2020. január 11.
Ezúttal nem aludtunk bele - simán vertük a lilákat
Tizenkét percig volt szoros a Békéscsaba elleni bajnoki, a második félidőben pedig már nem kellett izgulni.

„Fussál ám, és majd indítalak, ha tudlak” – mondta mosolyogva Háfra Noémi a kezdő sípszó előtti másodpercekben Márton Grétának, amolyan utolsó biztató mondatként Békéscsabán. Szélsőnk aztán nem is teketóriázott, amikor csak lehetett, úgy lőtt ki a labdaszerzéseknél, mint a rakéta, ráadásul rendre jók voltak a megoldásai is. Négy gólt szerzett Gréti és egy gólpasszt is kiosztott az első félidőben, tehát nagyban hozzájárult ahhoz, hogy megnyugtató legyen az előnyünk. Vagyis, a keddi, MTK elleni bajnoki óta a hétgólos vezetést már jóval kevésbé érezzük megnyugtatónak, és reméljük, a lányok is hasonlóan vannak ezzel, hiszen akkor száz százalékos marad a koncentráció.

A mérkőzés első tíz-tizenkét percében egyébként fej-fej mellett haladt a két csapat, 5-5-ig itt is, ott is volt előny, ezt követően azonban egyre jobban távolodtunk a hazaiaktól. Szemerey Zsófi kezdett a kapuban és fogott is néhány labdát, amelyek után nagy lendülettel indulhattunk – ahogyan azt a bevezetőben is írtuk. A félidő hajrájában aztán egy passzívnál eleresztett átlövés Szucsánszki Zita visszatérése utáni első gólját is meghozta, nem is csoda, hogy Zizi még a következő védekezésnél is széles mosollyal az arcán fogadta az ellenfeleket.

Hét gólos előnynél kezdhettük tehát a második játékrészt, és ha az első percekben azt érezhettük, hogy hatása van még a keddi pontvesztésnek, akkor itt is ugyanez lehetett a benyomásunk – ellenkező előjellel. Merthogy nem álltak le lányaink, sem tempóban, sem koncentrációban nem vettek vissza, s ennek köszönhetően a negyvenedik percre eldöntötték a két pont sorsát. 10-3-ra hoztuk a második félidő első tíz percét, összességében tizennégyre hízott a vezetésünk, s felszabadultan kézilabdázhattunk. Szurkolóink is vidáman énekelhettek, ráadásul a napokban még ül is a nóta, hogy „(…) érted az egész világot átutazom!”, hiszen a békéscsabai túra után a kisvárdai következik jövő szerdán, e két célpont pedig a fővárosból igencsak távolinak számít.

A lilák elleni összecsapás hajrája már teljes nyugalomban csordogált le, a győzelmünk mértéke maradt egyedül kérdésként, s mert egy fokozattal visszábbvettünk, vagy inkább a hazaiak kevesebb hibát vétettek, mint azt megelőzően, nem hízott sokkal tovább a különbség. 39-24-nél szólalt meg a duda, vagyis összegzésként annyit írhatunk: ezúttal nem aludtunk bele, és hoztuk a kötelezőt.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
12. forduló

Békéscsaba - FTC-Rail Cargo Hungaria 24-39 (11-18)
Békéscsaba, 1800 néző. Vezette: Paska Dániel, Vastag Sámuel
BÉKÉSCSABA: Balog J. – Kovács Anett 1, Vukajlovics 2, J. Agbaba 1, Bottó 2, KOPECZ 5, Barján 3. Csere: Horvát D., Csizmadia (kapusok), Mézes 2, Kukely A., Marincsák 5, Dombi K., Mitrovics 2, Kukely K. 1. Edző: Horváth Roland
FTC: Szemerey – Lukács V. 5, Klujber 4 (3), KOVACSICS 4, Snelder 2, Háfra N. 6, MÁRTON G. 6. Csere: Csiszár-Szekeres, Klivinyi 2, Szucsánszki 3, Hornyák D., PÁSZTOR N. 5, Christensen 1, Bánfai 1. Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 3. p.: 2–1. 7. p.: 2–3. 12. p.: 5–4. 17. p.: 5–8. 25. p.: 8–14. 38. p.: 13–25. 51. p.: 19–32. 56. p.: 21–35 
Kiállítások: 12, ill. 6 perc
Hétméteresek: 1/0, ill. 4/4
MESTERMÉRLEG
Horváth Roland: – Erre számítottam a Fradi MTK elleni meccse után. Jól kezdtük a mérkőzést, ekkor még hatékonyan védekeztünk, gyors gólokat lőttünk. Azután viszont jöttek a hibák, de ne felejtsük el, hogy egy BL-ben játszó csapat volt az ellenfelünk. Láttam jó dolgokat is, csak ismételni tudom magamat, dolgozunk tovább, hogy életben maradjunk.
Elek Gábor: – Védekezésben agresszívabbak voltunk, mint a legutóbbi bajnoki találkozón, és a kapusteljesítményünk is megfelelő volt. Viszont sokat hibáztunk a békéscsabaiak átlövéseinél. A mentalitás is rendben volt, de ez a minimális elvárás a csapattal szemben.

Cikkajánló

Szurkolóink előtt győzni szeretnénk a hazai BL-rajton

A dortmundi döntetlen után szombaton saját szurkolóink előtt lesz lehetőség a két pont megszerzésére.

Jó kezdéssel alapoztuk meg a sikert

A meccs elején szinte falat húztunk a kapunk elé, ezzel alapoztuk meg a magabiztos győzelmet.

Fehérvár a következő megálló

Székesfehérváron lép pályára szerdán este női kézilabdacsapatunk a bajnokság második fordulójában.

Drámai végjáték után veszítettünk pontot

Nem játszottunk jól a német bajnok otthonában, de így is győzhettünk volna, ha értékesítjük a helyzeteket.

Dortmundban, a két pont reményében indítjuk a BL-t

A Borussia otthonában lép pályára női kézilabdacsapatunk szombaton 16 órától a Bajnokok Ligájában.

Kamera előtt női kéziseink! Íme, az új szezon képei!

Ki az, aki otthon készül a hajával és a sminkkel? Melyik a kedvenc beállás? Most kiderül! - VIDEÓ!

BL-rajt előtt: „Ez a két pont nagyon-nagyon kell!”

Bíró Blanka és Elek Gábor nyilatkozott a győztes szezonrajt után, az idei első BL-meccs előtt – VIDEÓ!

Kiváló hangulat, magabiztos siker az első bajnokin

Egyszer tudott ránk ijeszteni a Mosonmagyaróvár, de végül biztosan győztük le a tavalyi bronzérmest.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most