára a Ferencváros az Elek Gyula Arénában.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most