archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2018. december 5.
Fantasztikus bravúr: kiütöttük Spanyolországot!
Minimalizálta a hibákat a magyar női kézilabda-válogatott, felszabadultan és koncentráltan játszott - és váratlanul simán verte Nerea Penáékat!

Noha papíron még a női kézilabda Európa-bajnokság első csoportkörében találkoztunk Spanyolországgal, valójában az eredmény már csak a középdöntőben számít, hiszen a horvátok legyőzésével a magyar és a spanyol együttes is kivívta a továbbjutást.

„Innentől kezdve a teher lekerült a vállunkról, és önmagunkért kézilabdázhatunk. Nem gondolom, hogy a spanyolok verhetetlenek lennének, attól függetlenül, hogy láttam tőlük váratlan dolgokat. Le kell zárni a területeket, mert átlövésben nem olyan erősek” – mondta még az összecsapás előtt az FTC-Rail Cargo Hungaria vezetőedzője, Elek Gábor. Nem tudjuk, hogy a lányok olvasták, hallották-e a szavait, de a spanyolok ellen épp azt láthattuk, hogy görcs és feszültség nélkül játszanak – illetve, az első harminc percben alig-alig hibázva. Schatzl Nadine, Lukács Viktória és Planéta Szimonetta konkrétan makulátlan mérleggel lőtt öt, kettő, valamint négy gólt, míg Háfra Noémi egyet rontva szerzett ötöt. A felkészülési időszakban mutatott teljesítményből kiindulva majdhogynem hihetetlen, de igaz: tizenkilenc gólig jutottunk egyetlen félidő alatt, miközben csak tizennégyet kaptunk. Gyakorlatilag egyetlen rossz periódusunk volt, a hatodik és a tizedik perc között hármat kaptunk zsinórban, 4-2-ről fordított az ellenfelünk, de, mint az előzményekből kiderül, semmiféle törést nem jelentett ez számunkra.

Minden várakozást felülmúlt, amit láthattunk, hát még a fordulást követő első kilenc perc! A játékrész első támadásait jobbára elrontottuk, de 20-15-ről öt gólt lőttünk zsinórban és a 39. percben a kimondottan hangos magyar szurkolótábor tizet számolt Spanyolországra. Nerea Penáék egyszer még megpróbáltak kikászálódni a romok közül, hétre zárkóztak, de amikor megpróbáltak volna hét mezőnyjátékossal támadni, rögtön elcserélték magukat és ezzel gyakorlatilag önmaguk lezárták a mérkőzést. Persze, kellett hozzá, hogy az üres kapus lehetőséget előbb Kovacsics Anikó, majd Tóth Gabriella is kihasználja, de negyed órával a vége előtt jól látszott, elengedték, feladták ezt a meccset.

Az utolsó tíz percre még Bíró Blankát is beküldte Kim Rasmussen, talán azért, hogy meccsritmusban tartsa az egyébként eddig a fordulóig a teljes mezőnyt tekintve a második legjobb hatékonysággal védő kapusát, meg talán, hogy bosszantsa a spanyolokat. Elvégre Blani fogott még két hetest, meg néhány lövést, igaz, a végére nagyon kiengedtünk, és meglátszott, hogy az első hat-nyolc emberét leültette a szövetségi kapitány. Megtehette, és talán még azt sem bánja senki, hogy közte tizenegyről hatig visszaengedtük Spanyolországot.

Óriási győzelmet aratott a női kézilabda-válogatottunk, így kettő ponttal a neve mellett folytatja majd a középdöntőben - elsőként pénteken az óriási meglepetésre a második kört pont nélkül kezdő Norvégiával.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, FRANCIAORSZÁG
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
C-CSOPORT (MONTBÉLIARD)

Magyarország–Spanyolország 32-26 (19–14)

A magyar válogatott gólszerzői: Planéta Szimonetta 8 (6), Schatzl Nadine 5, Háfra Noémi 5, Lukács Viktória 4, Kovacsics Anikó 3, Kovács Anna 3, Tóth Gabriella 2, Mészáros Rea 1, Pálos-Bognár Barbara 1,

Kim Rasmussen: Nagyon jó munkát végeztek a lányok. Nehéz a spanyolok ellen játszani, mert gyors kézilabdát játszanak. Az első tizenkettő percben voltak még problémáink, de nekik is. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen játékot tudtunk bemutatni. A spanyolok a hollandok ellen nagyon jók voltak, de ma nem ment nekik, ez a sport, ma kicsit elveszítették a hitüket, de lehet, hogy a következő meccsen megint a jó arcukat mutatják. Nálunk csak az utolsó tíz percben voltak problémák, szóval van miben fejlődni, de ehhez több edzés, több meccsre van szükség.

Kovacsics Anikó: Össze kellett szedni a csapatot fejben, hogy meglegyen a koncentráció végig, és szerencsére az utolsó pár percig meg is volt, akkor meg már belefért, hogy kiengedjünk kicsit. Jó volt ma látni a csapatot, a sok csillogó szemet. A védekezés volt az alap, megbeszéltük, hogy tömörülnünk kell középen, nyilván volt benne hiba, de elvettük a kedvüket és nem igazán tudtak mit csinálni. Az átlövéseik hiányoznak, ezt tudtuk, ezért nem is nyitottunk rájuk. Van két pontunk a középdöntőben, remélem, hogy elkezdünk hinni abban, hogy igenis van keresni valónk. Ugyanakkor nem szabad most elkönyvelni, hogy megérkeztünk, mert ilyenkor szokott jönni a hullámvölgy, de az igaz, hogy ebből a meccsből most erőt meríthetünk.


Cikkajánló

Lekics: „Egy gól? Még teljesen nyitott a párharc”

Az FTC hét gólt szerző kézise szerint kiválóan játszottak, de a dánok kulcsjátékosát el kell kapni - VIDEÓ

Gigászi csata végén minimális hátrányba kerültünk

Óriásit küzdött női kézilabdacsapatunk az Esbjerg ellen, s bár egygólos hátrányba került, nem dőlt el semmi.

„Nincs nyári szabadságunk. És? Ezért dolgoztunk!”

Női kéziseink megszerezték az olimpiai kvótát, sőt, FTC-játékosok egymás ellen játszanak Párizsban – VIDEÓ

Telt ház előtt jöhet a BL-negyeddöntő

Kézilabdacsapatunk az idény során harmadszor találkozik az Esbjerggel, amely ellen tavaly elődöntőt vívott.

Újabb győzelem, megvan a huszadik bajnoki siker is

A huszadik bajnokiján is győzőtt női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Kisvárda otthonából hozta el a két pontot.

Óriási az érdeklődés a Győr elleni idegenbeli bajnokira

Hétfőn estére mintegy száz elérhető voucher maradt - a megvásárolt vouchereket májusban kell belépőre váltani.

Kisvárdára utazunk a huszadik bajnoki győzelemért

Szombat után újra hosszú túra vár női kézilabdázóinkra – ezúttal az ország keleti peremén játszanak.

Jegyinfó a Győr-Fradi bajnokira

Női kézilabdacsapatunk május 11-én lép pályára legnagyobb hazai riválisa otthonában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin